Uratarinat

Työn ytimessä: Lempi Day Span omistaja, yrittäjä Maria Enlund

18.3.2020 klo 7:53

Maria Enlund kertoo työstään Lempi Day Span omistajana ja yrittäjänä.

1. Taustasi: Miten päädyit alalle?

Kiinnostuin jo pienenä tyttönä erilaisista hoidoista käydessäni aromaterapiassa ja muissa hoidoissa. Halusin opiskella ihonhoitoa kokonaisvaltaisesta näkökulmasta. Lempi Day Spa on yhdistelmä kaikkea aiemmin oppimaani. Meillä hoidetaan ihmistä läsnäolevasti ja kokonaisuutena.

2. Mitä työsi pitää sisällään?

Teen erilaisia hierontoja ja kasvohoitoja sekä jalka- ja vartalohoitoja. Hoidoissa voidaan keskittyä esimerkiksi kiinteytykseen, nesteenpoistoon, selluliittiin tai rentoutumiseen. Sparituaaleissa hoidetaan kasvoja ja vartaloa. Esimerkiksi tiibetiläinen äänimaljahoito sopii tämän päivän ihmiselle eli stressaantuneelle ja kiireiselle, kun tarvitaan pieni hengähdyshetki arjesta. Lempi Day Spassa voi pysähtyä rentoutumaan ja hengähtämään ilman kännykkää ja muita älylaitteita.

3. Millaisia työpäiväsi ovat?

Työaikani vaihtelee, mutta ajoittuu arkisin kello 9-21 välille. Työskentelen pääsääntöisesti päivisin, mutta myös kahtena iltana viikossa. Minulla on 16 kuukauden ikäinen pieni poika, jonka myötä työskentely on painottunut enemmän päiväaikaan.

4. Mikä on parasta työssäsi?

Parasta työssäni on se, kun näen että asiakas saa hoidosta sen lopputuloksen mitä hän on toivonut. Tässä työssä on oltava 100 %:sti läsnä. Moni asiakas onkin sanonut, että minusta huokuu läsnäolevaa, valkoista energiaa.

5. Mikä on haasteellisinta työssäsi?

Äidiksi tulemisen myötä työajat tuottavat välillä haastetta. Joustan mielelläni asiakkaiden tarpeiden mukaan, mutta aina se ei ole mahdollista. Työskentelen tällä hetkellä pienen pojan ehdoilla.

6. Mikä tekee työstäsi merkityksellistä?

Merkityksellistä työstäni tekee sen kokonaisvaltaisuus. Kun olen valinnut sarjat joilla työskentelen ja oivaltanut esimerkiksi tutkimusten ja tulosten kautta niiden merkityksellisyyden. On myös merkityksellistä, kun saan auttaa ihmisiä. Tiedän, että kaikki eivät saa merkityksellisyyden tunnetta omasta työstään. Koen olevani onnekas, koska herään joka aamu innostuneena töihin.

7. Miten vietät vapaa-aikaasi?

Pienen pojan äitinä vapaa-aikani kuluu lapsen kanssa touhutessa. Poikani on silmäteräni ja haluan viettää aikaa hänen kanssaan niin paljon kuin mahdollista. Käymme puistoissa ja vaunulenkeillä. Poikani oppii joka päivä uutta ja sitä on kiva seurata. Juuri nyt hän opettelee kävelyä.

8. Miten neuvoisit alasta haaveilevaa?

Olen huomannut, että nuorilla saattaa olla alasta hieman ruusuinen kuva, mutta tämä on ihan oikeaa työtä. Ennen yrittäjäksi ryhtymistä kannattaa selvittää taloudellinen puoli ja tehdä suunnitelmia niin tulojen kuin markkinoinninkin suhteen. Apua kannattaa pyytää alussa ja matkan varrella. Tärkein kaikista on usko omaan juttuun – ilman sitä ei tapahdu mitään. Yrittäjän rooli on hyvin monipuolinen. Yrittäjänä saa usein olla (kaiken muun työn lisäksi) oman yrityksensä talousvastaava, siivooja, talonmies ja toimitusjohtaja.