Uratarinat

Työn ytimessä: Kampaamoyrittäjä Amanda Lehtinen

7.11.2017 klo 12:52

Amanda Lehtinen kertoo työstään kampaamoyrittäjänä ja hiustuotesarjan kehittäjänä.

1) Taustasi: Miten päädyit alalle?

Olen nuoresta saakka tiennyt haluavani hiusalalle. Suoritin kaksoistutkinnon, jonka jälkeen työskentelin vuoden työntekijänä kampaamossa. Huomasin kuitenkin nopeasti, että olin enemmän yrittäjä kuin työntekijä ja näin päätin muuttaa Tampereelle ja työskennellä siellä paremmilla mahdollisuuksilla vuokratuolilla. Kilpailin paljon alan kilpailuissa ja menestyin niissä hyvin. 2015 lopulla perustin ensimmäisen oman liikkeeni Tampereelle ja samaan aikaan oltiin perustamassa uutta Sens-kosmetiikkaverkkokauppaa, johon minua pyydettiin mukaan jo keräämieni meriittien perusteella. Samaan aikaan, kun suunniteltiin uusien tuotteiden valmistusta, päätin muuttaa takaisin kotiseudulleni Turkuun. 2017 avasin uuden liikkeen, BrukHair Designin Turun kävelykadulle ja syksyllä lanseerasimme ensimmäiset Sens-tuotteet markkinoille.

2) Mitä työsi pitää sisällään?

Pääasiassa teen kampaamossa värjäyskäsittelyitä. Sens-tuotteiden osalta teen paljon tutkimustyötä, mitä ihmiset kaipaavat tuotteilta, millaiselle tuotteelle olisi kysyntää ja mitkä ovat seuraavan kauden trendit. Yhdessä kemistin kanssa kokeilemme ja haemme sopivaa koostumusta, tuoksua ja testaamme, että tuote tekee mitä se lupaa.

3) Millaisia työpäiväsi ovat?

Monipuolisia! Jokapäiväisiä töitä ovat värjäykset ja leikkaukset. Ohessa teen paljon töitä somen parissa, markkinointia, tulevan kauden suunnittelua, koulutuksia ja kilpailuja, unohtamatta liikkeen ylläpitoa, siivoamista, somistusta ja tilausten tekemistä. Lisäksi etsin sopivia tuotteita verkkokauppaan ja suunnittelen tulevia tuoteuutuuksia.

4) Mikä on parasta työssäsi?

Parasta on rajoittamaton luovuus jota saan käyttää. Viimeinen silaus on aina se, kun saa hymyn asiakkaan kasvoille.

5) Mikä on haasteellisinta työssäsi?

Haasteellisinta on järkevä ajan käyttö.

6) Miten vietät vapaa-aikaasi?

Vapaa-aika kuluu avopuolison ja koiran kanssa, missä milloinkin.

7) Miten neuvoisit alasta haaveilevaa?

Luovuus valloilleen, toiset asiat on opeteltavissa ja toiset tulevat luonnostaan.