Uratarinat

Työn ytimessä: Elämäntyytyväisyyden valmentaja Kirsi Mäkinen

30.8.2016 klo 12:31

Kirsi Mäkinen kertoo työstään elämäntyytyväisyyden valmentajana.

1) Taustasi: Miten päädyit alalle?

Olen koulutukseltani liiketalouden ammattilainen MBA ja minulla on historia rekrytoinnin sekä henkilöstöjohtamisen parissa konsulttina. Olen kuitenkin päätynyt elämäntyytyväisyyden valmentajaksi, sisäisen kasvun tukijaksi, vuorovaikutustaitojen kouluttajaksi ja tunne- ja tietoisuustaitojen valmentajaksi koettuani itse työelämän muutoksen aiemmissa työpaikoissani ja nähtyäni tarpeelliseksi edistää yksilöllistä hyvinvointia muutos-, kriisi- ja kehittymistilanteissa.

2) Mitä työsi pitää sisällään?

Työni www.tyytyvaisyydenhaaste.fivalmennuskonseptini alla yrittäjänä sisältää asiakkaiden kontaktointia ja tapaamisia, bloggaamista, henkilökohtaista valmennusta, ryhmävalmennuksia ja koulutuksia sekä erilaisten digitaalisten koulutustuotteiden tekemistä, myyntiä ja markkinointia. Lisäksi työssäni on tärkeä kehittää osaamistaan jatkuvasti ja ylläpitää erityisesti tietoisuustaitoja omassa elämässään. Työni on tavallaan elämäntapa.

Työpäiväni vaihtelevat paljon ja myös sen mukaan onko kesäloma-aika, joulu tai jotain muuta juhlaa meneillään. Tavallisesti työstä 80 % koostuu myynti- ja markkinointityöstä, asiakastapaamisista sekä tuotekehityksestä ja 20 % on laskutettavaa työtä valmennuksissa ja koulutuksissa.

Myyn myös omaa työtäni pk-yrityksille mm. blogien ja artikkelien kirjoittamisen suhteen freelancetoimittajana, autan heitä digimarkkinoinnin käynnistämisessä, teen osan rekrytointiprosessista ja autan henkilövalinnoissa testauksin. Tämä työmäärä vaihtelee enemmän, on toisinaan säännöllistä ja toisinaan keikkaa.

3) Millaisia työpäiväsi ovat?

Koen työni merkityksellisenä, koska voin auttaa ihmisiä löytämään uutta suuntaa ja hyvinvointia elämäänsä ja pääsen samalla hyödyntämään omia vahvuuksiani enemmän kuin koskaan omassa työssäni. Olen rakentanut työni itselleni ja ominaisuuksilleni sopivaksi.

4) Mikä on parasta työssäsi?

Olen todella laaja-alainen ajattelija ja näen valtavasti mahdollisuuksia ympärilläni sekä itselleni että asiakkailleni.

5) Mikä on haasteellisinta työssäsi?

Joudun jatkuvasti tekemään töitä sen kanssa, että löydän sen mihin keskittyä ja kohdentaa työni, koska muuten aika loppuu aina kesken. Haasteellista on myös toimia pienyrittäjän resursseilla ja löytää asiakkaita ilman isoa markkinointibudjettia.

6) Miten vietät vapaa-aikaasi?

Olen ollut aktiivinen liikkuja ja kuntoklubipalveluiden kuluttaja jo yli 20 vuotta. Lisäksi luen valtavasti tietokirjallisuutta, pyöräilen ja rauhoitun kotona tai luonnossa.

7) Miten neuvoisit alasta haaveilevaa?

Ala on kasvussa, mutta erottuminen on vaativaa. Oman itsensä brändääminen ja tietoinen esiintuonti kannattaa aloittaa jo hyvissä ajoin ehkä jopa vuosia ennen kuin aikoo päätyökseen valmennusta tehdä esim. bloggaamalla. Useimmille tämä on sivutyö ja se sopii siihen myös hyvin. Moni ajautuu alalle omien kokemustensa kautta ja siksi alalla on sekä erilaisin työkaluin kouluttautuneita esim. life coaching sekä oman elämänsä kokemuskouluttajia. Itse olen molempia. Sovellan työssäni sekä omaa kokemustani että erilaisia valmennustyökaluja.