Vastaa kyselyyn

Hei työnhakija, haluamme kehittää palveluamme paremmaksi. Siksi olemme kiitollisia, jos vastaat kyselyymme. Osallistu kyselyyn tästä ›

Oikotie Työpaikat
Uratarinat

Työn ytimessä: Näyttelijä Helmi-Leena Nummela

2.5.2019 klo 9:22

Putous-ohjelmasta tuttu Helmi-Leena Nummela kertoo työstään näyttelijänä.

1) Taustasi: Miten päädyit alalle?

Menin ensin Lappeenrannan nuorisoteatteriin ja se vei mennessään. Käänteentekevä harrastus jäi elämääni pysyvästi. Teatterin lavalla oleminen oli yhtä aikaa ihanaa ja pelottavaa. Siitä suuntasin Kallion Ilmaisutaidon lukioon ja Teakista valmistuin vuonna 2014.

2) Mitä työsi pitää sisällään?

Toimin freelancerina eli työni ovat monessa paikassa. Tällä hetkellä teen teatteria, Putous-ohjelmaa, kuunnelmia, spiikkejä jne. Liveshow on aina aivan oma lukunsa. Siinä adrenaliini virtaa ja tulee voittamaton olo!

3) Millaisia työpäiväsi ovat?

Reissaan tällä hetkellä työn puolesta Tampereen ja Helsingin väliä. Työelämä on palapeliä ja aikataulujen sovittelua, mutta nautin siitä. Saatan olla kaksi tuntia siellä ja kaksi tuntia täällä. Aina ei pysty tekemään vain yhtä työtä kerrallaan eli usein on yhtä aikaa monessa mukana. Tässä työssä tuntee elävänsä, saa heittäytyä ja työskennellä tiiviissä ryhmässä.

Olen parhaillaan mukana Tampereen Työväen Teatterissa Hannu Salaman Juhannustansseissa, Fingerpori-elokuvassa ja Äiti-elokuvassa. Putouksen finaalilähetys huipentaa alkukevään 4.5. Putouksessa mukana oleminen oli iso ja opettavainen kakku näyttelijälle.

4) Mikä on parasta työssäsi?

Rakastan ryhmätyötä! Koen, että työssäni on juuri sopivasta ”vaaran tunnetta” ja vapautta. Tässä työssä saa mennä pelkoja kohti ja onnistumisesta seuraa euforinen olotila. Kun antautuu läsnäololle ja menee epämukavuusalueen ulkopuolelle, pääsee näyttelijän työn ytimeen.

5) Mikä on haasteellisinta työssäsi?

Epävarmuus työn jatkuvuuden suhteen on haaste. Kaikissa työprojekteissa on myös ns. synnytystuskia eli aina ei ole kivaa. Kun uskaltaa mennä epämukavuusalueelle ja mokatakin, saa työstä enemmän irti.

6) Mikä tekee työstäsi merkityksellistä?

Olennaisten aiheiden ja kysymysten äärellä oleminen tekee työstäni merkityksellistä. Vuorovaikutus näyttelijän ja yleisön välillä sekä erilaiset kohtaamiset ovat tämän työn suola. Kokemus, että toteutuu ihmisenä. Olen kutsumusammatissani.

7) Miten vietät vapaa-aikaasi?

Urheilen ja vietän aikaani läheisteni kanssa. Nautin elämästä, hyvästä ruoasta ja matkustelusta.

8) Miten neuvoisit alasta haaveilevaa?

Kannattaa kysyä itseltään, että onko tämä työ ytimeltään juuri sitä mitä haluaa tehdä. Näyttelijän työssä on usein monenlaisia lieveilmiöitä eikä alalle pääseminen ole helppoa.

Putouksen finaalilähetys MTV3-kanavalla la 4.5. klo 19.30 alkaen. Ohjelma katsottavissa myös C More -suoratoistopalvelussa ja mtv-palvelussa

Kuva: MTV