Uratarinat

Työn ytimessä: PR- ja koulutusalan yrittäjä Mia Salo

25.11.2016 klo 7:00

Mia Salo kertoo työstään PR- ja koulutusalan yrittäjänä.

1) Taustasi: Miten päädyit alalle?

Olen koulutukseltani kauppatieteiden maisteri ja logoterapeutti LIF. Nykyiseen työhöni PR- ja koulutusalan yrittäjäksi olen päätynyt tähän asti kertyneen osaamiseni sekä elämäntilanteesta johtuvien valintojeni ansiosta. PR-korkeakouluni kävin levy-yhtiössä, koulutus-ja valmennuspuolelle parasta antia on ollut elämän korkeakoulu. Matkan varrella olen ilolla pannut merkille, että kaikelle osaamiselle - myös sivupoluilla hankituille - löytyy elämän kaaren aikana paikka; osaamiset, työ, oppiminen ja elämä kiertyvät yhteen. Turhaa osaamista ei ole.

2) Mitä työsi pitää sisällään?

Vien asioita julkisuuteen ja koulutan logoterapiaa eli Viktor E. Franklin kehittämää tarkoituskeskeistä ajattelua. Työssäni yhdistyvät projektiluonteisuus ja pitkät asiakkuudet. PR-puolella teen erityisesti bisneskirjapromoja. Toisinaan tartun yllättäviin työehdotuksiin, kuten kirjan toimittamiseen tai mentoroin työelämään palaavaa pro bonona.

3) Millaisia työpäiväsi ovat?

Luen kirjoja ja seuraan mediaa, kirjoitan, mietin miten voisin herättää vastaanottajan kiinnostuksen promoamani asian suhteen. Pohdin asioiden ja ilmiöiden yhteyttä, keskustelen niistä ihmisten kanssa, etsin uusia näkökulmia, opin. Suunnittelen koulutuksia, luentoja ja valmennuksia, teen taustatyötä asiakastapaamisia varten. Kohtaamiset ovat minulle tärkeitä, panostan niihin ja ne antavat minulle paljon. Tavoitteenani on parhaalla mahdollisella tavalla laittaa osaamiseni likoon kunkin asiakkaan puolesta. Asiakashankintaan minulla ei oikeastaan kulu aikaa; tehdyt projektit ja vanhat kontaktit tuottavat lisää asiakkuuksia ja voin valita, mihin ryhdyn. Olen tästä tilanteesta kiitollinen, en pidä sitä itsestäänselvyytenä. Työskentelen pääasiassa kotitoimistossa. Pyrin keskittämään asiakastapaamiset ja koulutukset 1-2 päivään viikossa. Vuodesta 2010 lähtien olen tehnyt lyhyttä työpäivää, joustavasti 4-6 tuntia päivässä.

4) Mikä on parasta työssäsi?

Se, että sain jo työelämäni alkutaipaleella ymmärtää, että minä en ole työ, arvoni ihmisenä ei riipu työstäni. Tiedän, mitä menestys minulle tarkoittaa. Tällä hetkellä parasta työssäni on, että koen sen tarkoitukselliseksi. Saan viedä hyviä asioita eteenpäin ja nähdä logoterapiakoulutusten ja -valmennusten voiman ihmisten arjessa. Yhdessä onnistuminen on ihan huippua!

5) Mikä on haasteellisinta työssäsi?

Ajanhallinta.

6) Miten vietät vapaa-aikaasi?

Perheen kanssa, tenniskentällä, lukemalla, kirjoittamalla, kypsymällä, iloitsemalla elämästä täällä ja tuolla, muiden kanssa ja yksin.

7) Miten neuvoisit alasta haaveilevaa?

Oma työni on jo pitkään muotoutunut valintojeni perusteella. Mitä osaan? Mitä haluan oppia lisää? Mitä varten? Mikä on kaikkien kannalta tarkoituksellisin valinta tässä tilanteessa, tässä elämänvaiheessa? Jokaiselle meille on annettu lahjoja, kykyjä ja taitoituja, joita voi kehittää. Pohdi, mitä varten sinä olet saanut omasi, ja käytä niitä omaksi ja muiden iloksi.