Uratarinat

Työn ytimessä: Toimitusjohtaja / valmentaja Tuukka Nieminen

Toimitusjohtaja / valmentaja Tuukka Nieminen

Tuukka Nieminen kertoo työstään toimitusjohtajana ja valmentajana Motivire Oy:ssä.

1) Taustasi: Miten päädyit alalle?

”Nyt on kunto todella pohjalla” oli toteamukseni olotilastani ja fiiliksistäni joulukuussa 2008. Pysähdyin tuolloin miettimään omaa kuntoani ja  totesin, että jotain tarvitsisi tehdä. Seuraavan vuoden 2009 aikana, tästä 103-kiloisesta yrittäjästä karistettiin pois noin 15 kg rasvaa ja paljon väsymystä sekä huonoa oloa. Tilalle tuosta vuodesta sain paljon hyvää energiaa ja idean, josta on kasvanut nykyinen tuhansia suomalaisia vuosittain hyvinvointiin valmentava liiketoiminta.

2) Mitä työsi pitää sisällään?

Olen kasvavan yrityksen toimitusjohtaja ja hyvinvointivalmentaja. Työnkuvani puolesta saan olla mukana lähes kaikessa yrityksemme toiminnassa. Nyt alkuvuonna pääpainona on myyntiin ja markkinointiin panostaminen sekä palvelun lähitulevaisuuden kehittäminen.

3) Millaisia työpäiväsi ovat?

Päiväni alkaa pääsääntöisesti jo kuuden jälkeen aamiaispöydästä. Olen huomannut, että hyvin nukutun yön jälkeen aamun ensimmäiset tunnit ovat minulle niitä tehokkaimpia. Muutoin olen kahdeksan nurkilla toimistolla yrityksen arkea pyörittämässä tai vaihtoehtoisesti matkapäivinä olen jossain päin Suomea joko myynnin ja markkinoinnin tehtävissä tai esim. asiakasyrityksissä valmentamassa.

4) Mikä on parasta työssäsi?

”Olen onnistunut” on lause, minkä yhä useampi asiakas kertoo valmentajillemme. Tuon lauseen aikaansaama tunne on palkinto hyvin tehdystä työstä. Meidän on helppo sanoa, että teemme työtä, jolla on merkitystä. Omassa työssäni yrityksen vetäjänä koen palkitsevimmaksi sen, että pääsen suunnittelemaan ja ideoimaan, miten voisimme tehdä asioita huomenna vieläkin paremmin. Toimimme alalla, joka kasvaa ja muuttuu nopeasti ja tekniikan liittäminen perinteiseen ihmiseltä ihmiselle -valmentamiseen tuo lähitulevaisuuteen huikeita mahdollisuuksia. Aiomme olla mukana tekemässä tulevaisuutta.

5) Mikä on haasteellisinta työssäsi?

Ehkä haasteellisinta työssäni on oman ajan jakaminen lukuisiin kiinnostaviin työtehtäviin.

6) Miten vietät vapaa-aikaasi?

Vapaa-aikani kuluu pääsääntöisesti liikunnallisten harrastusten parissa, unohtamatta hyvää ruokaa ja elokuvia.
 
7) Miten neuvoisit alasta haaveilevaa?

Alana henkilöstön hyvinvoinnin kehittäminen on todella monipuolinen ja innostava. Osaajaksi pääseminen vaatii jatkuvaa kiinnostusta hyvinvointiin sekä valmiuksia uuden oppimiseen. Ala on kasvava eli osaajille löytyy jatkossakin töitä ja tulevaisuudessa yhteistyön merkitys alan eri toimijoiden kesken kasvaa. Eli innolla vaan mukaan työhyvinvoinnin maailmaan!

www.motivire.fi