Toisinaan törmään ihmisiin, jotka kertovat tehneensä 200 hakemusta, ja valittavat, että kertaakaan ei ole tullut edes kutsua haastatteluun. Muutaman kerran olen sitten käynyt vähän syvällisempää keskustelua noista hakemuksista ja niiden tekemisestä. Niistä keskusteluista nousee eräs erittäin olennainen tekijä esille.

Kovin usein kuuluu ja näkyy, miten hakemus on tehty hakijan näkökulmasta; ”minä olen” ja ”minulla on koulutus”. Ja tämä runko (jopa ihan koko sisältä) toistuu tällä ihmisellä hakemuksesta toiseen. Joskus olen kysynyt itseltäni, että onko nuo 200 hakemusta olleet oikeastaan 200 kertaa sama hakemus, vai aidosti 200 erilaista hakemusta erilaisiin työpaikkoihin. Useampia tuhansia hakemuksia lukeneena, joitakin satoja rekrytointeja tehneenä ja merkittävän määrän työnhakijoita valmentaneena olen löytänyt joitakin kriittisiä tekijöitä työnhakemisessa onnistumisessa. Osansa tähän kokemukseen ovat myös tuoneet omat työnhakemiskokemukseni.

Työhakemuksen tekemisessä suurin ja eniten aikaa vievä tehtävä on selvittää, mitkä oikeasti ovat työnantajan kannalta olennaisia tekijöitä? Työpaikkailmoitukseen laitetaan kriittisiä tekijöitä ja sitten työnantajan kannalta kiinnostavia asioita. Tutustumalla työnantajaan ja sen kautta peilaamalla mitä hakijoilta pyydetään, pääsee kiinni siihen, mitä omassa hakemuksessa kannattaa tuoda esille.

Hakijan pitäisi pystyä aina tuottamaan vastauksia kolmeen näkökulmaan; A) kerro mikä sinusta tekee erityisen ja siksi juuri tehtävään sopivan, B) kuvaa työnantajan näkökulmasta millainen sinä olet työyhteisössä ja C) esitä todisteita edellä olevien väitteiden tueksi. Jotta nuo vastaukset pystyy tuottamaan niin, että saa kutsun haastatteluun, on kotiläksy tehtävä kunnolla.

Kun on tutustunut työnantajaan ja tämän tarpeeseen, niin yksinkertainen ajattelumalli auttaa pitkälle. Mieti, millainen hakemus sinua innostaisi tutustumaan hakijaan paremmin, jos olisit tuon työnantajan puolesta rekrytoimassa. Millaisen ihmisen sinä haluaisit saada työkaveriksesi ja millaista osaamista tuolla ihmisellä pitäisi olla? Tee sitten hakemus vastaten noihin vaatimuksiin.
Entäpä, jos et pysty vastaamaan työnantajan tarpeisiin? Silloin on syytä välittömästi luopua tuon hakemuksen tekemisestä. Hakeminen tehtävään, josta jo hakuvaiheessa tietää, että se tuskin on minun paikkani, ei ole kannattavaa. Toivotaan, toivotaan hakeminen johtaa hakemustesi laadun heikkenemiseen eikä tuota haastatteluja.

Arvosta itseäsi ja osaamistasi, kunnioita työnantajan tarpeita ja ole rohkeasti oma persoonasi. Näin pääset haastatteluun. Muistathan, että työhakemuksen tavoite ei ole työpaikan saanti, vaan haastatteluun pääseminen. Haastattelussa sitten tavoitteena on saada työpaikka, siis vakuuttaa haastattelijat siitä, että se mitä hakemuksessasi kerroit on totta ja aitoa!
Myös työpaikan hakemisessa menestys tulee työn tekemisen myötä, ei sitä ennen!
 
