Uratarinat

Työn ytimessä: Business Director, Co-founder Ilona Kymäläinen

17.9.2018 klo 14:55

Ilona Kymäläinen kertoo työstään Harva Marketingin liiketoimintajohtajana.

1) Taustasi: Miten päädyit alalle?

Opiskelin markkinointia International Business -linjalla ammattikorkeakoulussa ja tarvitsin opiskelujeni oheen työharjoittelupaikan. Minulle oli selkeää, että paikka tulisi löytyä markkinointialalta ja päädyin Harva Marketingin edeltäjälle. Työharjoittelun päätteeksi minut vakinaistettiin ja sain vastuulleni promootio- ja tapahtuma-asiakkuuksia sekä promootiotiimin rekrytointia.

Siihen aikaan teimme tiiviisti yhteistyötä myös Harvan edeltäjän sisaryhtiön kanssa, jonka ansiosta yhä useampi projektini sisälsi myös verkkosivuihin, graafiseen tuotantoon tai sosiaaliseen mediaan liittyviä elementtejä. Myöhemmin mukaan tuli kokonaisvaltaisempi strategisen markkinoinnin suunnittelu, joka kolahti minulle korkealta ja kovaa.

Nykyään toimin Harva Marketingin liiketoimintajohtajana vastaten strategisten markkinointiasiakkuuksien johtamisesta ja markkinointitoimistoliiketoiminnan kasvattamisesta. Takana on siis jo 8 toinen toistaan jännittävämpää vuotta huikealla Harvan tiimillä.

2) Mitä työsi pitää sisällään?

Työni Harvan markkinointitoimistoliiketoiminnan johtajana sisältää liiketoiminnan peruspilareihin eli osaavaan tiimiin, laadukkaaseen asiakastyöhön ja kannattavaan liiketoimintaan keskittymistä. Vastuullani on digitaalisen markkinoinnin tiimimme onnistuminen, osaamisen kehittäminen sekä osittain myös tiimin resursointi eri asiakkuuksiin ja projekteihin. Tämän lisäksi minulla on myös muutama oma asiakkuus, jotta pysyn myös itse mukana konkreettisessa markkinointitekemisessä. Minulle on tärkeää edelleen päästä kiinni hands on -tekemiseen, jotta pystyn sitä kautta hakemaan perspektiiviä tiimini johtamiseen. Lisäksi olen viikottain mukana asiakkaillemme toteuttamissamme markkinointiworkshopeissa sekä tietenkin osallistun myös myyntiin.

Yhtenä Harvan perustajista ja omistajista sekä johtoryhmän jäsenenä työhöni kuuluu myös runsaasti hallinnollisia tehtäviä talouden seurannasta tulevaisuuden mahdollisuuksien kartoitukseen ja avainhenkilöiden rekrytointeihin. Voisi siis sanoa, että roolini on verrattain monipuolinen ja sen koen 100% positiivisena asiana.

3) Millaisia työpäiväsi ovat?

Ennalta-arvaamattomia ja energisiä. Haluan pitää päiväni hyvin erilaisina, jotta pääsen jatkuvasti haastamaan itseäni ja osaamistani. Välillä suunnittelen päiväni minuuttiaikatauluilla kiitäen asiakastapaamisesta toiseen, kun taas välillä pyhitän kokonaisia päiviä asiakaskohtaisille tiimipalavereille tai vaikkapa Harvan oman markkinoinnin suunnittelulle. Vaihtelu pitää mielen kirkkaana ja luovuuden valloillaan. Toimistolla ysistä viiteen istuminen ei siis toimi omalla kohdallani, ja töitä tuleekin tehtyä milloin mistäkin kahvilasta, kotoa, mökiltä tai vaikka lentokoneesta.

4) Mikä on parasta työssäsi?

Ehdottomasti Harvafamily eli meidän mahtava työyhteisö. En tarkoita tällä pelkästään ihmisiä ja ihmisten välisiä kemioita, vaan ihmisten kokonaisvaltaista olemusta, sitoutumista ja yhdessätekemisen mentaliteettia; sekä Harvan sisällä että asiakkaiden kanssa. Välitämme aidosti asiakkaistamme ja asiakkaidemme onnistumisesta tai epäonnistumisesta.

