Työnhakijoiden mokailuista ja epäonnistumisista puhutaan useammin kuin työnantajien, vaikka todellisuudessa ”pikkukämmien” vaikutukset ovat työnantajalle kriittisempiä kuin yksittäisille hakijoille.

Liitetiedoston tai puhelinnumeronsa unohtanut hakija yksinkertaisesti tippuu pois hakuprosessista, mutta työnantaja, joka vaikkapa unohtaa vastata hakijoille, jää varmasti monen mieleen ja nousee esiin epäsuotuisassa valossa lukuisissa erinäisissä keskusteluissa pitkänkin ajan kuluttua. Itsekin muistelen aika ajoin ääneen vastaavia tilanteita pieleen menneistä hakuprosesseista, ja harvoin rekrytoiva yritys jää nimeltä mainitsematta. Maine on mielestäni perustellusti tässä kohtaa yrityksen kannalta enemmän vaakalaudalla kuin hakijalla, eikö?

Työnhakijoille suunnatuista ”älä tee näin” ja ”5 yleisintä mokaa työnhaussa” -vinkkilistoista inspiroituneena päätin koota työnantajille oman kolmen kohdan listan ”varmoista” tavoista mokata rekrytointiviestinnässä ja haavoittaa omaa mainetta:

1. Älä kuittaa hakemuksia vastaanotetuiksi

Jos työnhakijoilta peräänkuulutetaan personoituja ja yksilöytyjä hakemuksia geneeristen massahakemusten sijaan, olisi varmaan kohtuullista saada näihin vaivalla yrityksen ja avoimen työpaikan perusteella kohdennettuihin hakemuksiin edes jonkinlainen kuittaus perilletulosta. Aikaa hakemuksen tekoon kun on saattanut tuhrautua tunteja. Epätietoisuudessa ja -varmuudessa alkanut rekryprosessi ei koskaan lupaa hyvää, kenellekään.

2. Älä vastaa soittoaikoina

Jos ilmoitat työpaikkailmoituksessa ”soittoajan” mahdollisia lisäkysymyksiä varten, on ihan kohteliasta myös vastata puhelimeen tänä aikana. Enkä nyt tarkoita tässä vain varattua linjaa soittoajan puitteissa, sillä muutkin mahdollisesti soittelevat samaan aikaan, vaan sitä, että lukuisista yrityksistä huolimatta puhelin hälyttää ja hälyttää, eikö kukaan palaa asiaan - koskaan.

3. ”Unohda” kertoa prosessissa edenneille, etteivät tulleetkaan valituiksi

Jes! Pääsit jatkoon hakuprosessissa, teit ehkä pari online-soveltuvuustestiäkin ja kävit jopa haastattelussa, mutta jostain kumman syystä sinulle ”unohdetaan” kertoa, ettet tullutkaan valituksi tällä kertaa. Ihanko tosissaan paukut loppuivat siihen kun viidelle viimeiselle ei-valitulle olisi pitänyt soittaa, meilata tai edes tekstata?

Eivätkä tässä luonnollisestikaan olleet kaikki tavat. Mitä muuta listalle mielestäsi ehdottomasti kuuluu?

Paula Narkiniemi

Vapaa kirjoittaja

Twitter: @PoolaKristiina

Kommentit

50

Työtö hakeva inssi

Nämä mokat tuntuvat olevan enemmän sääntö, kuin poikkeus. Oli sitten kyseessä rekrytointifirma, tai yritys rekrytoimassa itselleen työntekijää, niin aika harvoin tulee edes kuittausta hakemuksen perille saapumisesta. Muusta yhteydenpidosta puhumattakaan.
16

Pomo

Työnantaja on määräävässä asemassa, ei tarvitse vastata mitään jos ei halua.
23

Anonyymi

jos pomona oleminen on noin vaikeaa ja ylivoimaista eikä taidot riitä edes alkeisiin, saatte johtaa kohta vain itseänne.
3

en osaa, viitsi enkä jaksa arvostaa toisia ihmisiä

Jos rekrytoinneista vastaa yrityksessä mulkku niin mitä sitten kannattaa odottaa itse yritykseltä?
39

