”Vuokratyönantajat ovat välistävetäjiä ja riistäjiä, jotka maksavat työntekijöille palkkaa alle työehtosopimusten sekä pidättävät palkasta prosentteja”. Aikamme erehtymättömät tietolähteet eli keskustelupalstat kertovat näitä totuuksia vuokratyöstä. Olivatpa ne sitten totta tai ei. Mikä sitten on totuus?

Lukematta kirjoitusta ensimmäinen kommentoija jo varmasti huutaa: ”tuo on vuokratyöyrityksessä työskentelevän aivopestyn tekstiä”. Myönnetään, että henkilöstöpalvelualalla töissä ollaan, mutta aivopesua en kuitenkaan myönnä. Anna siis mahdollisuus ja lue blogitekstini ensin loppuun, huutele vasta sitten.

Totuutena ajatellaan monesti vuokratyöyritysten pidättävän työntekijöiden palkoista osuuksia pyörittääkseen omaa liiketoimintaansa. Vuokratyönantajien ei myöskään tarvitse maksaa lakisääteisiä kustannuksia, kuten lomakorvauksia.. Tässä kohtaa meni jo väärin: henkilöstöpalveluyritykset ovat ihan yhtä velvollisia maksamaan työntekijälle palkkaa alan työehtosopimuksen mukaisesti kuin mikä tahansa yritys sekä hoitamaan työntekijästä aiheutuvat muut työnantajavelvollisuudet, kuten lomakorvaukset ja vakuutukset ilman erivapauksia.

Mikäli tämä asia kiinnostaa sinua lisää, niin kokeile täältä näppärää ”Tiedätkö totuuden henkilöstövuokrauksesta” testiä.

Millä rahalla se vuokratyöyritys sitten toimii? Asiakas maksaa henkilöstöpalveluyritykselle sovitun tuntihinnan tai tietyn kertoimen mukaan, jonka pohjana on aina työntekijän työehtosopimuksen mukainen palkka. Kerroin siis kattaa työntekijän palkan, lisät sekä lakisääteiset kulut.

Ja nyt tulee se yllätys: asiakasyrityksen kerroin sisältää myös vuokraavan yrityksen katteen. Vähän niin kuin yritystoiminta tuppaa muutenkin toimimaan eli ostetaan palvelua toiselta yritykseltä. Henkilöstöpalvelu sisältää tässä tapauksessa monenlaista hommaa: palkanlaskentaa, lakisääteisten kustannusten ja työllistämiseen liittyvää hallinnointia sekä rekrytointiprosessin hoitamista. Henkilöstöpalveluyritykset ovat myös hyviä löytämään oikeita ihmisiä oikeisiin tehtäviin. Tämä ei nimittäin ole kaikkien yritysten ydintoimintaa, joten yritysten kannattaa enemmin keskittyä siihen, mistä heidän omat asiakkaansa maksavat.

Vuokrayritys on siis työnantaja siinä missä kaikki muutkin yritykset, eikä joku hämärähommayritys, joka saa tehdä mitä lystää.

Mahdolliset negatiiviset kokemukset vuokratyöstä eivät johdu siitä, että kyseessä on nimenomaan vuokratyö, vaan monesti aivan muista asioista: työhaastattelussa et onnistunut tuomaan esille piileviä kykyjäsi metsurina, vuokrayrityksellä ei ollut juuri silloin tarjolla sopivia työpaikkoja sinulle, henkilökemiat eivät kohdanneet, palkanmaksussa oli ongelmia.. Syyt voivat olla seurausta vuokrayrityksen heikosta palvelusta tai inhimillisistä erehdyksistä.

Pointti on kuitenkin se, että vuokratyö itsessään ei ole mikään peikko. Vuoden 2014 Vuokratyöntekijätutkimukseen vastasi 5552 vuokratyöntekijää ja tutkimuksen toteutti Promenade Research Oy.

– Asteikoilla 1-5 vuokratyöntekijät antavat arvosanaksi 3,88, kun heiltä kysyttiin miten tyytyväisiä he ovat työnsä sisältöön. Ei-vuokratyötä tekevien arvosana on 3,71. Olemme iloisia näin hyvästä tuloksesta. Tämä kertoo siitä, että vuokratöissä viihdytään paremmin kuin yleisesti ajatellaan, Henkilöstöpalveluyritysten Liitto HPL:n toimitusjohtaja Merru Tuliara sanoo.

Tsemppiä sopivan työn hakemiseen – löydät sen sitten suoraan yritykseltä tai vuokratyöyrityksen kautta!

Blogitekstin on kirjoittanut VMP Groupin markkinointiosasto. VMP:n tavoitteena on nostaa vuokratyön arvostus sille kuuluvalle tasolle.