Kari I. Mattila
Senior Adviser, Erityisasiantuntija

Kommentit

33

Head Advisor

"Muistathan, että työhakemuksen tavoite ei ole työpaikan saanti, vaan haastatteluun pääseminen. Haastattelussa sitten tavoitteena on saada työpaikka, siis vakuuttaa haastattelijat siitä, että se mitä hakemuksessasi kerroit on totta ja aitoa!" Jos pyrit haastatteluun hakemuksella ja se välittyy siitä läpi, täten todistat haastattelussa päässeesi jo päämäärään. Mieluiten kuvastat toimintaasi roolissa, tällöin koetaan, että sinulla on annettavaa ja voidaa todeta paikan sopivan sinulle.
38

Sami

Minä olen laittanut 207 hakemusta 2014-15. Päässyt 5 haastatteluun siitä määrästä ja mulle sanottiin tylysti otan sukulaisen töihin. Voitte kuvitella tekeekö enää mieli etsiä edes töitä kun sukulainen on halvempi
30

Mira

Kertoo kenties jotain hakemustesi laadusta, että vain viisi haastattelukutsua napsahti. Lisäksi, nopea lasku kertoo heti, että olet siis keskimäärin tehnyt n. 12 hakemusta kuukaudessa, itse kesätöitä hakiessani tein vastaavan määrän hakemuksia päivässä. Hakemuksen lähettäminen ei usein riitä, vaan esimerkiksi soitto rekrytoijalle, jossa käy selväksi motivaatio ja innokkuus tehdä kyseistä työtä, usein aukaisee ovet haastatteluun. Viiden haastattelukerran kokemuksella en vielä kävisi yleistämään, että kaikki työpaikat menevät suhteiden perusteella.
40

Keke

Lukutaitoa sinäkin tarvitsisit? Hän ei yleistänyt mitään, kertoi omasta kokemuksestaan, Itse taidat tuossa omassa tekstissäsi yleistää. Asut ilmeisesti Helsingissä, koitappa muuttaa Ouluun tai Rovaniemelle tms. ja katso sitten uudelleen moneenko työhön voit hakea, kun vapaita työpaikkojakin n. 10
26

Mira

"Voitte kuvitella tekeekö enää mieli etsiä edes töitä kun sukulainen on halvempi" Tämä kyllä mielestäni viittaa siihen, että alkuperäisen kirjoittajan mielessä sukulaisten työllistäminen on niin yleistä, että se vaikuttaa hänen intoonsa etsiä töitä. Toki tekstiä voi tulkita monin tavoin, mutta itse en pidä sitä järkevänä, että muutaman turhauttavan kokemuksen nojalla luopuu työnhausta tai toivosta saada töitä. Oman kokemukseni mukaan on myös hyvin mahdollista saada töitä ilman suhteita. En asu Helsingissä, mutta toki työttömänä olisin valmis työn perässä muuttamaan esimerkiksi pääkaupunkiseudulle. Perheellisillä toki muuttaminen on vaikeampaa, mutta vaikeaa se on työttömänäkin pysyminenkin.
13

DäämnedB

sinulle, mira, taitaa hakemusten määrä olla ykkösmittari. eli sinulle kelpaa mikä tahansa työ. onneksi olkoon, sinulle on maailma eri tavalla auki kuin monelle muulle. johonkin spesifisempään ammattiin tai tehtävään koulutetulle ja siinä jo esimerkiksi 10+ vuotta kokemusta, osaamista ja ennenkaikkea itsetuntemusta hankkineelle on perusteltu syy hakea sellaisia tehtäviä, joihin on sopiva sekä toimenkuvan että persoonan kannalta. tällaisessa tilanteessa kenenkään ei ole mahdollista tehdä tuollaisia hakemusmääriä kuin sinä - sopivia työpaikkoja ei vain ole olemassa. voidaanko sopia, mira, että kerrot kokemuksistasi ja melipiteistäsi omina kokemuksinasi ja mielipiteinäsi - niitähän ne ovat. tuskinpa ymmärrät kuinka monta työtä hakemassa olevaa ihmistä loukkasit kommentillasi. siinä kohtaa elämänkokemus olisi varmaan laittanut sinut miettimään toisenkin kerran mitä ja miten otat esille mielipiteessäsi.
8

