Uratarinat

Työn ytimessä: Cargo Supervisor Ernest Droganowski

4.9.2015 klo 12:50

Ernest Droganowski kertoo työstään Eckerö Linen Cargo Supervisorina.

1) Taustasi: Miten päädyit alalle?

Päädyin korkeakouluopintojen ohessa ja osittain sattuman kautta Eckerö Linen rahtiosastolle "kesähessuksi" keväällä 2008. Ala ei liittynyt opintoihini oikeastaan millään tavalla, mutta työajat sopivat täydellisesti luentojen kanssa. Parin vuoden kuluttua virkani vakinaistettiin ja vuotta myöhemmin minut ylennettiin nykyiseen asemaani eli Cargo Supervisoriksi.

2) Mitä työsi pitää sisällään?

Työni pitää sisällään kaikkea maan ja taivaan väliltä, mikä vain liittyy laivan lastaamiseen maahenkilöstön näkökulmasta. Pääpainopiste on huolehtia siitä, että laivan autokansi on mahdollisimman täynnä. Sen lisäksi pidän yhteyttä meidän puolalaisiin asiakkaisiin ja laadin työvuorolistat.

3) Millaisia työpäiväsi ovat?

Työpäiväni vaihtelevat suuresti, Jonain päivänä saatan istua kahdeksan tuntia tietokoneen ääressä vastailemassa puheluihin/sähköposteihin, kun taas seuraavana päivänä vietän puolet ajasta ulkona lastaamassa laivaa säästä riippumatta.

4) Mikä on parasta työssäsi?

Parasta työssäni on monipuolisuus ja vaihtelevuus. Jokainen päivä on jollain tapaa erilainen ja se tekee työstäni hienoa. Etenkin valinnan vapaus kun voi päättää mitä haluaa tehdä minäkin päivänä. Ei sovi myöskään unohtaa loistavia työkavereita niin maalla kuin merellä, joiden ansiosta viihdyn työssäni.

5) Mikä on haasteellisinta työssäsi?

Ehdottomasti ajanhallinta. Laivamme m/s Finlandia kulkee 7 päivää viikossa, 52 viikkoa vuodessa. Lähtöjä on kaksi Helsingistä 8.30 ja 15.30 sekä Tallinnasta 12.00 ja 17.45. Työhömme kuuluu päivystää viikonloppuisin sekä pyhinä. Arviolta noin joka neljäs viikonloppu menee töissä. Jouluna tosin ei tarvitse tulla töihin, sillä silloin laivakin saa kaipaamansa lepoa parin päivän ajan.

6) Miten vietät vapaa-aikaasi?

Vapaa-aika kuluu taloa rempatessa sekä parin Siperianhuskyn ulkoiluttamisessa. Jos aikaa riittää, niin netti- ja lautapelit, seinäkiipeily sekä squash ovat harrastuksia joiden parissa viihdyn. Kalastuksesta tykkään myös. Jo parin tunnin kalareissut merellä saavat akut taas täyteen latinkiin!

7) Miten neuvoisit alasta haaveilevaa?

Jos mielii tälle alalle, niin kannattaa ottaa selvää mitä kaikkea se sisältää. Laiva on lastattava säässä kuin säässä ja matkaan on lähdettävä. Eli jos voit kuvitella itsesi seisomassa laiturilla rankassa kaatosateessa, paahtavassa helteessä tai jäätävässä lumipyryssä lähettämässä autoja laivaan, niin olet oikea henkilö tälle alalle.