Muita mokia

- Epäselvästi mainittu mitkä ovat työnhakijan pakollisia ominaisuuksia tai mitkä ovat toivottuja ominaisuuksia. Työntekijä jolla on vientiä, ei välttämättä vaivaudu tekemään hakemusta jos ymmärtää ilmoituksen siten, että tietty tai tietyt ominaisuudet ovat pakollisia, jos hän ei täytä vaatimuksia. - Viitataan ilmoituksessa sukupuoleen esim. titteli "aulaemäntä", jolloin todellakin saadaan sitten hakemuksia vain naispuoleisilta hakijoilta ja ilmoitus on laillisesti tasa-arvon kannalta vähintäänkin arveluttava. - Haetaan ilmoitustekstin mukaan "reipasta, iloista" tms työntekijää jolloin saatetaan menettää hakemukset introverteilta jotka ovat usein hyviä ja sitoutuneita työntekijöitä, mutta päättelevät ilmoituksesta etteivät viitsi hakea työpaikkaan, jossa pitää vääntää tekohymyä ja olla olevinaan tietyntyyppinen ihminen vaikka oikeasti normaalin käytöksen ja hyvän työn suorittamisen pitäisi olla kaikinpuolin riittävää.
33

huonoin rekryprosessi ikinä

Op:lle hain ja siinä oli soittoaika. Soitin 13 kertaa eikä kertaakaan vastattu. Hakemusta lähettäessä op:n oma rekrysovellus ei yksinkertaisesti tahtonut toimia, että olisi saanut hakemuksen täytettyä, lopuksi sain sen liitetiedostona mukaan. Yllätys, yllätys ei ole kuulunut mitään, ei edes sitä ei kiitos viestiä. Todella surkeaa.
43

Hakija

Nuo annetut kolme ovat valitettavasti enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Tässä myös muutama *hauska* ja yleinen. 1. Katoa. So. kun prosessi venyy ja missä mennään -kyselyitä rupeaa tulemaan, älä vastaa yhteenkään kyselyyn. Älä sähköpostitse äläkä puhelimitse. 2. Muuta paikan speksejä prosessin edetessä. Kerro vaikka neljännellä haastattelukierroksella, että alun perin toistaiseksi voimassaoleva täysipäiväinen, kuukausipalkallinen työsuhde onkin muutettu määräaikaiseksi, tuntipalkalliseksi ja osa-aikaiseksi paikaksi, ja tunteja taataan viikottain kaksi. 3. Kun hakija kysyy, mistä erityisesti toivoisitte kuulevanne hakemuksessa, sano vaikkapa "myyntikokemuksesta", kun haluat kuulla mahdollisesta vähittäiskaupan projektikokemuksesta.
16

Pomo

Kuten edellisessä vastauksessa - se, joka työ tarjoaa, on se joka määrää tahdin ja kommunikoinnin. Maksajan markkinat, nääs.
31

A. Siantuntija

Lähes jokapaikassa olen törmännyt edellä mainittuihin, yhteen tai useampaan. Älyttömintä on pitkittää rekryprosessia ja muutta tosiaan noita speksejä kesken, tunteja ei olekaan kuin muutama ja sitten on keksitty ihan uusia tehtäviä, jotka eivät enää vastaa alussa kerrottuja. Lopulta ilmoitetaan, jos muistetaan, että otetaankin tähän paikkaan harjoittelija.
41

Hyvä ja pätevä mutta yhä rannalla

Hain Taideyliopistoon ja olin yksi kolmesta viimeiseen vaiheeseen edenneistä. Eivät kuitenkaan antamassaan määräajassa viitsineet ilmoittaa, etten tullut valituksi. Asiaa myöhemmin tiedustellessani he ilmoittivat prosessin olevan yhä kesken, mutta sitten kuitenkin jo tunnin kuluttua laittoivatkin sähköpostitse viestin jossa vuolaasti kiittelivät kiinnostustani Taideyliopistoa kohtaan ja kertoivat valituksi tulleen henkilön nimen. Onneksi en päässyt noin huonosti viestintäänsä hoitavaan instanssiin töihin!
21

Tukiosasto

Samoja kokemuksia. Heillä ei vaan ole tapana ilmoittaa ettei ole tullut valituksi. Omassa tapauksessani kävi sitten "yllättäen" niin, että talon sisältä tuli valituksi hommaa vt:nä hoitanut henkilö. Olisi reilumpaa ettei tällaisilla näön vuoksi tehdyillä hakemuksilla haaskattaisi ihmisten aikaa kun kuitenkin on tarkoitus valita työkaveri.
17

