Uratarinat

Työn ytimessä: Perintäneuvottelija Rosa Salo

7.8.2019 klo 16:30

Rosa Salo kertoo työstään Intrumin perintäneuvottelijana.

1) Taustasi: Miten päädyit alalle?

Päädyin alalle oikeastaan sattumalta. Lukion päätyttyä en vielä tiennyt, mitä haluaisin tehdä tai opiskella. Päädyin hakemaan matkailualan restonomiksi, ja valmistuttuani etsin töitä myös muilta aloilta. Intrumista kuulin ensimmäisen kerran opiskelukaveriltani, joka oli ollut Intrumilla töissä jo jonkin aikaa. Olin kuullut kaveriltani hyvää yrityksestä, ja mielenkiintoisen työpaikkailmoituksen nähtyäni päätin hakea töihin Intrumille perintäkäsittelijäksi. Vuosien varrella olen saanut paljon lisää vastuuta, työtehtäväni ovat monipuolistuneet ja olen oppinut ja kehittynyt todella paljon työssäni.

2) Mitä työsi pitää sisällään?

Perintäneuvottelijana vastaan nimetyistä asiakkaista ja huolehdin siitä, että palvelumme toimii sovitulla tavalla. Yhdessä tiimimme kanssa autamme heitä kotiuttamaan saatavat mahdollisimman jouhevasti. Opastan asiakkaitamme perintään liittyvissä kysymyksissä sekä ongelmissa. Työhöni kuuluu myös tiimin työtehtävien sekä tuotantojärjestelmän kehittäminen. Lisäksi tehtäviini kuuluu myös loppuasiakkaiden palveleminen.

3) Millaisia työpäiväsi ovat?

Työpäivät ovat hyvin monipuolisia, ja aina ei tiedä mitä päivä tuo tullessaan. Pääosin päivät kuluvat asiakkaita palvellen sähköpostitse ja puhelimella sekä mahdollisten ongelmatilanteiden ratkaisemisessa yhteistyössä muiden osastojen kanssa. Päivän aikana tulee käsiteltyä paljon sähköposteja. Toisaalta voi olla päiviä, jolloin olen vain palavereissa. Työhöni kuuluvat myös yhteistyöpalaverit asiakkaiden kanssa ympäri Suomea.

4) Mikä on parasta työssäsi?

Ehdottomasti parasta on mahtavien työkavereiden ja hyvän tiimin kanssa työskentely. Oma kädenjälkeni näkyy työssä, ja olen oppinut paljon - ja koko ajan pääsen oppimaan lisää! Työ on tarpeeksi haastavaa, joten päivät ovat harvoin tylsiä.

5) Mikä on haasteellisinta työssäsi?

Työn määrä ja ajoittainen kiire tekee työstä välillä haasteellista. Ratkaisua ei aina löydy valmiina, ja selvitystyötä voi joutua tekemään paljon. Usein selvityksiä on päällekkäin, mikä voi johtaa kiireen tunteeseen, mutta ainakin olen oppinut priorisoimaan ja aikatauluttamaan työntekoani.

6) Mikä tekee työstäsi merkityksellistä?

Työstäni tekee merkityksellistä se, että pääsen auttamaan loppuasiakkaita heidän maksuongelmissaan. Pyrimme yhdessä etsimään ratkaisuja, miten loppuasiakas saisi velkansa hoidettua. Lisäksi autamme asiakkaitamme saamaan nopeammin saatavansa takaisin. Kun laskut tulevat maksetuksi ajallaan, raha kiertää taloudessa nopeammin, se puolestaan edistää kasvua ja terveen talouden rakenteita yhteiskunnassamme.

7) Miten vietät vapaa-aikaasi?

Vapaa-aikaa vietän perheeni ja ystävieni kanssa. Pidän myös matkustamisesta, ja lomalla minut löytääkin usein ulkomailta.

8) Miten neuvoisit alasta haaveilevaa?

Mielestäni Intrumilla arvostetaan eniten oikeaa asennetta työntekoon ja työyhteisössä toimimiseen. Jokaisen alasta haaveilevan kannattaa hakea rohkeasti Intrumille töihin, sillä kyllä työ tekijäänsä opettaa.