Uratarinat

Työn ytimessä: Kumppanuusmarkkinoija Ari Heiskanen

3.12.2015 klo 11:30

Ari Heiskanen kertoo työstään kumppanuusmarkkinoijana.

1) Taustasi: Miten päädyit alalle?

Päädyin alalle vahingossa. Työskentelin aiemmin kuluttajapuolen myyntitehtävissä ja vuonna 2005 menin töihin ohjelmistoyritykseen. Vuonna 2009 aloin työskennellä digitaalisen markkinoinnin parissa. Nykyiseen tehtävään, Adtraction Marketing Oy:n toimitusjohtajaksi, siirryin parin suosituksen ansiosta keväällä 2014.

2) Mitä työsi pitää sisällään?

Adtraction on ruotsalainen tulospohjaisen kumppanuusmarkkinoinnin verkosto, jonka pääkonttori on Ruotsissa. Suomen toimisto avattiin 2014. On hienoa olla mukana kehittämässä uutta. Työni on paljolti myyntiä ja työntekijöiden sparrausta. Yritys kasvaa nopeasti.

3) Millaisia työpäiväsi ovat?

Minulla ei ole tyypillistä työpäivää. Luen usein päivän ensimmäiset sähköpostit aamiaisella istuen kahvilassa. Saatan myös käydä aamuisin salilla ennen kello yhdeksää. Päivät saattavat venyä myöhään iltaan, mutta olen joustava. Joskus saatan lähteä jo kello 14 töistä, ja jatkaa työpäivää illemmalla. Vastaan sähköposteihin yleensä heti, illallakin.

4) Mikä on parasta työssäsi?

Joustavuus, vapaus ja mahdollisuuksien määrä. Uuden luominen ja ideointi on mahtavaa. Työni on yllätyksellistä ja antoisaa.

5) Mikä on haasteellisinta työssäsi?

Odotusten hallinta on tässä työssä erittäin tärkeää. On osattava tunnistaa potentiaaliset asiakkaat ja priorisoida tekemisiään oikein.

6) Miten vietät vapaa-aikaasi?

Urheilu on minulle todella tärkeää. Käyn salilla tekemässä crossfit-tyyppisiä harjoitteita ja salsaan. Lisäksi harrastan sohvasurffausta eli luonani majoittuu vieraita eri puolilta maailmaa. Vien vieraitani savusaunaan ja avantoon 1-2 kertaa viikossa eli siitäkin on tullut minulle harrastus. Itse olen matkustellut sohvasurffaajana Puolassa ja Kyproksella. Tavoitteenani on työskennellä jatkossa yhä enemmän etänä ympäri maailmaa.

7) Miten neuvoisit alasta haaveilevaa?

Ole aktiivinen ja panosta verkostoihin. Toimivien verkostojen voimaa ei voi korostaa liikaa. Esillä oleminen oikeissa kanavissa, laatuun panostaen on myös erittäin tärkeää.