Uratarinat

Työn ytimessä: DJ Rony Rex

Rony Rex kertoo työstään DJ:nä.

1) Taustasi: Miten päädyit alalle?

Tahallaan vahingossa. Keräilin teininä intohimoisesti musiikkia ja soitin sitä jatkuvasti asuessani vanhempieni luona. Äiti kyllästyi jatkuvaan basson paukkeeseen ja päädyin soittamaan erilaisiin kotibileisiin ja yksityistapahtumiin. Tullessani täysi-ikäiseksi aloin järjestää omia klubi-iltoja ja pian huomasin keikkailevani joka viikonloppu.

2) Mitä työsi pitää sisällään?

Keikkailen aktiivisesti Suomessa ja ulkomailla, teen YleX:llä omaa radio-ohjelmaa, tuotan omaa musiikkia sekä pyöritän klubi-iltoja. Teen myös yhteistyötä useiden yritysten kanssa.

3) Millaisia työpäiväsi ovat?

Hyvin vaihtelevia. Osa viikosta menee keikkaillessa ja siihen liittyvään valmisteluun ja matkustamiseen. Yhteydenpito oman fanikannan kanssa ja suunnittelutyö tiimin eli managerin, video/valokuvaajan sekä levy-yhtiön edustajan sekä eri yhteistyökumppaneiden kanssa pitää kiireisenä. Koitan pyhittää vähintään muutaman päivän viikosta studiotyöskentelyyn. Radiolle on myös oma päivänsä.

4) Mikä on parasta työssäsi?

Vapaus ja ne hetket kun keikoilla kaikki muu paitsi yhteys yleisöön ja musaan unohtuu. Mulla on oma yritys jonka kautta teen suurimman osan projekteista ja sen mukaan päätän itse milloin, miten ja missä työskentelen. Esimerkiksi kesällä tavaksi on muodostunut koittaa viettää mahdollisimman paljon aikaa perheen kesämökillä Porkkalan saaristossa. Sieltä saa aina parhaat ideat. Musa-alalla tapaa myös päivittäin hyvin inspiroivia ihmisiä joka on todella hieno osa tätä hommaa.

5) Mikä on haasteellisinta työssäsi?

Vaikka tämä saattaa kuullostaa oudolta, on se mulle ollut loman pitäminen. Kun tekee lähellä sydäntä olevaa työtä intohimolla ja vahvalla palolla on taukojen pitäminen (etenkin pidempien) osoittautunut hyvin haasteelliseksi. Työstä tulee niin suuri osa elämää että on vaikeaa nähdä missä oman ajan ja työn raja menee. Olen kuitenkin alkanut sisäistämään sen että vahvempien rajojen asettaminen ja niitä kunnioittaminen on tärkein osa jaksamista ja menestystä.

6) Miten vietät vapaa-aikaasi?

Urheilu on tärkeintä. Treenaamme vanhempieni ja siskon sekä pikkuveljen kanssa muutaman kerran viikossa. Toimii hyvänä motivaationa kun viisikymppiset vanhemmat ovat teräskunnossa. Siinä ei itse pääse laiskistumaan. Ajan salliessa pelaan myös videpelejä, pleikkarilla ja tietokoneella. Se on rentouttavaa. Luen, ja musa soi tietysti jatkuvasti taustalla.

7) Miten neuvoisit alasta haaveilevaa?

Ole rehellinen itsellesi. Mieti, mikä sinua ajaa alalle. Onko se aito intohimo musiikkia kohtaan? Vai onko se jotain muuta? Jos se on jotain muuta, sinun on syytä harkita vahvasti sillä uskon että kaikkia tällä alalla menestyneitä yhdistää aito palo. Ilman sitä on hyvin vaikeata ellei jopa mahdotonta jaksaa tarpeeksi pitkään saadakseen aikaan merkittäviä ja uniikkeja “aaltoja” jotka ajan kanssa myös alkavat tuottaa taloudellisesti. Kun lähtökohdat on kunnossa, rakenna verkostoasi, kasvata ja ylläpidä sitä sekä ala kokoamaan omaa tiimiä sen pohjalta. Oikeiden ihmisten löytäminen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa on oleellista.

www.ronyrex.com