Uratarinat

Työn ytimessä: Myyntiassistentti Leena Yletyinen

Leena Yletyinen kertoo työstään Sanoma Digital Finlandin myyntiassistenttina. Hän on pisimpään - tänä vuonna 20 vuotta täyttävän - Oikotien parissa työskennellyt sanomalainen.

1) Taustasi: Miten päädyit alalle?

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 29 vuotta siitä, kun aloitin työt Sanomilla. Työskentelin ensin Helsingin Sanomien asiakaspalvelussa. Kun Oikotie perustettiin 20 vuotta sitten vuonna 1999, kyselin töitä asiakaspalvelusta. Pääsin Oikotien asiakaspalveluun palveluasiantuntijaksi. Sitten toimin myyntineuvottelijana ja nyt olen myyntiassistentti. Vaikka olen ollut samassa talossa pitkään, koen ja opin työssäni jatkuvasti uutta.

2) Mitä työsi pitää sisällään?

Perustoimenkuvaani kuuluvat laskutus, asiakashallinta ja yleiset talousasiat. Ratkaisen erilaisia ongelmatilanteita ja selvittelen asioita. Tässä työssä yksikään päivä ei ole täysin samanlainen.

3) Millaisia työpäiväsi ovat?

Minulla on liukuva työaika, mutta olen toimistolla yleensä kello 8.30-16.30. Laskutuspäivänä kerran kuukaudessa aloitan päivän jo ennen seitsemää.

4) Mikä on parasta työssäsi?

Parasta työssäni on se, että saan käyttää aivojani ja ratkaista erilaisia ongelmatilanteita. Myös kivat työkaverit ja rento ilmapiiri ovat hieno juttu. Meillä työskentelee hyvin eri-ikäisiä ihmisiä, mikä on hyvä asia. Myös palvelumme ovat muuttuneet ja kehittyneet vuosien kuluessa, ja sitä on ollut mukava seurata.

5) Mikä on haasteellisinta työssäsi?

Joskus jokin tosi vaikea laskun selvitystyö voi olla haasteellinen ja viedä aikaa. Myös ulkomaiset asiakkaat omine säännöksineen aiheuttavat välillä haasteita. Ulkoistetut palvelut aiheuttavat toisinaan päänvaivaa.

6) Miten vietät vapaa-aikaasi?

Vapaa-ajalla tapaan kavereita esimerkiksi erilaisissa kulttuurimenoissa. Toimin myös luottamustehtävissä ammattiosastoni Grafinetin hallituksessa.

7) Mikä tekee työstäsi merkityksellistä?

Oikotie on hyvä palvelu ja sen parissa on ilo työskennellä. Tarjoamme asiakkaalle hänen elämänsä tärkeimmät palvelut: asunnon, työpaikan jne. On hieno huomata, että oma työni tuo yritykselle konkreettista tulosta.

8) Miten neuvoisit alasta haaveilevaa?

Jos olet excel-ihminen eli tarkka ja numeroita rakastava henkilö, sovit tähän tehtävään. Tässä työssä pitää jaksaa kaivaa yhtä asiaa pitkään ja hartaasti. Koenkin tekeväni välillä melkoista salapoliisityötä.

Näin Oikotien 20-vuotisjuhlavuonna haluan lähettää sellaiset terveiset, että hyvin menee ja uskon, että vielä 20 vuoden päästäkin Oikotie on tärkeä!

Kuva: Pirjo ”Piltti” Peltola