Kommentit

24

Juupa

No olipa luotettava bloggaaja.Vpm markkinoija. Markkina-arvo tällä tekstillä nolla..
16

Jarski

Vuokratyönantajien arvostus nousee sitten kun on noustakseen, eli siihen ei riitä vippaskonstit ja hätäil/ asioden edelle meneminen. Olen ollut itse muutamilla vuorkatyönatajilla työssä ja en tosiaankaan voi suositella moisiin menemistä jos haluaa taistelematta saada elantonsa. Työvaatekulut lyhennetään muksisematta työntekijän palkasta, tämä on poikkeuksetta kaikilla vuokrayrityksillä sama tapa, olen nähnyt hinnoittelulistoja eri vaateosille. Työvaatteet on niitä halpakauppa rojuja jotka ei kestä ja kuitenkin ne hinnoitellaan työntekijälle Blåkleder tasoiseksi jos joudut niistä jotain korvaamaan asioiden mennessä huonosti. Itse olen aina palauttanut työvaatteet etten joutuisi maksamaan, mietin vaan kuka joutuu laittamaan toisen jalassa olleet kengät jalkaansa,, ei kovin hygieenistä luulisin? Mulla meni vuosi sitten työturvallisuus kortti (rakennusala) vanhaksi ja kurssi/ korttimaksu pulitettiin omasta tilistäni siitä edes ennalta ilmoittamatta. Koskaan en rahojani takaisin saanut, vaikka monasti niiden perään kyselinkin. Turha siis kuvitella että vuokratyönantajat olisivat jo siellä missä arvostusta sadaan.
5

Kirsikka

Vuokratyöfirman arvostus on täysin kiinni siitä, kuinka firma menettelee työntekijöitä kohtaan. Jos noudatetaan tessiä, ok. Jos työntekijöitä on riittävästi, niin, että lakisääteiset tauot saadaan pidettyä, niin ok. Jos työsopimus kirjoitetaan niin, että kaikki asiaankuuluvat faktat ovat siellä ja niiden mukaan toimitaan, niin ok. Palkat ja muut korvaukset maksetaan ajallaan, niin kaikki ok. Mutta, mutta... tarkkana saa esim nuori työntekijä olla, että kaikki menee kuten pykälät edellyttää. Kannattaa kysyä, mitä tessiä noudatetaan. Kannattaa pyytää, että lisätyöt ja niiden ehdot kirjataan sopimukseen. Jos vielä varmistaa, että tauot pystyy pitämään lain edellyttämällä tavalla, niin kaikki ok. Tosin saattapi olla, ettei sitten ykskaks olekaan niitä töitä, kun katsotaan, että ompa tiukkis ja moni firma näyttää tekevän ns. nollasopparin ja työvuoroistakin pitää kilpailla muitten työntekijöitten kanssa... Viranomaisille vähän kyseenalaisella tavalla toimivat firmat eivät tietenkään myönnä mitään ja painostusta tai taukojen pitämisen mahdollisuutta tai mahdottomuutta on vaikea näyttää toteen...
2

Kokenut

En ala väittämään että tavalliset työpaikat, kaikki ainakaan mitään onnenpesiä olisi ja vuokratyössä varmasti puolensa on. Omat kokemukset molemmista on ja vuokratyöstä ei niinkään mittavat mitä ns. tavallisesta työstä mutta muutamia pointteja tässä: Vuokratyösopimus eroaa tavallisesta työsopimuksesta sisällöltään, se antaa rikkoa irtisanomisaikoja työnantajalle mieleiseen suuntaan että voidaan irtisanoa työntekijä päättämään työnsä samana päivänä. Tällä tarkoitetaan siis Tessissä säädettyjä irtisanomisaikoja. Ja nykyään vuokratyönantajat pyrkivät laatimaan ketjutettavan työsopimuksen, jossa vaikka hitsaajan Oulusta joka hankki siellä 15 euroa tunti voidaan sen keikan päättyessä laittaa elintarviketehtaalle Helsinkiin 9 eurolla tunti pakkaamaan laatikoita, koska kirjoitti alunperäiseen sopimukseen nimensä. Yleensä tuntipalkat näissä olleet keskitasoa hivenen parempia nykyään siis mutta työaika pyritään tasaamaan ilman ylityö ja viikonloppulisiä, joka pudottaa tulotasoa merkittävästi. Myös muuta kikkailua kuten työvaatteita, turvakenkiä tai suojaimia eivät halua hankkia ja kulukorvauksia yrittävät pimittää vaikka kuuluisi maksaa. En tiedä onko kaikilla näin, ainakin omalla kohdalla ollut kaikissa vuokrafirmoissa samoja ongelmia ja sen takia pyrin välttämään näitä. Ongelma on myös että monetkaan työntekijät eivät oikeuksiaan tiedä ja siksi näitä puolustavat kun ajattelevat että on olevinaan hyvä systeemi.

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.