Jokainen työnhakuprosessi opettaa hakijalle jotain – oli se sitten välttämään tietynlaisia työnantajia tai tarkastamaan hakemuksen kirjoitusvirheiltä – oppeja karttuu laidasta laitaan.

Olen tähänastisen työurani aikana ehtinyt olla mukana lukuisissa rekrytointiprosesseissa – sekä hakijana että rekrytoijana ja niin aktiivisena kuin passiivisenakin työnhakijana. Kokemuksen myötä omat vahvuudet selviävät myös työnhaun osalta, ja prosesseista saadun palautteen myötä omaa hakutaktiikkaa voi hioa aina vaan paremmaksi. Samoin muita rekrytoimalla voi ottaa oppia omaan työnhakuun.

Ja vaikka rekrytointiprosessin aikana huomaisikin jo varhaisessa vaiheessa, ettei yritys tai tehtävä olekaan itseä varten, voi rekrytointitilanteista ottaa hyödyn irti ja miettiä vaikkapa sitä, miten vastaavaan tilanteeseen ei päätyisi kovin usein uudestaan. Ehkä kaiken kattava yleisvinkkini onkin yrittää ottaa hyöty irti niistäkin rekrytointitilanteista, jotka eivät omalla kohdalla ihan natsanneetkaan.

Tässä lupaamani neljä itselleni tärkeintä asiaa, joihin panostamalla uskon sinunkin parantavan mahdollisuuksiasi työnhaussa.

1. Älä hae jos ei nappaa

Puolivillaiset ja vähän sinnepäin tehdyt työhakemukset, joita rustatessa tietää itsekin, että tehtävä tai yritys on korkeintaan ”ihan kiva”, eivät juuri koskaan johda mihinkään kovin kummoiseen. Jos into ei läikähdä rekrytointiprosessin alkaessa, sitä tuskin tapahtuu myöhemminkään. Siispä olen oppinut, ettei omaa eikä rekrytoijan aikaa kannata haaskata, jos intoa ei löydy alusta saakka.

2. Pyydä jotain muutakin lukemaan työnhakudokumenttisi

Tämän opin kantapään kautta, kun eräs rekrytoija kävi CV:täni läpi haastattelussa ja löysi sieltä epäjohdonmukaisuuksia, joihin en ”CV-sokeudessani” ollut kiinnittänyt lainkaan huomiota, vaikka omasta mielestäni olin hinkannut dokumenttia viimeiseen asti. Toinen silmäpari olisi siis ollut paikallaan ja nykyään pyydän aina jonkun kurkkaamaan tekeleeni ennen lähettämistä.

3. Tee video

Keskimäärin kaikki rekrytoijat katsovat videohakemuksen, jos sellaisen (näkyvästi) liität työhakemukseesi. Videoita tekevät edelleen liian harvat, joten mahdollisuudet erottua ovat erittäin hyvät. Vielä jos personoit videon työpaikkakohtaisesti, alat olla kultasuonen jäljillä. Itse en taida mitään kummia editointikikkailuja, joten keskityn pääviestin läpi viemiseen videoviestissä.

4. Valmistaudu haastatteluun – oikeasti

Riittää, kun se tapahtuu kerran työhaastattelussa. Rekrytoija kysyy jotain oleellista yritykseen liittyen tai jonkun vakiokysymyksen, johon et jostain kumman syystä ole valmistautunut vastaamaan. Toista kertaa et anna saman tapahtua, joten valmistaudut jokaiseen haastatteluun parhaalla mahdollisella tavalla.

Tässä olivat neljä itselleni tärkeintä oppia työnhausta. Mitkä ovat sinun neljä tärkeintä vinkkiä työnhaussa – löytyykö listalta samoja kuin omaltani, vai panostatko aivan eri juttuihin?

 

Paula Narkiniemi

vapaa kirjoittaja

Twitter: @PoolaKristiina

Kommentit

6

Marja

Työhaastattelussa kysytään aina lopuksi, että oliko hakijalla jotakin kysyttävää. Kannattaa olla. Mieti etukäteen muutama kysymys, joka koskettaa positiivisesti yritystä ja joka ei tule haastattelussa muuten ilmi. Näin ilmaiset aidon kiinnostuksesi työpaikkaa kohtaan.
5

Kokenut

Vaikein vaihe on päästä hakemuksen jättämisen jälkeen haastatteluun. Miten se onnistuu, onkin vaikea kysymys. Yhden yhtiön järjestelmä kysyi LinkedIn profiilia...ja seuraavaksi tulikin "Kiitos hakemuksestasi". Siinä ei paljoa saanut persoonaansa hakemukseen, eikä personoitua hakemusta juuri kyseiseen tehtävään. Jos hakemuksen voi tehdä vapaamuotoisella hakemuksella sähköpostitse, onkin vain itsestä kiinni miten asiansa muotoilee ja esittää. Ohjeet hyvästä CV:stä tai hakemuksesta taas ovat hankalia, koska yksi rekrytoija tykkää jostain ja toiset jostain ihan muusta. Ehkä tärkeää on tiivistää asiansa, jotta se jaksetaan lukea loppuun asti. Rekrytointijärjestelmiin pitää yleensä kirjata työhistoria, koulutukset, kuvauksia itsestään, valokuva, yhteystiedot sekä liittää mukaan CV, jossa kaikki samat asiat. Jos hakemuksia tulee 50-100, pitää jollain ilveellä erottautua, jotta pääsee tarkempaan syyniin. Tämän voi tehdä sanallisesti, kuvallisesti tai ottamalla yhteyttä jonkin syyn varjolla. Tässä siis riskiä pitää ottaa, muuten hukkuu varmasti.

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.