Pomo

... ja edelleen työttömänä?
0

Työpahoinvoinnin ruhtinas

Pomo -nimerkki, luojan kiitos en ole sinun firmassasi töissä. Vaikutat umpim*lkulta asenteesi perusteella. Käy sääliksi työntekijöitäsi.
44

Työnhakija

Vähän se pistää miettimään yrityksen tilaa ja johtamista jos samaa paikkaa haetaan kerta toisensa jälkeen samalla ilmoituksella. Pistää miettimään että tietävätköhän he oikeasti mitä hakevat vai onko odotukset liian kovat ja niitä ei osata tarkistaa.
81

Kustaa Silmä

Hain esimiestehtävään pienessä yrityksessä. Keskustelin toimitusjohtajan kanssa pestistä puhelimitse, ja myöhemmin hän ehdotti haastatteluajankohtaa puhelimitse. Paikalle päästyäni jouduin odottamaan yli puoli tuntia, koska tj. oli palaverissa. Myöhemmin selvisi, että toimitusjohtaja oli palaverissa allekirjoittamassa työsopimusta jo tehtävään valitun henkilön kanssa, jonka pestistä oli sovittu jo ajat sitten. Tämän tj. kertoi suoraan minulle, ja sanoi että halusi tavata, koska olisi mielenkiintoista nähdä "ihan muuten vaan". Vartin verran käytin sitten aikaani tämän toimitusjohtajan kanssa. Hän kehui monisanaisesti firmaansa, mutta ei kysynyt ainuttakaan kysymystä minulta. Lopulta hän toivotti hyvää päivänjatkoa ja poistui. Se parhaiten nauraa joka toiselle kuoppaa kaivaa. Seuraava on nimittäin täyttä totta: olen asiakkaan ominaisuudessa ottanut sittemmin saman toimitusjohtajan vastaan kahdesti, kahden eri työnantajan palveluksessa. Ei hän edes muista ensimmäistä tapaamistamme, mutta ei se haittaa. Takaan sen, että herra toimitusjohtaja saa mielihyvin tehdä haluamansa määrän vaivalloisia tarjouksia minulle maailman tappiin saakka. Tosin en missään tapauksessa aio ostaa häneltä mitään, en edes "ihan muuten vaan".
17

Pomo

Oletko 1. narsisti 2. piiloaggressiivinen
17

pomolle

Vaikutat sairastavan henkistä sairautta.
1

peili

Pomo kertoi tässä juuri kaksi parhainta ominaisuuttaan.
30

Tepa Tapis

Yksi merkki minulle on täydellinen hiljaisuus palkan suhteen, tai epämääräinen maininta asiasta. Mikäli maksetaan TES:een perustuvaa palkkaa, pitää mainita taulukko ja mitä sovelletaan. Jos haluaa houkutella, voi kertoa, mitä lisiä tai bonuksia voi saada ja koska. TES-palkkataulukko kun on minimisopimus, eli paremminkin voi maksaa. Ennen kaikkea, avoimuus ja läpinäkyvyys, jos aikuisia haluaa töihin!
15

Timo

Tuo on muuten ihmeellinen juttu meidän kulttuurissa. Luulisi olevan selvää, että työnhakijalla olisi itsellään mielessä paljonko palkkaa haluaa ja silloin työhaastattelussa voi vaan kysyä työnantajalta, että maksatko tämän. Itse olen aina tehnyt näin, pyöristänyt liiton palkkoja vähän ylöspäin ja aina saanut haluamani.
19

Pomo

Siis mitä???
29

- huokaus -

Tässä töitä hakiessa olen huomannut, että rekrytointipuolella ollaan kovin keskenkasvuisia monin eri tavoin. Ikävä kyllä. Tässä listatut ja kommenteissa kerrotut kokemukset syövät halua edes hakea.
30

Vastausta odottaja

Soitin meidän kaupungin yhteen kenkäkauppaan hakeakseni työpaikan mitä ne olivat ilmoittaneet haettavaksi n. 10 vuotta sitten. Kaikki oli hyvin ja työnantaja sanoi ennenkuin lopetimme puhelun että hän ottaa yhteyttä jos pääsen töihin vai ei. Mutta sitä puhelua ei ole tulut vieläkään. Kuinkahan kauan mun pitää odottaa viellä? :D
33

uudessa työssä, onneksi

Huvittavaa on myös huomata lomalla ollessaan, että omaan paikkaan haetaan uutta ihmistä ja hakijat soittavat kysyäkseen, mitä työ pitää sisällään, kas, kun esimies oli ihan vahingossa unohtanut kertoa....
0

