Oletko aikeissa rekrytoida lähiaikoina? Tiesitkö, että tällä hetkellä käyttämäsi Oikotie Työpaikat -sivusto tarjoaa mahdollisuuden liittää nykyaikaisen videomuotoisen tervehdyksen työpaikkailmoitukseesi? Tässä sinulle viisi syytä, miksi työpaikkailmoituksesi kannattaa tehdä tehokkaasti ja onnistuneesti videolle.

1. Videomuotoinen työpaikkailmoitus tarjoaa ennennäkemättömän läpinäkyvyyden yritykseesi. Sillä voi saada yrityksellesi voimakkaan persoonallisen äänen, jossa esimerkiksi yksittäiset esimiehet tai eri tiimien jäsenet voivat päästä puhumaan ajatuksistaan. Tällöin työnhakija näkee halutessasi suoraan ja aidosti ne henkilöt, joiden kanssa hän tulee jatkossa tekemään töitä. Videolla voidaan ohittaa normaaleihin tekstimuotoisiin työpaikkailmoituksiin liittyvä ja työnhakijoille ”allergiaa” aiheuttava jargonkieli ja keskittyä välittämään aitoja tunnelmia työpaikaltasi ja työympäristöstäsi.

2. Videomuotoinen työpaikkailmoitus vie viestisi tehokkaasti perille. Liikkuvalla kuvalla tavoitetaan kaikki eri ikäryhmät, mutta erityisesti nuorille kuluttajille video on tänä päivänä hyvin tyypillinen formaatti kuluttaa mitä tahansa sisältöä. Video visualisoi asiat paremmin kuin tekstimuotoinen ilmaisu, taustoittaa tarinasi ja iskee katsojan tajuntaan jo muutamassa sekunnissa.

3. Videomuotoinen työpaikkailmoitus tarjoaa erittäin monipuolisia tapoja viestiä. Sen avulla voi kertoa vakavaa tai opettavaa asiaa, mutta yhtä lailla keventää, viihdyttää ja huvittaa, samoin herätellä ajatuksia ja räväyttää, tarvittaessa pysäyttääkin. Samanlaista eri tunteiden kirjoa on paljon vaikeampi kommunikoida työnhakijalle tekstimuodossa. Ja kuten tiedämme, työnhaussa ja rekrytoinneissa tunteet ovat vahvasti pelissä mukana; harva meistä tekee oman tulevaisuutensa kannalta tärkeitä uravalintoja pelkästään järkiperustein.

4. Videomuotoinen työpaikkailmoitus on erittäin monikäyttöinen ja helposti jaettavissa. Se voi olla osa työpaikkailmoitusta, yrityksen omilla kotisivuilla, sosiaalisessa mediassa, tarvittaessa myös vaikkapa televisiossa. Digitaaliseen videoon on helppo tehdä suora kävijäohjaus yrityksellesi hyödylliseen paikkaan, vaikkapa sähköiselle työnhakulomakkeelle tai yrityksesi urasivuille. Samoin videomuotoisen työpaikkailmoituksen toimivuutta on helppo mitata, esimerkiksi seuraamalla katselukertoja, katselun kestoa ja siirtymisiä videosta työnhakuun.

5. Toisin kuin ehkä monesti luullaan, videomuotoisen työpaikkailmoituksen tekeminen on nopeaa ja tehokasta. Perushyvän videon luomiseen ei tarvita ammattimaista kuvaus- ja käsikirjoitustiimiä kymmeneksi päiväksi yritykseesi töihin (toki sellaisenkin yrityksesi voi halutessaan järjestää). Loputtomalta näyttävän hiomisen sijaan monesti hyvä perusidea, halu päästä ääneen ja rauhallisen kuvaushetken vapauttaminen työpäivästä riittävät mainiosti. Kohtuulaatuisen videomateriaalin kuvaamiseen tarvittava laitteisto jokaisella on nykyisin omassa taskussaan.

Tiesitkö, että Oikotie Työpaikat tarjoaa yrityksellesi mahdollisuuden tuottaa työnantajamielikuvaasi kertovia videoita sekä järjestää työnhakijoidesi kanssa videohaastatteluja? Tarjoamme myös työnhakijoille mahdollisuuden liittää videomuotoinen CV:nsä Oikotien osaajaprofiiliin.

Videoformaatti tekee voimakkaasti tuloaan rekrytointiprosessin eri vaiheisiin. Voit itse kommunikoida yrityksesi tarinaa, ja halutessasi myös nopeasti ja tehokkaasti vastaanottaa tietoa työnhakijoista videomuodossa. Mielekkään dialogin käyminen työnhakijoidesi kanssa ei ole enää välineistä kiinni – nyt on oikea aika kokeilla rohkeasti uutta ja samalla oppia sekä kehittyä. Ennustan, että nopeimmin videoformaatin omaksuva ja sen täysimääräisesti hyödyntävä yritys on lähitulevaisuudessa hyvissä asemissa nappaamassa työmarkkinoilta palvelukseensa juuri ne kilpaillut parhaat osaajat!

Kun kaipaat lisätietoa Sanoma Rekrytointimedioiden tarjoamista mahdollisuuksista videomuotoiselle kerronnalle, löydät meidät täältä: http://media.sanoma.fi/fi/rekrytointimediat

Katso esimerkki videotervehdyksestä

Mika Ruokonen, johtaja, Sanoma Rekrytointimediat