Näinä aikoina, kun työtä joutuu etsimään pitkään ja alaa vaihtamaan sekä kouluttautumaan lisää, olen usein pohtinut sitä, kuinka kauan ihmisellä on aikaa odottaa, että uusi työpaikka löytyy?

Vielä muutama vuosi sitten työnhaku oli helpompaa. Kolmessa kuukaudessa saattoi löytyä uusi työ. Nykyisin, kun kysyn työttömien kokemuksia asiasta, kuulen usein, että työttömyys on pitkittynyt yli vuoteen tai kahteen.  Vuoden työttömyyden jälkeen moni vielä uskoo löytävänsä sitä mitä haluaa, mutta pikkuhiljaa työttömyyden pidentyessä tai useamman työttömyysjakson kertyessä, alkavat näkymät hämärtymään. Kiinnostavaa minusta on kuitenkin se, miten kauan koulutetut, työkykyiset ihmiset ovat valmiita odottamaan uutta työtä ilman mitään muita siirtoja? Miten kauan heidän mielensä kestää tilannetta? Miten kauan pelko pitäytyy tutussa ja turvallisessa?

Aika moni uskoo löytävänsä samanlaista työtä mitä on ennenkin tehnyt. Harva uskaltaa kokeilla mitään uutta tai alkaa rakentamaan omaa asiantuntijuuttaan ja etsimään uutta uraa sitä kautta. Yrittäjämäiset työllistymismahdollisuudet ovat lisääntyneet, joten nykyisin kuka tahansa voi alkaa myymään asiantuntijaosaamistaan myös itsenäisesti ilman yrittäjäriskiä.

Oma kokemukseni vastaavasta toiminnasta laittaakin miettimään, että mikä estää työttömiä tekemästä näin? Minä uskon, että he eivät a) ymmärrä mitä tuo käytännössä voisi tarkoittaa heidän tilanteessa, b) he eivät luota osaamiseensa riittävästi tai kykyynsä myydä ja c) he pelkäävät tuoda itseään ja osaamistaan esiin. Kaikkein suurin vaikutin edellisten taustalla on mielestäni kuitenkin pelko tuntemattomasta tulevaisuudesta. Mutta miten paljon voisikaan saada aikaan omalla riskittömällä investoinnillaan itsenäisesti sillä aikaa? Kuinka paljon enemmän tyydytystä se saattaisikaan tuoda sen sijaan, että odottaa mahdollisuutta saada tehdä sitä minkä jo osaa täysin vuosien kokemuksella?

Mitäpä jos työpaikkaa ei kahdenkaan vuoden jälkeen löydy ja ansiopäivärahat loppuvat? Alkaako silloin uusi pelko kaivaa mielessä?  Miten minulle nyt käy? Joudunko kuitenkin hankkimaan uuden koulutuksen ja aloittamaan urani alusta? Tai alkaako silloin itsensä syyttely siitä, että olisi pitänyt tehdä jo aiemmin sitä ja tätä. Siinä on paljon kysymyksiä pohdittavaksi.  Kysymys mikä minusta ensimmäiseksi pitäisi ratkaista on se, miten voisi hankkiutua eroon turhista työllistymistä rajoittavista ajatuksista ja pelon tunteista.

Luottamus omaan osaamiseen kasvaa kokemuksen myötä. Jos tarkemmin miettii on myös paljon hiljaista tietoa ja taitoa, joka on syntynyt kokonaan muualta kuin työn kautta. Voi olla jokin harrastus, joka on ollut aina kiinnostavampaa kuin varsinainen leipätyö ja josta kuitenkin tietää jo niin paljon, että osaisi auttaa muita. Tästä syystä kannustaisinkin kaikkia työtä etsiviä penkomaan omaa sisäistä maailmaansa sen verran, että tunnistaa todellisen osaamisensa, joka ei useinkaan löydy työtodistuksen kuvauksista, omasta ansioluettelosta eikä näy suoraan ulospäin. Tällöin olisi myös mahdollisuus toteuttaa unelmiaan ja tehdä jotain muuta kiinnostavaa.

