Uratarinat

Työn ytimessä: Liiketoimintajohtaja Minja Mattila

Minja Mattila kertoo työstää M Roomin liiketoimintajohtajana.

Minja Mattila kertoo työstää M Roomin liiketoimintajohtajana.

1) Taustasi: Miten päädyit alalle?

Yläasteen jälkeen koulunkäynti ei hirveästi kiinnostanut, enkä tiennyt mitä tehdä tulevaisuudessa. Parturi-kampaajan ammatti oli kuitenkin ollut lapsena se haaveammatti. Merkonomi olisi ollut minulle sittenkin se ykkösvalinta, mutta sinne en päässyt. Hassua, että olen kuitenkin päätynyt sinne kaupalliselle puolelle. Valmistumisen jälkeen naisten hiukset eivät kiinnostaneet, joten hanttihommien jälkeen päädyin parturiksi M Roomiin. Se oli silloin Helsingissä ihan uutta. Uudessa ja innovatiivisessa yrityksessä on nuorenkin työntekijän mahdollista edetä urallaan flown mukana.

On kiva, että vastuu on lisääntynyt vuosien varrella. 8 vuotta tulee kesällä täyteen ja urapolku tähän asti on ollut parturista liikkeenvastaavaksi ja siitä aluepäälliköksi ja siitä liiketoimintajohtajaksi. Jälkikäteen ajateltuna, on ollut hienoa saada mahdollisuus edetä uralla vaikka se koulunkäynti ei aikoinaan kiinnostanutkaan. Ainut mitä koulunpenkiltä haikailen ovat englannin kielen opinnot. Näin kansainvälisessä yrityksessä työskennellessä, sille olisi tarvetta ja nyt joutuu laittamaan itseään likoon englanninkielisiin tilanteisiinkin.

2) Mitä työsi pitää sisällään?

Vastuualueeni on aika laaja eli vastaan liikkeiden toiminnasta, joita on kaikkiaan 31. Alaisina minulla on 8 ihanaa aluepäällikköä, jotka kukin vastaavat omasta alueestaan. Sparrailen aluepäällikköjen kanssa ja toimin välillä omatuntona ja välillä itkumuurina. Pyrin olemaan liikkeiden pulssilla sen verran, että tiedän mitä tapahtuu ja kaikilla on kaikki hyvin

3) Millaisia työpäiväsi ovat?

Tyypillisiä päiviä ei juuri ole vaan työpäivät vaihtelevat todella paljon. Olen paljon menossa ja vastuualueeni ulottuu Ouluun asti. Puhun puhelimessa ja kierrän liikkeitä. Huolehdin, että liikkeissä kaikki toimii niin työntekijöihin kuin asiakkaisiinkin nähden.

4) Mikä on parasta työssäsi?

Mahtavien työkavereiden kanssa työskentely. Vaihtelevuus työpäivissä. Välillä teen myös ihan normaalia asiakaspalvelutyötä, joka on tosi piristävää vaihtelua. Täytyy vielä erikseen mainita, että meillä on todella kivoja asiakkaita.

 5) Mikä on haasteellisinta työssäsi?

Uuden oppiminen on aina haasteellista. Välillä tuntuu, että se korkeakoulututkinto antaisi enemmän teoreettista tietoa ja osaamista. Kuitenkin meidän työpaikan kulttuuriin kuuluu koulutus ja hyvä perehdyttäminen. Minut on perehdytetty nykyiseen työhöni hyvin ja olen saanut jo itse perehdyttää omat seuraajani. Tärkeimpiä osatekijöitä työntekijöiden työtyytyväisyydessä on, että he tietävät mitä tekevät ja osaavat tehdä sen mitä pitää.

6) Mikä tekee työstäsi merkityksellistä?

Merkityksellisen työstäni tekee esim. se, että olemme todella iso nuorten ihmisten työnantaja. Annamme mahdollisuuksia niille, joiden ammattitaito tarvitsee vielä paljon kehittämistä. Annamme työntekijöille todella hyvät valmiudet aivan loistaviin asiakaspalvelutaitoihin. Meillä on hyvät mahdollisuudet edetä uralla. Tällaisia mahdollisuuksia ei tarjoa yksikään muu tämän alan työnantaja.  Tyytyväiset asiakkaat ovat merkityksellisen työn lopputulema.

7) Miten vietät vapaa-aikaasi?

Tällä hetkellä vapaa-aika kuluu asuntoa remontoidessa ja sisustaessa. Sulkapallo on uusi, mieleinen tämän vuoden uutuusharrastukseni. Televisiosta ja suoratoistopalveluista laitan päälle aivoja nollaavaa hömppääkin välillä. Kesään kuuluu mökkeily, kalastus ja grillailu.

8) Miten neuvoisit alasta haaveilevaa?

Kaikki riippuu itsestä. Unelmien eteen täytyy tehdä töitä. Maltti on valttia, vaikka minullakaan sitä ei aina ole. Ilman itsensä likoon laittamista ei ole mahdollista saavuttaa mitään.