Uratarinat

Työn ytimessä: IT Specialist Leena Romppainen

Leena Romppainen kertoo työstään IT Specialistina.

1) Taustasi: Miten päädyit alalle?

Perustin aikoinani yliopistolla humanistisen tiedekunnan roolipelikerhon, joka myöhemmin laajeni koko yliopiston kattavaksi. Tutustuin siinä yhteydessä matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan opiskelijoihin ja päädyin hengailemaan heidän kanssaan ja suorittamaan sivuaineopintoja tietojenkäsittelytieteessä. Opinnoista ajauduin tuttujen kautta töihin alalle ja täällä ollaan yhä.

2) Mitä työsi pitää sisällään?

Työ on hyvin vaihtelevaa, sisältää paljon erilaisia asioita: käyttäjätukea, palvelujen hallinnointia, järjestelmien päivityksiä, tulevien parannusten suunnittelua, tietosuojauudistusten pohtimista jne. Hyvin tiiviisti voisin muotoilla, että ratkomme ihmistemme ongelmia, mahdollistamme sujuvan työnteon ja katsomme tulevaisuuteen firman kehityksessä.

3) Millaisia työpäiväsi ovat?

Minä en ole aamuihminen, joten tyypillisesti saavun työpaikalle 9 ja 10 välillä ja teen sitten töitä iltaan. Alussa katson yleensä sähköpostit, viestit, kurkkaan tikettijärjestelmäämme ja omaa tehtävälistaani. Yleensä on jotain pienehköjä asioita ratkottavaksi, jotka teen heti ja sitten pyrin pääsemään suunniteltujen tehtävien pariin. Satunnaisesti teen myös etätöitä joko suunnitellusti tai kun jokin asia popsahtaa kotona mieleen tai joku soittaa ja tarvitsee nopeasti apua.

4) Mikä on parasta työssäsi?

Parasta on ihanat kollegat ja työn vaihtelevuus. Työpaikan avoimen ja läpinäkyvän kulttuurin ansiosta olen oppinut paljon.

5) Mikä on haasteellisinta työssäsi?

Vaihtelevuuden kääntöpuolena sirpaleisuus ja arvaamattomuus tuottaa välissä ongelmia, kun päivän aikana ei päässyt välttämättä lainkaan siihen mitä oli tarkoitus tehdä. Toisinaan on myös vähän liiankin kiire. Nyt olen tehnyt pitkään aika samantyyppisiä töitä, ja tarkoitus olisi saada hieman erilaista roolia kehitettyä.

6) Miten vietät vapaa-aikaasi?

Roolipelaan, pelaan tietokoneella, opettelen uusia juttuja,  luen etenkin scifi- ja fantasiakirjallisuutta. Teen myös paljon vapaaehtoistoimintaa eri järjestöissä (Electronic Frontier Finland isoimpana) ja vapaamuotoisemmissa toimintaryhmissä,  yritän kuntoilla salilla ja pyöräilleen, kesällä minulla on terveen elämän työleiri alias viljelypalsta.

7) Miten neuvoisit alasta haaveilevaa?

Jos on tuttuja alalla, kannattaa jutella heidän kanssaan. Alalla on myös monenlaisia verkostoja, joiden kautta pääsee helposti parempaan ymmärrykseen, millaista työ on. Juuri nyt puhutaan paljon digitalisaatiosta ja eri alojen ristiinymmärryksestä on hyötyä. Mistä tarkemmin haaveilet? Alalla on todella paljon erilaisia tehtäviä ja tarpeita, ja IT-töihin voi päätyä hyvin erilaisia reittejä.

www.futurice.com