Mitä ihmettä

Kuulostaa laittomalta....
23

turhautunut

Yllämainitut ilmoittamatta jättämiset yms ovat todellakin ihan sääntö. Sitä ihan yllättyy jos joku työnantaja oikeasti rekryprosessin aikana tiedottaa jotain.. Useamman kerran on käynyt niin, että olen hakenut työtä, haastatteluajasta on sovittu puhelimitse. Paikanpäällä sitten selviää, että työ on jotain ihan muuta kuin mistä on sovittu. Tämä on johtunut joko selvästi todella uuvatista työnantajasta tai tahallisesta harhaanjohtamisesta. Tai tosiaan siihen hakuilmoitukseen ei voi selkeästi laittaa, että näitä asioita vaadimme tai nämä ominaisuudet menevät automaattisesti edelle. Haastattelutilanteessa on sitten saattanut käydä ilma, että häh, et siis osaakaan tätä ja mitä ihmettä teet sitten haastattelussa..
25

kesävuokralainen

Yksi kohdalleni sattunut moka on rekrytoijan ja työnantajan välinen viestintä. Itselläni kosahti kesätyön saanti huoltoasemalta siihen, että työnantaja ei pitänyt vuokrafirmaa ajan tasalla..kenties käytti tuontyyppistä palvelua ensimmäistä kertaa tai vain varalta. Minut haastatteli vuokratyöfirma, haastattelu meni hyvin ja lopussa todettiin, että varsin todennäköinen on minulle tämän työn saanti, mistä itse huoltsikan omistaja ilmoittaa minulle lähipäivinä - minun ei siis tarvitse soitella nyt kenellekään vaan minuun otetaan yhteyttä ihan pian. No, meni jokunen päivä ilman puheluja, sitten rohkaisin mieleni ja kuitenkin soitin työnantajalle ohi rekrytoijan ohjeen. Hän kutsui käymään ja käyntini aikana selvisi, että nyt puhutaankin hiukan kesää pidemmästä pätkästä ja siihen piti olla mielellään hieman erilaista komemustaustaakin kuin kesätyöntekijöillä. Menetin siis työn - sikäli kuin se siis enää minun haastatteluvaiheessa oli edes saatavilla - , koska haettavan työn luonne oli muuttunut kesätyöstä puolivuotiseksi (eli kesähakijat oli jo aikaa sitten valittu ja nyt haettiin enää jotakuta, joka jatkaa pidemmälle syksyyn), mistä rekrytoija ei tiennyt tuon taivaallista.
24

Sutari

Persoonattomat monimutkaiset rekrytointilomakkeet, jotka antavat ymmärtää että hakemuksen tiedot menisivät jonnekin tietokantaan, ja että kuulemma hakija saa automaattisesti tiedon sähköpostiin hakemuksen käsittelyn etenemisestä. Mitä järkeä on täyttää sivutolkulla tietoja esim. ATK-taidoista ja muusta triviaalista, jos hakee nyt vaikka ulkoaluehoitajan työtä? Sitäpaitsi minkäänlaista kuittausta sähköpostiin ei ole tullut koskaan. Ehkä hakemusta ei koskaan ole käsitelty? Kyseessä ISS. Eräältä työnantajalta sain myös haastattelussa tiedon, että "ensiviikon torstaina ilmoitamme kaikille hakijoille miten kävi, ja jos ei iltapäivään mennessä mitään kuulu niin soittele itse." Suomennos: jos ei iltapäivään mennessä kuulu mitään, sinua ei ole valittu, se kerrotaan sinulle jos soittelet itse...
24