BÖLLIS

Älytöntä
55

Sanna

Tämä artikkeli ei tarjonnut YHTÄÄN mitään uutta tai käytännöllistä työnhakijalle. Tekstistä käy lähinnä ilmi kirjoittajan ylimielinen asenne. Miksi tällaisia julkaistaan? Ei ainakaan työnhakijan avuksi.
37

surkea hakemusten kirjoittaja

"A) kerro mikä sinusta tekee erityisen ja siksi juuri tehtävään sopivan, B) kuvaa työnantajan näkökulmasta millainen sinä olet työyhteisössä ja C) esitä todisteita edellä olevien väitteiden tueksi." Jos hakemuksessa vastaa näihin kysymyksiin, niin miten lauseen voi aloittaa muuten, kuin "minä olen (erityinen ja sopiva)"? Persoonallisesti, 200 tai edes 20 kertaa?
30

Vömppä

Ootko sä nyt aivan urpo? Eikö sulle ole opetettu koulussa että lauseen voi aloittaa itsestä kerrottaessa muutenkin kuin "minä olen". En oo kirjottanu koskaan yhteenkään hakemukseen noita sanoja ja hyvin on onnistunut työnsaanti.
29

Työssä

Mun työhakemus on melkeen aina sama.. ja 90% lähetetyistä jotanut työhön... Haen teillä auki olevaa paikkaa "tähän ja tähän työhön". Liittenä CV. Yksinkertasta mutta toimii ku on kunnolla tehty CV ee...
34

Anonyymi

Ei auta vaikka kuinka hyvin olisi tehnyt työhakemuksen ja vaikka kuinka hyvä olisi työhaastattelussa ja vaikka kuinka erinomainen olisi itse työssä. Joissakin työhaastatteluissa nimenomaan ei etsitä sitä erinomaista, eikä edes hyvää vaan sopivaa. Sopiva tarkoittaa tässä lähinnä sitä, että olet keskiverto, mielummin hieman tyhmä, ei missään nimessä liian hyvä, älykäs ja tehokas. Ratkaisevinta on oletko firman työntekijän sukulainen, kumppani tai salarakas, poliittiselta/uskonnolliselta vakaumukselta sopiva, ulkoiselta olemukselta sopiva jne. Kunnalle jos hakee töihin niin sinne palkataan mielummin maahanmuuttaja kantasuomalaisen pätevän sijasta tai sitten alle 25-vuotias. Missään nimessä ei saa olla etevä tai liian fiksu. Useimmiten korruptoitunut yhteisö etsii sen verran yksinkertaista ihmistä, että ei huomaa, että johto/työkaverit tekevät rikoksia tai luistavat töistä. Minulle on sanottu päin naamaa, että palkkaamme vain sukulaisia ja että haluamme palkata vain alle 25-vuotiaita (ei väliä laisinkaan, vaikka se nuorempi ei olisi laisinkaan pätevä tai motivoitunut). Jos taas haastatteluun pääseminen on työhakemuksen päätarkoitus eikä suinkaan se työhön pääseminen, on haastatteluun meneminen silkkaa ajan ja rahan tuhlausta.
21

Työllistäjä

Näin yrittäjänä ei ole todellakaan varaa palkata keskivertoa, hieman tyhmää työnhakijaa vaikka olisi läheistä sukua tai hyvä kaveri. Mielenkiintoinen hakemus ja selkeä kiinnostus tehtävää ja yritystä kohtaan ovat asioita jotka vaikuttavat positiivisesti valintaani. Työnhakijalla pitää olla realistinen kuva mitä hän osaa ja mitä voi oppia. Pitää myös tietää missä ei ole hyvä tai missä asioissa on kehitettävää.
31

työnhaussa

Ja taas kasa ITSESTÄÄNSELVYYKSIÄ, tosin mitä Oikotien artikkeleilta voi odottaakaan.. Ainakin itselleni ja varmasti myös monille muille työnhakioille. Haen paikkoja melko monenlaisilta aloilta personoiden itseni ja hakemukseni kirjoitustyyliä ja CV:n deltaljeja myöten, niin että se matchaisi mahdollisimman hyvin haettavan yrityksen persoonaan. Ajattelen aina nimenomaan työnantajan näkökulmasta. Voi kun ei ne työpaikat lisäänny näitä turhanpäiväisiä artikkeleita tehtailemalla ja hakijoita syyllistämällä.
34

ylimielinen

Aina näitä itsensäselvyyksiä kirjoitellaan. Niinkuin kandidaatit olisi täysin tyhmiä ja tämmöinen liirum laarum artikkeli pitäisi avata silmät. Koskaan rekrytoija ei katso peiliin vaan tekee semmoisen ympäripyöreän paikkailmoituksen johon tulee hakemuksia laidasta laitaan. Voisi tämän ylimielisen ja kandeja syyllistävän asenteen vähän muuttaa...
22

