Uratarinat

Työn ytimessä: Viestinnän asiantuntija Anne Sario

12.10.2015 klo 11:30

Anne Sario kertoo työstään viestinnän asiantuntijana.

1) Taustasi: Miten päädyit alalle?

Olen aina tykännyt kosmetiikasta ja jo pikkutyttönä meikkasin usein äitiäni. Halusin lääkäriksi, sillä toisten hoitaminen ja auttaminen ovat osa luonnettani. Matematiikka, fysiikka ja kemia eivät kuitenkaan olleet vahvimpia aineitani, mutta sen sijaan olin hyvä kielissä. Niinpä lähdin kosmetiikan innoittamana opiskelemaan lukion jälkeen SKY-Opistoon. Nyt olen työskennellyt Bernerillä kosmetiikan parissa jo yli 35 vuotta.

Pääsin Bernerille töihin SKY-Opiston työharjoittelun kautta ja jäin sille tielle. Aluksi kiersin konsulenttina tavarataloissa ympäri Suomen ja sittemmin minut valittiin tiedottajaksi Revlon-osastolle. Kuljin lehtikuvauksissa, meikkasin malleja ja kerroin samalla uusista tuotteistamme. Sitten minusta tuli PR- ja tiedotuspäällikkö.

Vuonna 1977 työn saaminen oli erilaista: menin 21-vuotiaan varmuudella sanomaan osastonjohtajalle, että “valmistun SKY-Opistosta toukokuussa, milloin voin aloittaa työt?” Työt alkoivat kesäkuun alussa.

2) Mitä työsi pitää sisällään?

Työni on tänä päivänä hyvin monialaista. Vastaan kaikkien Bernerin  kosmetiikkabrändien viestinnästä Isadoraa ja Rimmeliä lukuunottamatta. Myös Ainu-lastentuotteet ja Omron-terveystuotteet kuuluvat vastuualueisiini. Työskentelen tiiviissä yhteistyössä tuotepäällikköjen ja kategoriapäällikköjen kanssa. Laadin viestintäsuunnitelmat, kirjoitan tiedotteet, ylläpidän sosiaalista mediaa, suunnittelen ja järjestän erilaisia tilaisuuksia, hoidan lehdistö- ja bloggaajasuhteita jne.

3) Millaisia työpäiväsi ovat?

Herään 5.30 ja lähden junalla kotoani Riihimäeltä kello 7.00 kohti Helsinkiä. Olen työpaikallani noin kello 8.20. Kirjoitan tiedotteita, tapaan ihmisiä, istun palavereissa, suunnittelen ja järjestän tilaisuuksia tarpeen mukaan. Työaikani on 7,5 tuntia eli kello 17.00 istun jo junassa matkalla kotiin. Perillä Riihimäellä olen noin kello 18.00 aikaan.

4) Mikä on parasta työssäsi?

Parasta työssäni on ihanien ihmisten tapaaminen. On hyvä asia, että saan koko ajan luoda uutta ja kehittää työtäni parhaani mukaan.

5) Mikä on haasteellisinta työssäsi?

Kaikkien eri viestintäkanavien, -asioiden ja -välineiden yhteensovittaminen on välillä haasteellista. Se aiheuttaa toisinaan riittämättömän olon, kun asioita on niin paljon.

6) Miten vietät vapaa-aikaasi?

Harrastan pilatesta, käyn erilaisissa jumpissa ja luen paljon. Pidän myös ruoanlaitosta. Lisäksi remontoimme mieheni kanssa taloamme.

7) Miten neuvoisit alasta haaveilevaa?

Jos haluaa viestintäalalle kosmetiikan pariin, kannattaa opiskella. Kosmetiikkaosaaminen on ehdoton pohja ja viestinnällinen koulutus on erittäin tärkeä. Nöyrä kannattaa olla ja luova. Lisäksi pitää hallita sosiaalinen media ja olla aidosti kiinnostunut alasta. Tällä alalla pitää tietää paljon kosmetiikasta ja viestinnästä, että pärjää.