Uratarinat

Työn ytimessä: Varatuomari, LKV ja sisustussuunnittelija Maija Lukkari-Nyman

10.10.2016 klo 7:50

Maija Lukkari-Nyman kertoo työstään varatuomarina, kiinteistönvälittäjänä ja sisustussuunnittelijana.

1) Taustasi: Miten päädyit alalle?

Olen 43-vuotias helsinkiläinen varatuomari, LKV ja sisustussuunnittelija. Olisin nuorempana halunnut arkkitehdiksi, mutta ajauduin oikeustieteelliseen. Nyt yrittäjänä saan toteuttaa unelmaani asumisen erityisosaajana yhdistäen siihen kaikki koulutukseni. Tähtään palvelemaan asiakasta mahdollisimman monipuolisesti. Maijan Maailma Koti -palvelutoimiston lisäksi toimitan Maijan Maailma lifestyle -blogia.

2) Mitä työsi pitää sisällään?

Työni ja työpäiväni ovat todella monipuolisia. Yritykseni tarjoaa palvelua katkeamattomaan asumisketjuun ja samaan aikaan tuotan Maijan Maailmaa. Maijan Maailma Koti tarjoaa juridista konsultaatiota asumis- ja perheoikeudellisissa asioissa, kiinteistövälitystä ja sisustussuunnittelu- sekä stailauspalvelua. Ajatuksena on, että voin palvelukonseptini avulla auttaa asiakasta mahdollisimman hyvin katkeamattomassa ketjussa.

Ajatellaanpa vaikka, että henkilöt menevät naimisiin, ja haluavat tehdä avioehdon (Bing!), jonka jälkeen he hankkivat yhteisen asunnon (Bing!), mitä ennen he myyvät vanhat pienemmät asuntonsa (Bing!). Myyntiä ennen asunnot stailataan (Bing!) ja uuden asunnon löydyttyä remontoidaan uusi (Bing!), haetaan taloyhtiöltä tai rakennusvalvonnalta luvat (Bing!) ja viimeistellään uusi asunto sisustuksella (Bing!).

Kaikessa tässä välissä tuotan Maijan Maailma -lifestyleblogia, joka käsittelee asumista, sisustamista, ruokaa, matkustusta, muotia ja hyvinvointia. Kirjoitan myös artikkeleita erilaisiin julkaisuihin. Esiinnyn messuilla, luennoin jne. Teen paljon yhteistyötä muiden osaajien kanssa. Näin saan taattua, että laatu pysyy mahdollisimman hyvänä.

3) Millaisia työpäiväsi ovat?

Tapaan herätä aikaisin, usein jo viiden aikaan. Aamuvarhain kirjoitan usein ensimmäisenä Maijan Maailmaa muutaman tunnin aamukahvin äärellä, jonka jälkeen teen lenkin tai menen salille. Tulen kotiin, saatan lapset koulutielle ja jatkan hommia. Kello yhdeksän aikaan kehtaan jo soittaa asiakkaille tai yhteistyökumppaneille, hekin ovat heränneet.

Minulla on toimisto kotona. Jollei minulla ole palavereja tai asiakaskäyntejä, pysyttelen suuren osan päivästä kotitoimistollani. Teen luovaa suunnittelutyötä, laadin asiakirjoja, lähetän tarjouksia jne. Kaikkea mitä nyt pienyrittäjän työelämään voi kuvitella kuuluvan.

Työni tosin vaatii myös reissaamista, ja usein minulla onkin asiakastapaamisia myös illalla ja viikonlopulla. Tämän johdosta pyrin olemaan kotona, kun lapset tulevat koulusta, jotta voin ottaa koululaiset vastaan opintieltä, valvoa läksyjen lukua, tarjota välipalaa jne. Näiden puuhien jälkeen jatkan taas omien töitteni tekemistä.

4) Mikä on parasta työssäsi?

Monipuolisuus. Minulle asuminen on työ ja intohimo. Pystyn palvelemaan asiakastani läpi koko asumisketjun. Pyrin aina keskittymään asiakkaaseen kunnolla kuunnellen hänen tarpeitaan. Koska koti on henkilökohtainen asia, minulle syntyy asiakkaan kanssa myös varsin henkilökohtainen suhde.

5) Mikä on haasteellisinta työssäsi?

Ajan hallinta ja vapaa-ajan erottaminen työstä. Kun toimisto on kotona, haastavaa on erottaa työaikoja. Toisaalta, kun työstään pitää, ei harmita tehdä töitä hieman epämääräisinäkin ajankohtina. Olen hyvä organisoimaan asioita ja hallitsemaan ajankäyttöä, joten työtehtävien jakautuminen ei aiheuta minulle stressiä.

6) Miten vietät vapaa-aikaasi?

Lähtökohtaisesti vietän kaiken mahdollisen vapaa-aikani perheeni kanssa. Olen hyvin perhekeskeinen ihminen. Meillä on vapaa-ajanasunto Länsi-Uudellamaalla, missä vietämme lomia ja viikonloppuja niin paljon kuin voimme ympäri vuoden. Minä olen innokas ulkoilija. Näin syksyllä sienestys on lempipuuhaani.

Urheilen myös paljon. Tällä hetkellä teen yhteistyössä Auronin kanssa kolmen kuukauden kestävää hyvinvointikoetta, mitä seurataan Maijan Maailma -blogissa. Se pitää sisällään kuntosaliohjelman ja ruokavalion. Ajatuksena on katsoa, opinko hyvinvointikokeen myötä nukkumaan syvemmin, onko mieleni virkeämpi ja lihaksisto vahvempi. Kyseessä ei ole dieetti, eikä sen todellakaan ole tarkoitus lisätä stressiä kiireiseen arkeen.

Normaalisti juoksen parhaan ystäväni kanssa nappikuulokkeet korvilla. Emme ole fyysisesti läsnä toistemme kanssa, vaan toinen meistä juoksee omilla kotinurkillaan ja toinen toisaalla. Hyvinvointikokeen ulkopuolella olemme jo vuosia startanneet juoksuun noin 4-5 kertaa viikossa arkiaamuisin klo 6.30 tai 6.45. Jos juoksu osuu viikonloppuun, niin starttaamme myöhemmin. Ei, ettenkö olisi silloinkin useimmiten jo viiden kuuden pintaan hereillä, olenhan aamuvirkku.

7) Miten neuvoisit alasta haaveilevaa?

Minun oma ammattini on niin monialainen, että harva varmaan edustaa samankaltaista pakettia, siis asumisen moniosaamista. Neuvon kaikkia yhdistämään rohkeasti koulutuksia, osaamista ja intohimoja. Joskus vähemmän perinteinen yhdistelmä voi olla se kaikkein kiinnostavin itselle ja palkitsevin asiakkaalle.

www.maijanmaailma.fi