Uudessa työpaikassa aloittaminen on syystäkin kuormittavaa – yleensä samalla muuttuu paljon muutakin kuin pelkkä työnantaja. Nyt kovasti pinnalla olevan ”ole itsellesi armollinen” -trendin sanoma pätee uuden työn aloittamiseenkin.

Viime aikoina on puhuttu paljon siitä, miten ihmisten pitäisi olla itselleen armollisempia ja vähentää jatkuvaa kuormitustaan niin työ- kuin vapaa-ajallakin. Samaan aikaan kuitenkin toisaalla toitotetaan tehokkuuden nimeen ja halutaan tiristää etenkin työntekijöistä jokainen liikenevä euro ja kilometri irti – tuottavuus nousuun -ajattelun siivittämänä. Tässä viestien kakofoniassa on välillä hankalaakin luovia ja toimia, mutta varmaa on se, että harvoin itsensä piippuun ajaminen kannattaa millään mittarilla. Näin on myös uudessa työssä aloitettaessa.

Siispä, seuraavan kerran kun löydät itsesi (toivottavasti onnellisesta) tilanteesta, jossa työpaikan vaihdos on ajankohtainen, muista nämä kolme asiaa, niin pääset käynnistelemään uudessa työssä vähemmän stressaantuneena.

1. Ota aikaa ja anna aikaa

Tätä ei voi mielestäni toitottaa liikaa uudessa työssä aloittaville: anna itsellesi aikaa omaksua uudet asiat – sillä niitä on paljon. Tutkitusti uuden työn omaksumiseen menee yksilöstä riippuen kolmesta kuuteen kuukautta, joten kukaan ei tosiaankaan ole seppä syntyessään. Anna siis itsellesi lupa hengittää ja kysyä asioista uudestaan ja uudestaan. Jos vielä reippaasti puoli vuotta myöhemmin olet aivan kujalla työstäsi (ja se on sama, jossa aloitit), voit jo ehkä huolestua hieman – muussa tapauksessa, älä huoli, jokainen on joskus ollut työnsä alussa.

2. Perkaa perehdytys

Ensimmäisten viikkojen aikana saatat käydä läpi melkoisen perehdytysmyllyn, jonka aikana saatat suorastaan hukkua informaatiotulvaan. Kalenterisi on ehkä buukattu täyteen perehdytyskeskusteluita ihmisten kanssa, joiden nimeä saati titteliä et viikon jälkeen enää muista, koska niitä yksinkertaisesti on ollut liikaa. Jokainen meistä omaksuu uusia asioita eri tavalla ja tahdilla, mutta jotta et aivan kuukahtaisi tietotulvan alle ensimmäisten viikkojen aikana, pyydä pomoltasi perehdytyssuunnitelmasi nähtäville ennen kuin aloitat työssä. Käydessäsi suunnitelmaa pomosi kanssa läpi, joutuu hänkin kertomaan, miksi tapaat ketäkin ja miten eri ihmiset tulevaan työhösi liittyvät. Saat jo etukäteen edes jonkinlaisen kuvan tulevista viikoista ja osaat varautua tulevaan. Jos perehdytystahti tuntuu omaan työskentelytahtiisi huonolta, kerro siitä pomollesi ja tehkää tarvittavat muutokset. Ei ole kenenkään etu runnoa perehdytystä läpi väkipakolla, jos olemassa on sopivampikin tapa.

3. Luota itseesi

Kolmas vinkkini on kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä: luota itseesi. Sinut on syystäkin valittu tehtävääsi, eikä kukaan lähtökohtaisesti toivo epäonnistumistasi – päinvastoin – joten anna mennä ja yritä nauttia menosta.

 

 

Paula Narkiniemi

vapaa kirjoittaja

Twitter: @PoolaKristiina

Kommentit

11

Anonyymi

Eikös perehdytys jo käsitteenäkin jäänyt jonnekin 2000-luvun ensimmäiselle vuosikymmenelle? Nykyään kun organisaatioita on vielä vähän lisää striimlainattu, ei ole enää ketään joka joutaisi uusia perehdyttämään. Nyt se menee niin, että sanotaan, että istu tuohon ja aloita hommat, ja jos tarttet apua, niin selkäsi takana hyllyssä on kasa pölyisiä mappeja, niitä penkomalla saattaa joskus löytää jotain hyödyllistä.
6

Anonyymi

Tai ei ole olemassa mitään perehdytystä , koska tähän asti ollut vuosikymmeniä samat ihmiset... Ja koska olet jo aikuinen ihminen ja ollut samantyyppisissä töissä, oletetaan että osaat ja tiedät... Samantyyppisiä töissä pitkään,
6

Nykytyönhakija

Ihanaa inhimillistä idealismia, mutta valitettava totuus usein on, että pelkällä neuvolla numero 3. on pärjättävä. Olen törmännyt jo useaan työnantajaan, jotka olettavat saavansa itsenäisen asiantuntijan 2-5 päivän opastuksella. Ja tämän uuden työntekijän tulisi pikemminkin tukea muuta organisaatiota hänen substanssiosaamisellaan. Siinä minä mietin, että miksi ihmeessä olette kutsuneet kaltaiseni nuoren tänne haastatteluun, tai miten luulette saavanne naapurifirman rautaisen Pirjo 45v:n teille tähän naurettavaan määräaikaiseen "ehkä jatkuu-ehkä ei" -työsuhteeseen vuokrafirman kautta. Kyllä vähimmäisaika asialliselle perehdytykselle on 2 viikkoa - 1 kuukausi, ja senkin jälkeen tiimin tai esimiehen tuki tulisi olla saatavilla.
4

Anonyymi

Olin töissä, missä perehdytystä luvattiin, mutta ei tehty kunnolla. Syytöslista vain. Kaamea paikka.
6

Niin tätä

Ihan samaa sheissea täälläkin. Uuden homman perehdytys 2 viikkoa, paitsi että työkuormaa lyötiin jo siinä vaiheessa liikaa. Opettele siinä sitten kyselemällä sitä mukaa kuin tulee mahdottomia tehtäviä vastaan. Onneksi on määräaikainen sopimus :) Jätän laivan uppoamaan.
4

Seurauksia

Niin sanottu ammatillinen itsetuntoni laski puolessa vuodessa kuin lehmän häntä, kun jokaista vähänkin poikkeavaa asiaa jouduin erikseen kysymään kollegoilta, jopa asiakkaiden edessä. Välillä yritin soveltaa itse, mutta sain sitten jälkikäteen selitellä ja paikkailla virheitäni. Työntekoni oli pelkkää suorittamista ja selviytymistä, en mielestäni pystynyt tuottamaan mitään lisäarvoa niillä eväillä. Yritin rakentaa korttitaloa, joka saattoi romahtaa hetkenä minä hyvänsä. Minä luovutin ennen katastrofia.

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.