Uratarinat

Työn ytimessä: Markkinointitiimin vetäjä Olli Kopakkala

14.9.2016 klo 7:00

Olli Kopakkala kertoo työstään markkinointitiimin vetäjänä.

1) Taustasi: Miten päädyit alalle?

Perustin 15-vuotiaana ensimmäisen verkkokauppani ja huomasin, että verkkomarkkinointi tarjoaa loputtomia mahdollisuuksia. Erityisesti minua kiinnosti yrittäjänä se, miten saan mahdollisimman edullisesti asiakkaita verkosta. Tätä kautta tutustuin hakukoneoptimointiin ja hiukan myöhemmin Google Adwords -mainontaan. Tästä olenkin sitten laajentanut osaamistani oikeastaan kaikkiin verkkomarkkinoinnin osa-alueisiin. Olen myös opiskellut 8 vuotta markkinointia Vaasan Yliopistossa.

2) Mitä työsi pitää sisällään?

Vastaan UKKO.fi:ssä markkinointi-ja viestintätiimin vetämisestä. Tämä tarkoittaa käytännössä, että olen mukana luomassa suuntaviivoja uusasiakashankintaan, asiakasviestintään sekä yrityksemme ulkoiseen viestintään. Lisäksi olen luomassa yrityksemme markkinointistrategiaa kansainvälistymistä silmälläpitäen.

3) Millaisia työpäiväsi ovat?

Työpäiväni ovat aika vaihtelevia. Yleensä ne sisältävät aina jonkin verran erilaisten kampanjoiden ja markkinoinnin tunnuslukujen läpikäyntiä sekä analysointia. Markkinoinnin saralla töitä riittää loputtomasti ja oikeisiin asioihin keskittyminen on erittäin tärkeää. Käytännön tasolla työni ei ole paikkariippuvaista ja teenkin yleensä muutaman päivän viikosta etänä.

4) Mikä on parasta työssäsi?

Parasta työssä on tietenkin loistava tiimi jonka kanssa yhdessä pääsemme kasvattamaan yritystämme. Usein myös yksittäisten asiakkaiden sähköpostissa tulevat kiitokset siitä, miten he ovat muutamassa vuodessa meidän palvelumme kautta päätyneet työttömästä työnhakijasta muita työllistäviksi yrittäjiksi, lämmittävät erityisesti mieltä.

5) Mikä on haasteellisinta työssäsi?

Ajankäytön hallinnointi. Eli se miten oman ajan saa kohdistettua niihin toimiin joista on tavoitteiden kannalta eniten hyötyä. Varsinkin kun se kaikkein tehokkain ajankäyttö ei välttämättä vastaa kaikkein mielenkiintoisimpia tai hauskimpia tehtäviä.

6) Miten vietät vapaa-aikaasi?

Vapaa-ajalla pelaan Warriors Rugby Clubissa rugbyä ja pyrin opettamaan reilun vuoden vanhalle Newfoundlandinkoira Olgalle käytöstapoja.

7) Miten neuvoisit alasta haaveilevaa?

Jos markkinointialan työtehtävät kiinnostavat, suosittelen opettelemaan Google Analyticsin käyttöä sekä yleisemmin markkinoinnin todellisen tehon mittaamista. Uskon että tulevaisuudessa tälle osaamiselle on yhä enemmän ja enemmän kysyntää. Jos osaat mitata työsi tuloksia luotettavasti, ymmärrät myös miten työtäsi voi kehittää.