Uratarinat

Työn ytimessä: Kauneushoitolayrittäjä Minna Luostarinen

22.8.2016 klo 7:00

Minna Luostarinen kertoo työstään Boulevard Consulting Oy:n omistajana ja toimitusjohtajana.

1) Taustasi: Miten päädyit alalle?

Olen koulutukseltani kosmetologi ja tradenomi. Pystyn yrittäjänä hyödyntämään loistavasti molempia koulutuksiani.

2) Mitä työsi pitää sisällään?

Olen Boulevard Consulting Oy:n omistaja ja toimitusjohtaja. Toimin yrittäjänä kauneushoitola Boulevard Beautyssa ja lisäksi tarjoan kauneudenhoitoalan konsulttipalveluja. Teen kauneushoitolassa erilaisia kosmetologisia hoitoja, kuten kasvohoitoja, aromaterapiaa, jalka- ja käsihoitoja, sokerointikarvanpoistoa ja meikkausta. Järjestän myös ihonhoito- ja meikkausopastusta yksityisesti tai pienryhmille.

Hoitolassa on vietetty erilaisia tapahtumia teinisyntymäpäivistä babyshowereihin ja pikkujouluetkoihin ihonhoidon ja meikkauksen merkeissä. Konsulttipuolella teen käännöstöitä ja lehdistötiedotteita, valmistan koulutus- ja markkinointimateriaaleja, pidän koulutuksia ja teen messutyötä kosmetiikan maahantuojille sekä liiketoimintasuunnitelmia ja toiminnan suunnittelua hyvinvointialan pk-yrittäjille.

Lisäksi hoidan koko yrityksen taloushallinnon, myynnin, markkinoinnin ja toiminnan suunnittelun. Osallistun kotimaisille ja kansainvälisille messuille, joissa tapaan tuttuja ja yhteistyökumppaneita sekä kuulen kosmetiikka-alan uusista tuotteista ja trendeistä.

3) Millaisia työpäiväsi ovat?

Hoitolapäivinä aloitan työt aamupäivällä ja teen hoitotyötä myöhään iltaan asti. Hoitojen välillä teen tuotetilaukset, huolehdin välinedesinfektiosta ja liinavaatehuollosta sekä siivoan. Kerran viikossa minulla on toimistopäivä, jolloin teen konsulttipuolen töitä ja hoidan taloushallintoa sekä juoksevia asioita.

4) Mikä on parasta työssäsi?

Hoitoja tehdessä on todella palkitsevaa nähdä omien käsien jälki ja positiivinen muutos asiakkaan ihossa. Tulen aina uudelleen iloiseksi ja innostuneeksi, kun asiakkaat ovat hoitojen jälkeen onnellisia ja rentoutuneita. Olen tyytyväinen, kun pystyn auttamaan heitä hoidoilla ja tuotevalinnoilla.

Konsulttipuolen työt tuovat vaihtelua hoitotyöhön ja voin hyödyntää niissä muuta osaamistani. Yrittäjänä toimimisen paras puoli on se, että saan itse päättää aikatauluistani. Teen usein pitkiä työpäiviä, mutta voin myös järjestää itselleni vapaata silloin kun haluan.

5) Mikä on haasteellisinta työssäsi?

Tarvitsisin vuorokauteen enemmän tunteja! On vaikeaa saada aika riittämään kaikkeen mitä teen. Yrittäjänä minulla ei myöskään ole varsinaista työaikaa, vaan se sekoittuu vapaa-ajan kanssa. Yrittäjänä toimiminen on epävarmaa ja aiheuttaa stressiä, mutta olen luonteeltani sellainen, että pystyn sietämään sitä hyvin.

6) Miten vietät vapaa-aikaasi?

Harrastan musiikkia, lukemista ja pilatesta.

7) Miten neuvoisit alasta haaveilevaa?

Hanki hyvä peruskoulutus, työkokemusta erilaisista työpaikoista ja tee hoitotyötä suurella sydämellä.