Uratarinat

Työn ytimessä: Personal Trainer Lia Strandberg

28.12.2015 klo 7:00

Lia Strandberg kartoo työstään Personal Trainerina ja liikunta-alan ammattilaisena.

1) Taustasi: Miten päädyit alalle?

Olen aina pitänyt urheilemisesta ja liikunnasta. Ylä-asteen jälkeen opiskelin liikunnan ohjaajan pätevyyden Solvallan Urheiluopistossa ja valmistuttuani sain alan töitä. Tuolloin työni koostui pääasiassa ryhmäliikunnanohjaajan tehtävistä. Vuosien saatossa olen jatkokouluttautunut erikseen mm. Personal Traineriksi ja CrossTraining-valmentajaksi, jotka puolestavaan ovat muokanneet tämän hetkistä työnkuvaani.

2) Mitä työsi pitää sisällään?

Minulla on pääasiassa yksilö- ja pienryhmä asiakkaita, joille ohjaan heidän tavoitteisiin sopivia treenejä mm kuntosalia, kehoa monipuolisesti haastavia treenejä ja kehoa mobilisoivia harjoituksia. Lisäksi toimin CrossTraining-valmentajana. Asiakkainani ovat sekä yritykset, että yksityishenkilöt.

3) Millaisia työpäiväsi ovat?

Minulla on harvoin kahta täysin samanlaista päivää. Vakituiset yritysryhmät ja CrossTraining valmennukset ovat viikoittain samaan ajankohtaan mutta muut työt vaihtelevat päivittäin. Saatan aloittaa aamun salilla asiakkaiden kanssa ja jatkaa siitä omalla treenillä, istua kahvilassa vastaamassa sähköposteihin, kirjoittaa ohjelmia puhtaaksi ja mennä illaksi takaisin valmentamaan. Joinain päivinä taas minulla on asiakkaita aamusta iltaan ja taukoa vain sen verran, että saa syötyä välissä.

4) Mikä on parasta työssäsi?

Alan monipuolisuus ja se, että aina on uutta opittavaa. Työni yksi hienoja puolia on, kun saan olla mukana tukemassa asiakkaita heidän projekteissaan. Kun asiakkaat voittavat itsensä, kehittyvät ja saavuttavat tavoitteensa, se on palkitsevaa myös minulle. Muiden tsemppaaminen ja kannustaminen suorituksiin, joihin he eivät itse tienneet pystyvänsä, on parasta!

5) Mikä on haasteellisinta työssäsi?

Kaikkien kropat eivät vastaanota muutoksia toivotulla tavalla ja joskus vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä saada tuloksia aikaan pitkällä tähtäimellä. Tällöin on välillä haastavaa saada asiakkaan motivaatio pysymään yllä ja luomaan uskoa siihen, että työ varmasti kantaa vielä tulosta.

6) Miten vietät vapaa-aikaasi?

Vapaa-ajan pyrin hyödyntämään akkujen lataamiselle. Omat treenit vievät jonkin verran aikaa muulta tekemiseltä mutta nautin niistä. Useimmiten parasta ovat pienet asiat, kuten kuppi teetä fiilistelyjen kera, kävely raittiissa ilmassa tai laatu-seura ja hyvä ruoka.

7) Miten neuvoisit alasta haaveilevaa?

Liikunta-ala on hyvin laaja ala, se muuttuu ja kehittyy koko ajan ja alalta löytyy erilaisia työtehtäviä. Ole valmis oppimaan, kehittymään ja etsimään sinun oma juttusi. Työt painoittuvat paljon perus toimistoaikojen ulkopuolelle, joten siihen on myös hyvä asennoitua.