Harvalla ei ole sooloartisteja, jotka paistattelevat parrasvaloissa ja haluavat jättää muut varjoonsa. Harva koostuu uniikeista yksilöistä, jotka yhdessä muodostavat uskomattoman osaavan tiimin, kuin menestyvän bändin, jonka onnistumisessa jokaisella bändin jäsenellä on oma roolinsa kitaristista rumpaliin ja taustalaulajiin. Yksi hienoimmista asioista Harvafamilyssa onkin toisiltamme oppiminen: emme halua lokeroida ketään vain tiettyyn rooliin, vaan haluamme aktiivisesti tukea harvalaisia oppimaan toinen toiseltaan roolista riippumatta. Menneellä viikolla esimerkiksi kuulin somemanagerimme opettelevan CSS:ää vain halusta oppia, vaikkakin se ei ole hänen päivittäisessä työssään olennaista.

Tällaisessa porukassa työntekeminen antaa minulle valtavan paljon energiaa. Uskon vahvasti myös porukkamme ajattelevan “what comes around, goes around” - mitä enemmän tuemme toisiamme ja asiakkaitamme, sitä paremmin menestymme Harvana.

5) Mikä on haasteellisinta työssäsi?

En oikein osaa nimetä yhtä haasteellisinta asiaa, sillä haasteet muuttuvat viikko viikolta ja niihin on oppinut suhtautumaan rauhallisesti ja päättäväisesti. Oli kyse sitten projektien kiireellisistä aikatauluista tai vaikkapa jollakin tavalla epäonnistuneesta projektista, jokaiseen haasteeseen löytyy aina ratkaisu keskustelemalla ja pohtimalla asiaa eri kannoilta. En viihtyisi työssä, jossa ei ikinä tulisi haasteita vastaan, joten jollain tavalla myös nautin tämän hetkisestä roolistani, jossa erilaisia pieniä ja suuria haasteita tulee vastaan päivittäin.

6) Miten vietät vapaa-aikaasi?

Salilla ja lenkkipoluilla kuluu viikottain useita tunteja, sillä urheilu on minulle todella tärkeää. Intohimoisena treenaajana olen oppinut kiinnittämään erityishuomiota kehonhuoltoon ja lepoon, ja olen löytänyt sopivan tasapainon eri urheilumuotojen myötä. Esimerkiksi sirkus- ja akrobatiaharrastukseni parissa pääsen haastamaan samaan aikaan sekä fyysistä että henkistä puolta. Sitä nimittäin täytyy oppia nielemään pettymyksensä melko nopeasti, kun voltit välillä laskeutuu nenälleen.

Urheilun lisäksi matkustaminen on yksi tärkeimmistä vapaa-ajan puuhistani. Oloni on hyvin orpo, jos taskussa ei ole vähintään yksiä lentolippuja ja seuraavaa reissua tiedossa. Joka talvi matkustan sinne, missä merivesi lähentelee +30 astetta, jotta pääsen rakkaaan sukellusharrastukseni pariin. Muina vuodenaikoina tulee tehtyä useampia reissuja Eurooppaan.

Sukeltaminen vaatii myös henkisen puolen fokusta meren ollessa kuitenkin valtavan voimakas ja hallitsematon luonnonvoima. Vaikka sukellusvuosia on takana jo runsaasti ja pinnan alla vietettyä tunteja on kertynyt jo kymmenittäin, tunnen silti joka kerta perhosia vatsassa, kun vedän happipullon selkään ja hyppään mereen.

7) Miten neuvoisit alasta haaveilevaa?

Peräänkuulutan omissa tiimiläisissäni oikeaa asennetta, sopivassa tasapainossa nöyryyttä ja itsevarmuutta ja ennenkaikkea työstä nauttimista. Tiimini on täynnä alan kovimpia osaajia, joista suurin osa on aloittanut Harvalla täysin alusta edeten periksiantamattomalla asenteella alansa huippuosaajien joukkoon. Aina ei siis tarvitse olla aiempaa kokemusta, jos asenne ja mind set on oikea. Ei se aiempi kokemus, vaan se potentiaali, mihin sinusta voi tulevaisuudessa olla.

Harvalla uskomme vahvasti siihen, että oikeassa ympäristössä luodaan timantteja. Suurin osa harvalaisista onkin ns. oman talomme kasvatteja, jotka ovat oppineet asiantuntijuutensa kokeneemmalta kollegaltaan Harvalla. Pidämmekin Harvan ovet aina avoinna hyville tyypeille - kokeneille ja hieman kokenemattomillekin.

Kasvuamme voit seurata osoitteessa harvamarketing.fi, tai syyskuussa 2018 perustetetun strategiseen tapahtumamuotoiluun keskittyneen yrityksemme sivuilla harvaexperience.fi

Lue myös aiemmin ilmestyneitä Työn ytimessä -juttusarjan juttuja