Uratarinat

Työn ytimessä: Viestinnän asiantuntija Hanna Liimatainen

20.5.2016 klo 13:40

Hanna Liimatainen kertoo työstään viestinnän asiantuntijana.

1) Taustasi: Miten päädyit alalle?

Olen aina ollut loputtoman kiinnostunut ihmisistä ja nauttinut uusista kohtaamisista ja ihmisten kanssa juttelusta. Aloittelin töitä sanomalehti Keskisuomalaisessa ja kuin unelmieni täyttymyksenä pääsin opiskelemaan puheviestintää Jyväskylän yliopistoon. Toimittajan työ ja opinnot tuntuivat omalta. Viehtymys organisaatiomaailmaa, työelämän kehittämistä ja monialaista viestinnän tutkailua sekä itsensä toteuttamista kohtaan veivät minut viestinnän asiantuntijan töihin Humapiin.

2) Mitä työsi pitää sisällään?

Vastaan organisaatiomme viestinnän suunnittelusta, johtamisesta ja käytännön tekemisestä. Huolehdin brändimielikuvasta, asiakassuhteista, ulkoisesta viestinnästä, markkinoinnista sekä tapahtumien suunnittelusta ja järjestämisestä. Kirjoitan asiakaslehteä, uutiskirjeitä, päivitän sosiaalista mediaa, huolehdin verkkosivuista, teen asiakasreferenssitarinoita ja huolehdin viestintäkokonaisuudestamme niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Lisäksi tapaan asiakkaitamme ja teen viestinnän prosessien konsultointia asiakasyrityksissämme.

3) Millaisia työpäiväsi ovat?

Todella vaihtelevia. Teen liikkuvasti töitä ja olen miltei viikoittain reissussa. Teen töitä toimistolla, junassa, kahvilassa tai kotitoimistolla. Modernissa mobiilissa työssä teen paljon töitä digitaalisia yhteistyövälineitä hyödyntäen: yhdessä sparrailua ja oppimista. Työskentelemme näiden parissa aktiivisesti ja pyrimme löytämään jatkuvasti uusia keinoja ja toimintamalleja liikkuvaan työhön. Olen siis vähän kuin koekaniini itsekin. Starttailen työpäivät aamiaisen yhteydessä: vastailen sähköposteihin, päivitän verkkosivuja ja somea. Tavallisesti suunnittelemme jonkun tiimin kanssa tulevia tapahtumia, asiakastyötä, brändimme kehittämistä tai sisäisiä prosesseja.

4) Mikä on parasta työssäsi?

Liikkuvuus, vapaus sekä valta vaikuttaa omaan työhön ja tekemiseen. Saan toteuttaa rohkeasti itseäni ja minulla on lupa tehdä uusia kokeiluja. On myös hienoa saada työskennellä yhteisössä, jossa voin jatkuvasti kehittää itseäni ja ammentaa osaamistani yhteiseen käyttöön. Jokainen päivä on erilainen, eikä uusista haasteista tule loppua. Nautin kohtaamisista niin kollegoiden kuin asiakkaidenkin kanssa.

5) Mikä on haasteellisinta työssäsi?

Itsen johtaminen ei aina ole helppoa. Oman työn organisointi ja priorisointi vaatii itsen motivoimista, pitkäjänteisyyttä ja uskoa omaan osaamiseen. Välillä työnteko tuntuu turhauttavalta ja raskaalta, kun lähellä ei ole kollegaa, jolta pyytää apua tai peiliä oman työn jäsentämiseen tai solmun ratkaisuun. Viestinnän kokonaisuuden handlaaminen tuntuu välillä yksinpuurtamiselta, eikä onnistumisia ole aina helppo tunnistaa. Monen asian samanaikainen eteenpäin vienti ja erilaisten toiveiden kirjosta parhaiden toimintamallien löytäminen ei ole aina helppoa.

6) Miten vietät vapaa-aikaasi?

Nautin urheilusta ja läheisten seurasta. Näistä saan valtavasti energiaa ja voimaa. Rentoudun treenatessa salilla, tenniskentällä tai lenkkipolulla.

7) Miten neuvoisit alasta haaveilevaa?

Rohkaisen tekemään töitä omien unelmien eteen. Ei pidä kainostella tai jäädä miettimään, osaanko tai uskallanko. Uskallus ja heittäytyminen, parhaansa tekeminen, on kaiken ydin. Rohkea kysyminen ja halu oppia uutta vievät pitkälle. Eikä kannata epäröidä aloittaa pienestä. Etenemisen paikkoja työelämä kyllä tarjoaa. Pidä ittes positiivisena! Sillä pääsee jo pitkälle.

www.humap.com