Uratarinat

Työn ytimessä: Digitaalisen viestinnän asiantuntija Tuuli Viinanen

12.1.2017 klo 10:57

Tuuli Viinanen kertoo työstään digitaalisen viestinnän asiantuntijana.

1) Taustasi: Miten päädyit alalle?

Päädyin Kauppakorkeakouluun siitä perinteisestä syystä etten tiennyt mitä halusin tehdä tulevaisuudessa. Yksi asia oli sentään varmaa: en halunnut työskennellä markkinoinnin parissa. Opintojeni ja työkokemukseni kautta viestintä ja markkinointi rupesivatkin kiinnostamaan, ja valmistuin kauppatieteiden maisteriksi Aalto-yliopistosta pääaineenani kansainvälinen yritysviestintä. Nyt työskentelen rahoitustuotteiden vertailusivuston VertaaEnsin.fi digitaalisen markkinointiviestinnän parissa.

2) Mitä työsi pitää sisällään?

Tällä hetkellä päätehtäviini kuuluvat yrityksemme brändin vahvistaminen erityisesti hakukoneoptimoinnin kautta. Hakukoneoptimointi omissa tehtävissäni tarkoittaa muun muassa sisällön tuottamista, sisällön optimointia sekä yrityksemme näkyvyyden kasvattamista sisältöyhteistyökumppanuuksien kautta. Hakukoneoptimoinnin tulokset näkyvät parhaiten pitkällä aikavälillä, joten työ vaatii jonkin verran pitkäjänteisyyttä. Vaikka varsinaiset tehtäväni ovat itsenäisiä, työskentelen tiiviisti yhdessä yrityksemme viestintätiimin kanssa myös muiden projektien parissa.

3) Millaisia työpäiväsi ovat?

Koska tehtäviini kuuluu vahvasti yhteydenpito sisältöyhteistyökumppaneiden kanssa, tarkistan aina heti ensimmäisenä aamulla sähköpostini ja vastaan tarvittaviin viesteihin. Käytän yleensä aamupäivän erityistä tarkkuutta vaativiin tehtäviin kuten laskutoimituksiin, jotka liittyvät tuottamaani sisältöön. Iltapäivällä saatan keskittyä uusien sisältöyhteistyökumppaneiden prospektoimiseen, artikkeleiden kirjoittamiseen, sisällön optimointiin tai rahoitusalan uusiin tuuliin perehtymiseen.

4) Mikä on parasta työssäsi?

Työskentelen suhteellisen nuoressa yrityksessä ja  pidän siitä, että pääsen vaikuttamaan asioihin ja käytäntöihin. Erityisen mukavaa on tietenkin nähdä oman työn tulos.

5) Mikä on haasteellisinta työssäsi?

Haluan antaa ihmisten tehdä omat päätöksensä puolueettoman tiedon perusteella, joten kaikenlaiset myyntipuheet ovat aina olleet hieman mukavuusalueeni ulkopuolella. Onneksi taitoja voi oppia, ja haastavatkin tehtävät muuttuvat ajan myötä helpommiksi.

6) Miten vietät vapaa-aikaasi?

Harrastuksiini kuuluvat vesilautailu, lumilautailu ja trampoliini. Sen lisäksi luen paljon vapaa-ajallani ja pyrin joka vuosi kokeilemaan jotain uutta harrastusta.

7) Miten neuvoisit alasta haaveilevaa?

Alalle voi päätyä yllättäviäkin reittejä pitkin ja omat mielenkiinnon kohteet vaikuttavat omien taitojen kehitykseen. Tärkeimpänä, kuten myös muissa ammateissa, pitäisin kykyä muuntautua ja mukautua uusiin haasteisiin, jotta oman alan osaaminen pysyy ajankohtaisena.

www.vertaaensin.fi