Kirsi Alm-Siira kertoo työstään HSTV:n uutistoimittajana ja sometuottajana.

1) Taustasi: Miten päädyit alalle?

Olin lukiossa hyvä ainekirjoittaja ja kiinnostunut urheilusta. Jotenkin tajusin jossain vaiheessa, että nämä kaksi asiaa voisi yhdistää. Aloin parikymppisenä kirjoittaa Porissa lehtiin urheilujuttuja ja hain urheilutoimittajapestejä eri paikoista. Usein vastaukseksi tuli kiitos ei, mutta en luovuttanut. Kirjoitin pitkään freelancerina juttuja ja 26-vuotiaana hain urheilutoimittajaksi Neloselle. Reilun kolmen vuoden jälkeen hain MTV:n uutisiin. Mihinkään työpaikkaan minua ei ole koskaan ”kalasteltu” vaan olen aina itse ottanut yhteyttä sinne, minne haluan, niin myös nykyiseen työpaikkaani. Viihdyin hyvin Maikkarilla uutistenlukijana, mutta olin tehnyt samaa hommaa jo kymmenen vuotta, ja aloin miettiä, olisiko vielä joku paikka, missä haluaisin olla töissä. Otin yhteyttä Helsingin Sanomiin, ja lopulta pääsin tänne. Teen toimittajan töitä HSTV:ssä ja vastaan HSTV:ssä sosiaalisen median sisällöistä.

2) Mitä työsi pitää sisällään?

Luen HS-uutisia Nelosella ja mietin ja kehitän keinoja, joilla tavoittaisimme myös niitä ihmisiä, jotka eivät enää seuraa ns. perinteistä mediaa. Yksi keino tähän on tuottaa mielenkiintoista ja laadukasta sisältöä sosiaalisen median kanaviin.

3) Millaisia työpäiväsi ovat?

Jos olen uutislukuvuorossa tulen töihin puoliltapäivin. Koostan lähetyksen, mietin siihen kuvat ja luen uutiset Nelosella hieman ennen kello seitsemää. Päivitän myös some-kanaviamme ja usein ”joudun” kuluttamaan aikaani erilaisissa palaverissa. Olen myös silloin tällöin mukana juontajana Helsingin Sanomien järjestämissä tapahtumissa ja HSTV:n ohjemissa. Päivinä, joina en ole uutisissa, tulen töihin yleensä yhdeksän aikoihin ja lähden neljän-viiden aikaan.

4) Mikä on parasta työssäsi?

Olen tylsistyvää sorttia ja pidän siitä, että ympärilläni tapahtuu. Uutispäivät eivät ole koskaan samanlaisia, mikä sopii luonteelleni.

5) Mikä on haasteellisinta työssäsi?

Puhutaan median murroksesta, mutta tämä on enemmänkin täyttä turbulenssia. Yhä enemmän pitää miettiä tulevaisuutta, ja sitä mitä, ja miten voimme tavoittaa lukijoita ja katsojia.

6) Miten vietät vapaa-aikaasi?

Minulla on kaksi tyttöä (7-vuotias Stella ja 2-vuotias Patricia). Vapaa-aika kuluu siis paljon heidän kanssaan, mutta harrastan myös aerobicin ohjausta muutaman tunnin viikossa.

7) Miten neuvoisit alasta haaveilevaa?

Media-alalta työpaikat ovat vähentyneet paljon. Innokkaita, idearikkaita ja taitavia toimittajia tarvitaan kuitenkin aina. Jos ala kiinnostaa, älä odota että sinut ”löydetään” vaan opiskele, soita töiden perään ja ole sinnikäs. Jos se onnistui minulta, se onnistuu muiltakin.