Duunaan duuninhakua

1. Työnantaja muuttaa työntekijältä odottamiaan ominaisuuksia prosessin edetessä. Osin ymmärrän sen, koska hakijakunta voi vaikuttaa valikointiperusteisiin. Hauskaa se ei hakijan kannalta ole. 2. Työnantaja ei tiedä mitä vaatia (listaa ei juuri ole) tai osaa priorisoida. Odotan, että pyydetyistä piirteistä ensimmäisenä ovat tärkeimmät (yleensä koulutus ja kokemus), mutta näin ei aina ole. Totuus prioriteeteista selviää joskus vasta prosessissa. 3. Nokian hakuvaatimukset ovat oma taiteenlajinsa, kun pelkkä ilmoitusten ymmärtäminen vaatii työtä runsaiden alan tai yhtiön slangisanojen ja vastaavien termien takia. 4. Eräs firma hakee paraikaa ehkä seitsemättä kertaa vuoden sisään tehtaalleen tiettyä toimihenkilöä. Hain kerran ja tiedän silloin hakijoita olleen pari-kolmekymmentä. Vastasin hyvin esitettyjä vaatimuksia, mutta edes haastatteluun en päässyt. Outo kuvio. 5. Rekrytoija (HR-henkilö) ei ymmärrä hakijaa ja hänen tilannettaan. Kerran muutoin kyllä osaava rekrytointihenkilö ei tuntunut ymmärtävän, että oikeasti haluan hakemaani työhön, vaikka tiesi työttömyyteni. Olin myös matkustanut haastatteluun pari sataa kilometriä ja höpöttelimme puolitoista tuntia leppoisasti. Silti hän epäili, että olen väsynyt haastatteluissa jankkaamaan yhä uudelleen asioitani, olin vasta neljättä kertaa jatkossa. Tosiasiassa myyntitykkikin jauhaa päivittäin omia stoorejaan. Se, että pääsee työhaastatteluun, on pelkästään piristystä työttömälle, kun voi kokea, että edes johonkin asti nähdään päteväksi. Yhtä lailla olisi hyvä ymmärtää, että osa meistä on ulosanniltaan rauhallisia, eikä sillä ole tehottomuuden tai väsymyksen kanssa mitään tekemistä. Olen pitänyt tuon ymmärtämistä itsestäänselvyytenä HR-puolella. Positiivista olisi, jos firma kertoisi hakijoiden määrän pyytämättä, vaikkei tulisi valituksi. Minua se kiinnostaa aina. Se auttaa ymmärtämään omaa asemaa markkinoilla. On eri asia päästä haastatteluun, tai olla pääsemättä, sadan joukosta kuin kahden joukosta.
28

Lähelle sataa hakemusta lähettänyt

Olisi kiva julkaista lista näistä yrityksista, joissa tämä hakuprosessi on todella tyylikkäästi mennyt päin persettä. Ehkä HR:n johtotehtävissä on joku, joka pelkää oman paikkansa puolesta.
17

Tietäjä

Rovio on yksi klassikko.
31

minä vaan turhautunut

Oma lukunsa on nämä julkishallinnon paikat, jotka on pakko laittaa hakuun, vaikka se palkattava on jo tiedossa esim. joku jo aiemmin toimea hoitanut määrä-aikainen tms. Turhauttaa nähdä vaivaa tehdä ylipäänsä sitä hakemusta, kun koko hakuilmoitus on vain pykälien täyttämistä varten. Onneksi näitä ilmoituksia on jo oppinut lukemaan, ettei tarvitse vaivautua kaikkia paikkoja hakemaan. Kokemusta valtiolta kun ei saa jos siellä ei koskaan ole ollut töissä. Milloinkahan ne loppuu tai ei kai ne lopu, kun siirtyvät kesätöiden kautta sukupolvelta toiselle, ne kokemusta omaavat. Turhauttavaa!
15

Virkamies

Julkishallinnon toimia ei ole pakko laittaa hakuun, jos on toimea määräajan hoitanut henkilö valittavissa.
25

Joonas

Oma lukunsa on web-lomakkeet, mihin pitää kirjoittaa elämäntarinansa 10 eri web-lomakkeen kohtaan, sekä täyttää 150 rasti-ruutuun kohtaa. Session katkeaminen on säädetty 10 tai 15 minuuttiin, jolloin lomake katoaa, ellei jää selaimen muistiin. Tämä taas voidaan estää laittamalla lomake frame:n sisään.
18

