Uratarinat

Työn ytimessä: Työnhaun sparraaja Minna Rantama

18.11.2018 klo 11:35

Minna Rantama kertoo työstään Kumouksen perustajana ja työnhaun sparraajana.

1) Taustasi: Miten päädyit alalle?

Päätin perustaa Kumouksen kaksi vuotta sitten, kun ymmärsin oman intohimoni moniosaajien auttamiseen ura-asioissa. Olimme puhuneet aiheesta paljon ystäväni Anna-Maria Leogranden kanssa, joka on nykyään kanssayrittäjäni. Ymmärsimme, että Suomesta puuttuu palvelu, joka auttaisi nimenomaan moniosaajia ja generalisteja työnhaussa. Työnhakusparraus on liian usein "jokaiselle jotakin" -periaatteella tehtyä, me halusimme valita selkeän kohderyhmän. Sittemmin olemme oppineet, että tälle on paljon kysyntää, ja vastaavaa palvelua ei löydy myöskään muualta maailmasta. Valitsimme toteutusmuodoksi verkkokurssit ja verkkoyhteisön, koska haluamme auttaa mahdollisimman monia ajasta ja paikasta riippumatta.

2) Mitä työsi pitää sisällään?

Työ pitää sisällään uusien verkkotuotteiden kehittämistä, markkinoinnin suunnittelua, yhteisön ylläpitoa ja kurssilaisten kanssa keskustelua. Lisäksi teemme tilauksesta yhteistyökumppaneiden kanssa (esim. työllisyyspalvelut, ammattijärjestöt, muut järjestöt) workshopeja, webinaareja ja puheenvuoroja. Olemme myös kehittäneet ryhmämentorointiohjelmaa erään ammattijärjestön kanssa.

3) Millaisia työpäiväsi ovat?

Tyypilliseen työpäivääni kuuluu kurssilaisten kysymyksiin vastaamista ja kommentoimista verkkoyhteisössämme, uutiskirjeen kirjoittamista, jonkin workshopin suunnittelua ja yrittäjän juoksevia asioita, kuten taloushallintoa. Jos kuvaamme uutta kurssia, joudun myös olemaan paljon kameran edessä.

4) Mikä on parasta työssäsi?

Ihmisten auttaminen, ehdottomasti. Päivien kohokohtia ovat lähes päivittäin tulevat viestit, missä Kumousta kiitetään esimerkiksi avusta menestyksekkäässä työnhaussa, toivon luomisessa, haastattelussa pärjäämisessä tai uudessa työssä aloittamisessa.

5) Mikä on haasteellisinta työssäsi?

Yrityksen pitkäjänteisempi strategiatyö, joka tuppaa jäämään helposti arkisen kiireen alle. Meidän tulisi koko ajan miettiä, millaisia tilauksia otamme vastaan, ketä palvelemme ja keskitymmekö oikeisiin asioihin.

6) Mikä tekee työstäsi merkityksellistä?

Muiden auttaminen. Se on työn paras osa. Lisäksi pyrimme vaikuttamaan yhteiskunnassa vallitseviin asenteisiin moniosaajia kohtaan. Olemme koko ajan siirtymässä lähemmäs tilannetta, jossa moniosaajia arvostetaan, sen sijaan että ajateltaisiin että he "eivät osaa oikein mitään kunnolla".

7) Miten vietät vapaa-aikaasi?

Tärkein palautumiskeino on ystävien ja perheen kanssa ajan viettäminen sekä liikunta. Käyn salilla nostelemassa vapaita painoja vähintään kahdesti viikossa, minkä lisäksi pyrin joogaamaan joka viikko. Olen myös löytänyt loistavan palautumiskeinon niihin kaikista stressaavimpiin viikkoihin: rentoutuskellunta täysin hiljaisessa ja pimeässä tankissa. Suosittelen!

8) Miten neuvoisit alasta haaveilevaa?

Jos haaveilet oman yrityksen perustamisesta, muista että jossain vaiheessa täytyy vain tehdä unelmista totta! Täydellistä hetkeä ei koskaan tule, mutta elämää ei voi elää jatkuvassa "sitku"-tilassa.

www.kumous.com

Kuva: Vesa Laitinen