Usein ne pelottavat asiat, joita työnhakijat kertovat, liittyvät omaan ja perheen toimeentuloon, omien resurssien riittävyyteen kuten ajankäyttöön, oman osaamisen puutteeseen, ympäristön mielipiteisiin, omiin huonoihin kokemuksiin, omiin haitallisiin asenteisiin ja ajatuksiin, jotka estävät henkilöä toteuttamasta itseään tai sitten heidän negatiivisiin uskomuksiin itsestään. Nämä ovat minusta kaikki tavallaan tekosyitä asialle. Nykyaikaiset mahdollisuudet tarjoavat vaihtoehtoja niin paljon, että tutkimalla hieman syvemmin, asian suoran torjunnan sijasta, löytyy jokaiselle vaihtoehtoja.  Usein viitataan myös Te-toimiston asettamiin rajoitteisiin. Jos tarkkaan katsotaan, tuossakin asiassa on mahdollisuuksia rajoitteiden lisäksi, joihin vain täytyy tutustua tarkemmin, jotta ymmärtää miten voi niissä puitteissa toimia. Ei torjuntaa ennen iskua.

Olipa syy mikä tahansa, olisin sitä mieltä, että kannattaa tarkistuttaa jollakin asiantuntijalla sitä miten on itse oman työllistymisensä este. Sen sijaan, että kuuntelisit vain oman puolison, äidin tai jonkun muun henkilökohtaisia totuuksia asiasta, jotka saattavat olla lausujiensa omia pelkoja, ota selvää itse.

Kirsi Mäkinen
Muutosympyrä Oy

Kirsi Mäkinen on uuden ajan rekrytointikonsultti ja muutostaitovalmentaja, joka haluaa auttaa työyhteisöjä kehittämään tuottavuutta ja hyvinvointia yksilöt huomioiden erilaisten koulutusten, valmennusten ja henkilökohtaisen kehittymisen kautta. www.muutosympyra.fi

Kommentit

21

Taas työttömänä

Ei ole työntekijästä kiinni mikäli ei työllisty ja on välillä työtön. Itse tieto- ja informaatioalan asiakaspalvelija 30 vuotta, eri alalle määräaikainen työsuhde 3 kk jota ei jatkettu. Niitä töitä ei vaan ole eikä kaikilla ole mahdollisuutta eikä rahaa alkaa yrittäjäksi. On ammatteja joissa sinulla täytyy olla työnantaja, ei voi vain yrittää.
19

Totta

Ei voi alkaa yrittäjäksi töihin samalle alalle, jos on esim. poliisi, palomies, alkon myyjä, postityöntekijä, kunnan- tai valtion töistä työttömäksi jäänyt. Näissä on joko monopoli tai yksityisen firman perustaminen kilpailumielessä ei ole lain mukaan mahdollista. Et voi siis perustaa omaa Alkoa ja myydä viinejä tai perustaa omaa poliisi-firmaa.
21

Kirsi Mäkinen

Totta, ei voi perustaa poliisifirmaa tai alkoa yms. Mutta niissä töissä olet varmasti oppinut asioita, joista on hyötyä muissakin töissä. Tai pystyt tuotteistamaan osaamisestasi toisenlaisen palvelun mitä myydä. Tätä yritän kirjoituksellani juuri osoittaa, että mahdollisuudet ovat paljon laajemmat kuin mitä yleensä huomataankaan ja mitä työnhakija välttämättä itse edes huomaa juuri työttömäksi jäätyään.
16

49v. 30 vuotta töissä

Ihania visuaalisia visioita, mutta työpaikkoja ei todellakaan ole. Te-toimiston sivuilla n. 15.000 avointa työpaikkaa vuokratyöpaikat mukaan lukien sekä 0-sopimustyöt. Oman alani työpaikkoja koko suomessa tällähetkellä 2 avoinna. Elleivät yrittäjät itse palkkaa lisää työntekijöitä yrityksiinsä on mahdollisuudet mitättömät. Kunta- ja valtio ovat jo työpaikkoja karsineet ja eläköityvien paikkoja ei enää täytetä.
18