Pomo

Voi, voi... että pitää uhrata niin paljon aikaa että saisi työpaikan...
17

kisa kuski

Samat mokat myös kun hakee sponsorointia, kun yhteyden otosta ei ole tullut minkäänlaista palautetta takaisin päin niin saatte olla takuu varmoja, että kyllä tulette saamaan mainosta täysin humpuukki lafkoina jotka eivät viitsi edes sähköpostiin vastata....
18

juu no

Meni aikoinaan n. 20v sitten niin, että firmassa, johon hain töihin olikin rekrytointi kielto päällä. Toistaiseksi voimassaolevan työsopimuksen allekirjoitin myyntijohtajan kanssa...sama firma, edelleen. :)
14

Pomo

Onnittelut! Taidat olla aika kova tekijä!
9

reporanka

Myisin mielelläni sinulle pätkän köyttä, narsku.
23

Minde

Karmein oma kokemukseni: tein hakemuksen huolella valmiiksi, mutta päätin vielä ennen send-napin painamista soittaa henkilölle, joka mainittiin ilmoituksessa kyselyihin vastaajaksi. Esittelin itseni ja kerroin millä asialla soitin. Tähän asti meni hyvin.. Mutta kun aloin kysellä työstä ja siihen ehdottomasti tarvittavista taidoista suhteessa ilmoitukseen, alkoi armoton ripitys. Sain kuulla kunniani ja ettei heillä ole aikaa opettaa yhtään mitään ja että enkö osaa lukea mitä ilmoituksessa sanottiin. Tyyppi oli todella töykeä ja inhottava. En painanut send -näppäintä. Jälkeenpäin kuulinkin, että ko. henkilö on todella ikävän ihmisen ja esimiehen maineessa. Onneksi soitin!
23

JiiKoo

Nimi pitää mainita: Talenom. Johtajat myöhästyvät työhaastattelusta puoli tuntia, haastateltavan nimestä ei ole aavistustakaan ja haastattelu koostuu työpaikkailmoituksen vaatimusten läpikäynnistä jotka varmasti on tarkastettu ennen haastattelukutsua ja löytyvät hakemuksesta ja cv:stä. Kolme hakemusta eli ensimmäinen, viimeinen ja ainoa riittivät tähän taloon.
18

tossu

Ikävä kokemus pari kesää takaperin oli yliopiston rekrytointisivuilta löytyvä ilmoitus, johon reippaana vastasin. Haastattelu sujui leppoisasti kahvia lipitellen, työn speksit sanottiin hieman muuttuneen koska en omannut vaadittua kokemusta, mutta tunnit ja palkka olisivat samat. Sanottiin myös että minun osaamista ja koulutusta kaivattiin suuresti. Annettiin aloituspäivä. Tulen töihin, minua haastatellut ihminen ei ollutkaan kertonut rekrytoinnistani kenellekään. Välitön esimieheni ei ollut paikalla, joten perehdytystä ei pystytty aloittamaan. Laitettiin täysin eri alan tehtäviin, toruja tuli kun en automaattisesti osannut. Parin seuraavan viikon aikana selvisi, että paikastani oli tullut kaikkien työntekijöiden lomittajan paikka. Ei siinä mitään, mutta myös tuntejani oli leikattu yli puolella, enkä koskaan saanut asiallista perehdytystä yhteenkään niistä kolmesta eri tehtävästä, joiden välillä minua pompotettiin, joskus päivänkin aikana, ja joihin minua ei oltu rekrytoitu.
15

Anna

Viesteihin vastaamattomuus ärsyttää kaikista eniten. Ensin hakemuksessa kehoitetaan hakemaan heti, koska paikka täytetään välittömästi sopivan henkilön löydyttyä. Mutta kun haluaisit kysyä paria hakusi kannalta tärkeää juttua, ei kukaan koskaan vastaa. Aarrgh näen niin punaista. Tosin en kyllä koskaan haluaisi työskennellä yrityksessä jossa työntekijöitä ei arvosteta piirun vertaa tai jossa ei osata yritys-/rekrytointiviestin alkeellisimpiakaan alkeita. Toisaalta siis hyvä, että tämänkaltainen yrityskulttuuri tulee jo alkuvaiheessa ilmi, niin ei tarvitsekaan hakea. Mutta kehtaavat sitten vielä etsiä "hyvät viestintätaidot omaavaa henkilöä", kun itse ei osata vastata pariin hassuun kysymykseen silloin kun on itse niin luvattu tehdä.Uskomatonta. En tiedä saako täällä mainostaa omaa blogiaan, mutta ottakaa kommentti pois jos ei saa. Itse nimittäin kirjoitin juuri antipatiani samasta aiheesta omaan blogiini: http://www.annalavida.com/tyonantajalle/
19

