Uratarinat

Työn ytimessä: Pilatesohjaaja Pia Kurkela

12.8.2016 klo 7:00

Pia Kurkela kertoo työstään Method Putkisto -pilatesohjaajana ja yrittäjänä.

1) Taustasi: Miten päädyit alalle?

Rikoin selkäni parikymppisenä harrastaessani disco- ja showtanssia SM-tasolla sekä pelatessani koripalloa. Sopeuduin elämään kipujen kanssa. Aloitin ystäväni Johanna Pyysingin kannustuksesta vuosia myöhemmin Method Putkiston, ja vuoden verran treenattuani olin korjannut selkärankani asennon ja syvät selkärankaa tukevat lihakset olivat löytyneet. Ymmärsin, että tämä oli minulle kultaakin kalliimpi vuosi ja se sai minut hakeutumaan ohjaajakoulutukseen. Halusin auttaa muita ”selkävaivaisia”.

2) Mitä työsi pitää sisällään?

Varsinainen ammatin harjoittaminen pitää sisällään ryhmätuntien ja yksityistuntien ohjausta (Method Putkisto, Laitepilates, MP Pilates) minun ja Tea Wahlsroosin omalla studiollamme Töölössä. Yrittäminen pitää sisällään kaiken A:stä Ö:hön. Onneksi meitä on kaksi naista jakamassa arjen ilot.

3) Millaisia työpäiväsi ovat?

Yrittäjyydessä on se mukava puoli, että voi luoda omat aikataulunsa. Arkisin tunteja on aamulla, päivällä ja iltapäivällä ja illalla. Päivät ovat kuitenkin vaihtelevia. Tiettyinä päivinä tunnit sijoittuvat aamupäivään, joinakin iltapäivään. Loppuaika on hallintopuolta, sähköposteihin ja puhelimeen vastaamista. Studion siivoustyöt ovat myös meidän tehtävä, koska haluamme, että asiakkaamme voivat tulla kauniisiin ja puhtaisiin tiloihin, joissa jumppamatot ja muut välineet ovat siistejä.

4) Mikä on parasta työssäsi?

Kaikkein eniten nautin vuorovaikutuksesta asiakkaiden kanssa ja siitä, että asiakas edistyy - niin kehonsa kuin mielensäkin kanssa. Mikään ei ole niin innostavaa kuin asiakas jolla on motivaatio ja innostus: silloin kaikki on mahdollista.

5) Mikä on haasteellisinta työssäsi?

Haasteellisinta on muistaa säilyttää tietty raja tuntien ohjaamisessa. Joskus huomaa tehneensä liian tiukkoja aikatauluja itselleen eikä omalle kehonhuollolle ole riittävästi aikaa. Onneksi se on aina tilapäistä.

6) Miten vietät vapaa-aikaasi?

Perheen kanssa ulkoillen ja mökkeillen.

7) Miten neuvoisit alasta haaveilevaa?

Jos vähänkään koet, että haluaisit tehdä tällaista työtä, lähde rohkeasti liikkeelle. Ammattiin voi opiskella myös työn ohessa ja samalla voi miettiä mitä haluaa tehdä isona. Hyvinvoinnin parissa riittää varmasti työsarkaa tulevina vuosikymmeninä!

Lue lisää