Uratarinat

Työn ytimessä: Tapahtumatuottaja Johanna Hautasaari

29.8.2018 klo 7:42

Johanna Hautasaari kertoo työstään tapahtumatuottajana.

1) Taustasi: Miten päädyit alalle?

Muutimme mieheni työn perässä Joensuuhun. Olin aiemmin työskennellyt pääkaupunkiseudulla radiossa ja juontajana erilaisissa tapahtumissa. Joensuussa päätin luoda kokemukseni ja ammattitaitoni pohjalta itselleni uuden työn. Nyt työskentelen tapahtumatuottajana PKO:n palveluksessa, johon kuuluu myös Uumen-hyvinvointikonsepti.

Muutto Joensuuhun ei ollut itsestään selvää, sillä meillä ei ollut alueelle esimerkiksi sukulais- tai muita suhteita, mutta Pohjois-Karjalan upea luonto – etenkin Koli, vei sydämemme.

2) Mitä työsi pitää sisällään?

Toimin tapahtumatuottajana Uumen Hyvän Olon tapahtumat -konseptissa, joka tuottaa erilaisia hyvinvointitapahtumia Break Sokos Hotel Kolille, Break Sokos Hotel Bomballe ja Original Sokos Hotel Kimmeliin.

Ideoin ja juonnan hyvin monenlaisia tapahtumia ja tilaisuuksia asiakasilloista lasten urheilukilpailuihin. Ideoin ja suunnittelen hyvinvointitapahtumia ja retriittejä hotelleillemme, esim. ravintoon, joogaan ja henkiseen hyvinvointiin liittyen. Meillä on kattava ammattilaisluennoitsijoiden ja oman alansa osaajien joukko jota hyödynnämme laajasti. Nimekkäät ”esiintyjät” lisäävät osaltaan kiinnostusta retriittiviikonloppujamme kohtaan.

Toimialueeni on koko Pohjois-Karjala, mutta keskittyy Joensuu-Koli-Bomba -akselille. Ja mikä parasta, vähintään kerran viikossa pääsen käymään upeassa suomalaisessa kansallismaisemassa eli Kolilla.

3) Millaisia työpäiväsi ovat?

Olen hyvin sosiaalinen ihminen eli suuntaan usein työskentelemään myyntipalvelumme tiloihin Sokos Hotel Kimmeliin. Päiväni ovat hyvin vaihtelevia. Toisinaan työ on ilta- ja viikonloppupainotteista, mutta otan vapaata tarpeen mukaan. Tässä työssä ei tunteja lasketa.

Arkisin pyrin noudattamaan 8-16 -työskentelyrytmiä, mutta toisinaan pidän aamupäivän vapaata ja päivä venyy myöhään iltaan. Työajat riippuvat pitkälti tilaisuuksista/tapahtumista/hotellien tapahtumista.

Suunnittelen, juonnan, tapaan ihmisiä ja teen tiivistä yhteistyötä myyntipalvelun kanssa.

4) Mikä on parasta työssäsi?

Parasta työssäni on ehdottomasti monipuolisuus ja se, että saan suunnitella ja toteuttaa asioita melko itsenäisesti. Nautin paikasta toiseen liikkumisesta ja kaikenlaisesta tekemisestä ja rakastan ihmisiä. Minusta ei olisi pelkkään paikallaan toteutettavaan konttorityöhön. Tykkään laittaa ”kädet saveen” ja touhuta ympäriinsä.

Monipuolinen työ on rikkaus ja kiitollisuuden aihe. Pitkä kokemus radiotyöstä (Radio SuomiPOP ja GrooveFm) ja juontajakokemus ovat olleet eduksi tapahtumia suunnitellessa, juontaessa ja erilaisia ihmisiä kohdatessa.

5) Mikä on haasteellisinta työssäsi?

Haasteellisinta työssäni on ajoittainen kiire, kun tapahtumia on päällekkäin. Niistä selviytymiseen auttavat erilaiset kehon ja mielen harjoitteet.

Markkinointi on tänä päivänä haastavaa, kun tarjontaa on paljon ja ihmiset ovat kiireisiä. Onneksi meillä on täällä Pohjois-Karjalassa omat myyntivalttimme eli puhdas luonto ja upeat maisemat. Ihminen tarvitsee kiireisen arjen vastapainoksi pysähtymistä ja rauhaa – täältä sitä löytyy.

6) Miten vietät vapaa-aikaasi?

Oma hyvinvointi on minulle aivan yhtä tärkeää kuin asiakkaiden hyvinvointi. Pyrin nukkumaan kahdeksan tuntia yössä, joogaan ja harrastan crossfitiä sekä talvisin avantouintia. Asumme avantouintipaikan lähellä ja olen saanut koko perheen innostumaan lajista. Liikunta, ravinto, lepo -kombo on olennainen hyvinvoinnin kannalta. Luonnosta saan voimaa ja palaudun Kolin upeissa maisemissa.

7) Miten neuvoisit alasta haaveilevaa?

Työhön pitää olla intohimo ja innostus. Tässä työssä tarvitaan myös kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Vaikka työ itsessään saattaa kuulostaa upealta, tämä on oikeasti rankkaa duunia, jota tehdään tunteja laskematta usein myös viikonloppuisin ja iltaisin.

Yleensäkin kaikessa tekemisessä ajattelen, että ihmisen pitää rakastaa sitä mitä hän tekee. Työtä kannattaa tehdä sellaisella ajatuksella, että tekee niin miten itsellekin tekisi. Yrittäjämäisestä asenteesta on hyötyä. Aitous ja sydämellä tekeminen näkyvät kauas.

www.uumenhyvaolo.fi