Kirsi Mäkinen

Olet oikeassa ei se aina olekaan työntekijästä kiinni ja työsuhde on monille paras vaihtoehto. Mutta sehän ei ole niin musta-valkoinen asia vaan joskus saattaa olla mahdollisuuksia olemassa, joita ei ole vielä edes tajunnut ottaa huomioon. Itsellänikin on ollut ja monia. Tajusin vasta neljän vuoden jälkeen hakattuani päätäni seinään eri työnantajien palveluksessa mitä minun oikeasti pitäisi työkseni tehdä. Siksi juuri ihminen on sokea omille näkemyksilleen välillä, vaikka vaihtoehtoja olisi nenän alla. Se mitä tarkoitin "yrittäjämäisellä" työllistymistavalla liittyy nimenomaan siihen, että ei tarvitse oikeaa yritysta aina perustaa voidakseen tehdä töitä samalla periaatteella kuin yrittäjä. Tällöin se ei ole rahasta kiinni. Itse jouduin elämäntilanteen syistä odottamaan kolme vuotta ennen kuin pystyin oikean yrityksen laittamaan ja sitä ennen oli käytössä tuo toinen malli.
24

hyb

Bou
27

Voi Kirsi sun kanssa

Suomalaisen rekrytoinnin avarakatseisuuden puute on juuri suurin ongelma. Monet ihmiset haluaisivat tehdä muuta, ja olisi tarjota, mutta kun rekrytointi vaan katsoo titteleiden, ja entisen työntekijöiden mukaan. Yksi lähti niin klooni tilalle. Liian vanhoja ei voi palkata, kun on ylipätevä jne. Rekrytoinnin todella pitäisi katsoa vahvasti peiliin, koska he ovat suuri syy myös yritysten huonosta tilasta. Mikä on oppiva organisaatio, joka kehittyy ja paranee, jos palkataan vaan samaa vanhan tilalle. Maailmalla tämmöinen toiminta ei toimisi.
11

Kirsi Mäkinen

Olen kanssasi ihan samaa mieltä rekrytoinnin pitäisi katsoa peiliin! Ongelmia on myös yritysten rekrytointiperiaatteissa. Olen itse huomannut tuon ihan saman. En missään nimessä esitä, että vain työntekijässä olisi vika. Ylipäätään en syytä asiasta ketään. On hyvä, että otit tämänkin esiin, koska työllistymisessä ja työllistämisessä on monenlaisia haasteita kaikkien osapuolten kohdalla. Siinä yksi syy miksi työntekijän täytyy olla itse aktiivinen ja hyödyntää olemassa olevaa osaamistaan selvitäkseen näiden kaikkien hänestä riippumattomienkin tekijöiden vaikutuksen alla. Asia ei parane vaikka kaikki toisiaan asioista syyttäisivätkin.Muutokset pitää tapahtua ajattelun ja asenteidenkin kautta. Kirjoitin tähän liittyen toisenkin blogin.https://tyopaikat.oikotie.fi/tyontekijalle/artikkelit/tyokyopeli-blogi/annatko-rengille-isannan-tyot-rekrytoidessasi
16

Työtön terveydillisistä syistä!

Kysyisin ladattava Onnellisuus opas kiinnostaa , mutta onko se suomenkielinen?
14

Kirsi Mäkinen

On suomen kielinen.
13

Huumori loppuu

"Yrittäjämäiset työllistymismahdollisuudet ovat lisääntyneet, joten nykyisin kuka tahansa voi alkaa myymään asiantuntijaosaamistaan myös itsenäisesti ilman yrittäjäriskiä." Päinvastoin! Mahdollisuudet ovat kaventuneet rajusti viimeisen vuoden aikana. Alkuvuonna astui voimaan TEM:n ohjeistus, jonka mukaan juuri nuo lainauksessa mainitut kevytyrittäjät ja jopa osuuskuntien jäsenet tulkitaan työttömyysturva-asioissa yrittäjiksi.

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.