Uratarinat

Työn ytimessä: Valokuvaaja Nina Dodd

21.8.2015 klo 7:10

Nina Dodd kertoo työstään valokuvaajana.

1) Taustasi: Miten päädyit alalle?

Sain ensimmäisen kamerani 13-vuotiaana ja sen jälkeen kamera ei ole lähtenyt kädestäni. Yliopiston viime metreillä lähdin vuodeksi Kanadaan työharjoitteluun paikalliseen sanomalehteen ja sen jälkeen tein Suomessa kymmenen vuotta eri sanoma- ja aikakauslehdille toimittaja-valokuvaajan töitä oman toiminimen kautta. Kymmenen vuotta sitten päätin jättää kirjoittamisen ja keskittyä ensirakkauteeni eli valokuvaamiseen. Minulla on filosofian maisterin tutkinnon lisäksi kuva-artesaanin tutkinto ja valokuvaajan ammattitutkinto.

2) Mitä työsi pitää sisällään?

Minut tunnetaan hyvänä ihmiskuvaajana, joten teen paljon henkilökuvauksia yrityksille ja yksityisasiakkaille. Henkilökuvien lisäksi kuvaan yritystapahtumia, lifestyle -tyylisiä tuote-, ruoka- ja sisustuskuvia, mainoskuvia ja lehtikuvia. Yksityisasiakkaille kuvaan vauhdikkaita perhekuvia, dokumentaarisia hääkuvia ja hyvin suosittuja boudoir -kuvia.

3) Millaisia työpäiväsi ovat?

Muutin neljä vuotta sitten Iso-Britanniaan perheeni kanssa ja nyt kuvaan kuukaudessa yhden viikon Helsingin studiollani ja loput kolme viikkoa kuvaan brittikeikkoja. Pyöritän myös mieheni kanssa bed and breakfast -majataloa Exmoorin kansallispuistossa Lounais-Englannissa. Helsingin kuvausviikon työpäivät ovat täynnä kuvauksia ja tapaamisia, kuvankäsittelyt teen palattuani Englantiin.

4) Mikä on parasta työssäsi?

Vaihtelevuus ja luomisen ilo. Tarinoiden kertominen. Valokuvaamisesta saamani adrenaliinisyöksy. Asiakkaiden ilo, kun he saavat hyvät kuvat.

5) Mikä on haasteellisinta työssäsi?

Se, ettei heittäydy työnarkomanian vietäväksi. Jos minulla ei olisi perhettä, tekisin töitä aamusta iltaan.

6) Miten vietät vapaa-aikaasi?

Perheen ja ystävien kanssa. Syömme, seurustelemme, samoilemme Exmoorin kansallispuistossa ja matkustamme. Monien ystävieni tuuppauksesta johtuen olen myös juuri pitänyt ensimmäisen valokuvanäyttelyni Englannissa. Minulla on kaksi muuta työn alla ja kolmas mietintämyssyssä. Tarkoitukseni on pitää valokuvanäyttely ensi vuonna myös Suomessa.

Kuva: Alex Dodd