Uratarinat

Työn ytimessä: Fysioterapeutti, markkinointipäällikkö Pia Kenkimäki

Pia Kenkimäki kertoo työstään fysioterapeuttina ja markkinointipäällikkönä.

1) Taustasi: Miten päädyit alalle?

Olen koulutukseltani KTM ja fysioterapeutti, joten olen tässä työssä pystynyt yhdistämään loistavasti molemmat koulutukseni.

2) Mitä työsi pitää sisällään?

Olen markkinointipäällikkö Salli Systemsillä. Salli Systems valmistamme kaksiosaisia- , ergonomisia satulatuoleja kaikenlaisiin työympäristöihin. Markkinointipäällikkönä vastaan Etelä- ja Länsi-Suomen jälleenmyyjistämme eli autan heitä myymään tuotteitamme mahdollisimman paljon. Erotuksena muille emme myy vain ergonomisia satulatuoleja vaan kerromme asiakkaillemme laajemmin istumaterveydestä ja siitä, miksi kannattaa istua aktiivisesti ja pitää itsensä liikkeessä koko työpäivän ajan.

Tapaan paljon terveydenhuollon henkilökuntaa työterveyshuolloissa, sairaaloissa, terveyskeskuksissa ja vastaavissa. Meille on tärkeää, että he tuntevat tuotteemme ja antavat meille niistä palautetta. Lisäksi teen yhteystyötä erilaisten terveys- ja liikuntajärjestöjen kanssa.  Lisäksi osallistun messuille ja muihin vastaaviin tapahtumiin, jotka edistävät asiaamme.

3) Millaisia työpäiväsi ovat?

Osallistun jälleenmyyjiemme asiakastilaisuuksiin, joissa pidän istumaterveysluentoja ja esittelen tuotteitamme, koulutan jälleenmyyjiemme henkilökuntaa ja mietimme yhdessä, miten voimme parhaiten esitellä tuotteitamme ja lisätä myyntiä. Tapaan meille tärkeitä sidosryhmiä mm. terveys- ja liikuntajärjestöjen asiantuntijoita ja terveydenhuollon ammattilaisia. Seuraan istumaterveyteen liittyviä tutkimuksia ympäri maailman.

4) Mikä on parasta työssäsi?

Se, että tuntee tekevänsä työtä, jolla on merkitystä. Tuki- ja liikuntaelimistön vaivat kehittyvät jo kouluissa, kun istutaan huonossa asennossa liian kauan ja paikallaan. Uudet oppimisympäristöt lisäävät haasteita entisestään.

5) Mikä on haasteellisinta työssäsi?

Se, että päättäjien pitäisi oppia näkemään, missä todelliset kustannukset syntyvät tuki-ja liikuntaelinvaivojen kanssa. Nyt odotetaan, että vaivat syntyvät ennen kuin niitä aletaan hoitaa. Ennaltaehkäisy on aivan liian vähäistä edelleen. Onneksi kuitenkin tietoisuus siitä, että myös työpäivän aikana pitää liikkua ja vaihdella työasentoa aktiivisesti on lisääntynyt.  Koulujen ergonomiaan satsaisin kuitenkin huomattavasti enemmän kuin nykyään ja siellä sekä oppilaiden, että opettajien ergonomiaan.

6) Miten vietät vapaa-aikaasi?

Liikkuen, lukien ja puutarhatöitä tehden.

7) Miten neuvoisit alasta haaveilevaa?

Tällä alalla riittää hommia. Työhyvinvointiin tullaan satsaamaan aina vain enemmän. Ja kaikkihan meistä toivoo olevansa energisiä vielä eläkkeelläkin.