Jermu

Järjettömät vaatimuslistat työpaikkailmoituksissa karkottavat hyviäkin ehdokkaita. Työnantajat eivät suostu ymmärtämään, ettei juuri heidän työkalujensa, ohjelmistojensa, järjestelmiensä, teknologioidensa ja toimintatapojensa vankkoja osaajia ole olemassakaan, tai jos on, niin juuri he eivät varmaankaan ole niitä nuorekkaita, innostuneita ja pienipalkkaisia työllistämistuettuja, joita ilmoituksissa haetaan. Paikkoja hakevat käytännössä ne, jotka viis veisaavat rekryilmoitusten käsivarrenmittaisista listoista. Moni hyvä työntekijä, varsinkin sellainen jolla on jostain toisista työkaluista kokemusta ja osaamista, jättää hakematta ottaessaan listat tosissaan.
21

Toinen työtä hakeva inssi

Hain taannoin erääseen yritykseen. Pääsin haastatteluun asti, jossa kävi ilmi, että hakijalta vaadittiin rautaista ammattilaisosaamista kahdesta eri videonkäsittelysoftasta (Adobe Premiere ja After Effects), Flashista, Photoshopista, Illustratorista, action- ja javascriptistä, HTML5:sta ja Wordpressista. Lisäksi hakijalta vaadittiin sekä nopeaa, huolellista että laadukasta työjälkeä, kykyä työskennellä jatkuvan paineen alaisena kiireisessä työympäristössä ja pystymistä olemaan joustava omien työaikojen suhteen. Työkokemusta olisi toivottu olevan vähintään kolme vuotta, mutta tästä työnantaja oli valmis joustamaan. Entä palkkaus? Ensimmäiset puoli vuotta pelkällä työmarkkinatuella ilman taetta työn jatkumisesta. Yli puolet haastattelun kestosta haastattelija vaikutti tympääntyneeltä ja epäkiinnostuneelta, muttei kuitenkaan keskeyttänyt haastattelua. Lupasi vielä lähettää tehtäviä, joista näkisi, sovellunko työhön, mutta mitään ei kyseisestä firmasta kuulunut enää sen haastattelun jälkeen. Näin jälkeenpäin ajatellen, luojan kiitos, ettei kuulunut.
17

Sapper

Alla muutama esimerkki: - Ylipitkä rekrytointiprosessi: Haku päättyi kuun 16. päivä ja vasta kuukautta myöhemmin oli työhaastattelu. Tämän jälkeen ylipitkä odottelu(n. 2 viikkoa) jatkohaastatteluun, jonka jälkeen odotetaan vielä 1,5 viikkoa lisää. Tämän jälkeen ilmoitetaan vain, että et ole jatkossa. Perusteluja en jäänyt kyselemään, kun oli kiire lääkärille. Voisikohan sen rekrytoinnin hoitaa vähän nopeammin, 2kk on mielestäni jo jonkinlainen ennätys? - Hain erääseen paikkaan kesätöihin ja laitoin hakemukseen varmasti hakevani VAIN toimihenkilön paikkoja. Paikasta soitti HR-puolen tyyppi, joka oli hyvin vähäsanainen ja vaikutti aluksi olevan puhelinmyyjä. Haastatteluun hän kuitenkin mut halusi. Menin paikalle ja siinä juteltiin niitä ja näitä, KUNNES kävi ilmi että heillä ei ole paikkoja auki toimihenkilöiden paikkoihin, vaan tarjoavat minulle paikkaa joka ei todellakaan vastaa koulutusta. "On ainakin jotain työtä", he totesivat. Haastattelu olikin sitten hieman yksipuolinen, kun kaikki korttini ja lupani, joita olisi tarvittu heidän tarjoamassaan työssä, olivat menneet vanhaksi. Olen edelleen 110% varma, että en todellakaan ollut hakenut niitä paikkoja, joihin he minua olivat tyrkyttämässä. Erikoista?
15

voi pomo sun kanssa

Olet ihana 16v poika, joka yrittää yrittää trollata. Mene takaisin riemurasia sivulle "keskustelemaan"
19

voi pomo sun kanssa

Olet ihana 16v poika, joka yrittää yrittää trollata. Mene takaisin riemurasia sivulle "keskustelemaan"

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.