Uratarinat

Työn ytimessä: LKV, LVV, hallituksen puheenjohtaja Roni Porokara

6.2.2019 klo 15:49

Roni Porokara kertoo työstään Roof Groupin vuokra- ja kiinteistönvälittäjänä sekä hallituksen puheenjohtajana.

1) Taustasi: Miten päädyit alalle?

Pelasin aiemmin jalkapalloa työkseni. Maailmalla vietettyjen vuosien jälkeen palasin Suomeen ja sijoitin ammattiurheilun parissa kerrytettyä pääomaani sijoitusasuntoihin. Vuonna 2017 tapasin tulevat yhtiökumppanini ja päätimme perustaa täyden palvelun kiinteistönvälitysyrityksen Roof Group Oy:n.

2) Mitä työsi pitää sisällään?

Työni koostuu myynnistä, välittäjien tukemisesta, yrityksen pyörittämisestä ja hallinnoinnista. Meillä on tarkoituksena, että myyjä ainoastaan myy eli jokainen saa käyttöönsä työkalut, tuen ja palvelut joiden avulla työnteko/myynti sujuu ja onnistuu.

3) Millaisia työpäiväsi ovat?

Työpäiväni vaihtelevat paljonkin. Jos vien lapsen aamulla päiväkotiin, olen toimistolla noin klo 8.30. Jos vientivuoro ei satu kohdalleni, menen toimistolle jo 6.30-7 aikaan. Aamulla vastailen sähköposteihin ja nautin hiljaisuudesta. Päiväni koostuvat pääosin myynnistä, kehitystyöstä ja paikasta toiseen menemisestä. Yrittäjänä osallistun luonnollisesti kaikkeen yrityksen toimintaan. Myös tapaamiset vievät suuren osan ajasta.

4) Mikä on parasta työssäsi?

Parasta on, kun ihmiset saavat uuden kodin ja ovat siitä aidosti onnellisia. Tietenkin myös se tuottaa iloa, kun välittäjämme menestyvät kilpaillulla alalla. Hyvä fiilis on tässä työssä eteenpäin puskeva voima. Myös se, että henkilökunta viihtyy Roofilla, on hienoa. Meillä kuunnellaan kaikkia ja kehitysideoita saa esittää. Palautteen antaminen ja saaminen on todella tärkeää. Nautin myös ongelmanratkaisutilanteista ja haluan, että asiat etenevät ja kehittyvät.

5) Mikä on haasteellisinta työssäsi?

Koko yrityksen hallinnointi ja kaikkien osa-alueiden välillä tasapainoilu on joskus haasteellista.

6) Mikä tekee työstäsi merkityksellistä?

Henkilöstön kehittäminen on tärkeää ja koen työssäni merkityksellisyyttä, kun ihminen haluaa kehittyä, oppia ja mennä eteenpäin. Erittäin palkitsevaa on esimerkiksi se, kun alalle tulee uusi henkilö, joka pääsee nopeasti sisälle kuvioon tai alalla jo toiminut saa meidän työkaluilla ja tuella myyntinsä kasvuun. Se jos mikä on merkityksellistä.

7) Miten vietät vapaa-aikaasi?

Vietän aikaani perheen parissa. 3,5-vuotiaan lapsen kanssa ei käy aika pitkäksi. Usein meidät löytääkin HopLopista. Pelaan toisinaan myös tennistä.

8) Miten neuvoisit alasta haaveilevaa?

Ole rohkea ja ota yhteyttä kiinnostaviin yrityksiin. Asenne on se, joka ratkaisee. Älä pelkää uusia haasteita, vaan tartu niihin; opiskele, kehity ja kysy neuvoa. Tärkeää on myös se, että ottaa tarjotun tuen vastaan. Muista myös kyseenalaistaa asioita ja toimintatapoja. Vain siten voi oppia. Olemme Roof Groupilla hyvin myönteisellä mielellä rekrytoinnin suhteen eli aina kannattaa hakea.

www.roofgroup.fi