Ulkomailla käynnyt

Kirjoittamani cv:ni lukumäärä taitaa olla alle 100 jos lasken kaikki mitä oon tehnyt ja osa on vain lähetty kasvattamaan todennäköisyyttä. Ne mihin olen oikeasti lähettänyt oon päässyt todella hyvällä prosentilla töihin. Linkedin ja soittaminen toimii hyvin työnhaussa. Nykyinen työpaikkani ei ollut avoimessa haussa, otin kontaktia firmaan koska olin kiinnostunut yrityksestä. Oikealla markinnoilla pääse pitkälle
25

34 hakemusta

Kiitos kirjoittajalle hyvästä artikkelista. Ehkä nuo asiat ovat osalle jo itsestäänselvyyksiä, mutta eivät kaikille. Negatiivisen kärkkäästi kommentoijat voisivat yrittää muistaa, etteivät ole ainoita artikkelin lukijoita. Ja kertaus on kokeneillekin hyödyksi. Olisiko sittenkin jotain, jota hakemuksessa voisi muuttaa?
25

Helppoa

Kolme työhakemusta 10 vuodessa, joka kerta saanu töitä. Kyllä tekijälle aina töitä löytyy.
9

BÖLLIS

Jos on 100 hakijaa ja yksi palkataan, niin kaiken järjen mukaan 99:lle tekevälle ei ole töitä.
24

työpaikasta toiseen

Totta... Tarpeeks hyvä on hyvä kauppaamaan itteään. Toi tyyli pomppaa esiin cv stäni niin kovin että pääsen haastatteluun vaikkei kyseinen firma ole edes hakenut työntekijää johon cv ni olen lähettänyt.
21

jejeje

Olen ollut yli kolme vuotta töissä eikä ole tarvinnut kertaakaan töitä hakea. Työharjoittelussa tykästyivät minuun ja työpaikka odottii heti valmistumisen jälkeen. Hyvä maine levisi ja minut "kaapattiin" toiseen firmaan töihin paremmalla palkalla. Työtehtäväkin muuttui heplommaksi. :)
16

Jäykkä järjestelmä

Itse töissä ( 1985-2014) 29 vuotta ja nyt työtön. Hakemuksia lähetetty 2014-2015 aikana 32, joista yksi johti työhaastatteluun ja 3 kk:n pätkätyöhön. Oman alan töitä ei ole kaupungin sijaistenottokiellon takia ja palkkatyön ehtoja oman alani 6 kk:n sijaisuuteen en täyttänyt. Olin ollut alle vuoden työtön, en vaikeasti työllistettävä enkä sairas, ja muille aloille ei koulutuksellani pääse. Vaaditaan tulityökortit, vartiakortit, työturvallisuuskortit, hygieniapassit, anniskelupassit, vastaavan hoitajan pätevyys, veikkauskoneiden käyttökokemus, kassajärjestelmäkokemukset, vankat atk-taidot, tieturvakortit, vähintään 5v. kokemus vaativista ammattitöistä yksintyöskentelynä. Erilaisten ammattipätevyyskorttien viidakko on niin valtava että rahaa niiden suorittamiseen ja työnhakuun oman alan ulkopuolelta menee tuhottomasti. Olisikohan aika helpottaa työhönottoa, koska eihän se työnantajan vika ole että laki vaatii siivoojaltakin rakennussiivoukseen työturvallisuuskortin. Omalle alalle rekrtoija otti yhteyttä ja pahoitteli etteivät saa palkata minua, koska en täytä rajaehtoja. Olisivat halunneet palkata alan ammattilaisen pitkällä työkokemuksella sijaiseksi. Nyt ottivat palkkatuella alan ulkopuolisen työntekijän.
27

Työssäkäyvä

Omat menestyksen avaimet työnsaantiin: Useampi vuosi kesätöitä suhteiden kautta erinäisissä teollisuuden työtehtävissä aina sieltä perus mainostenlajittelijasta lähtien. Kaksi ammattitutkintoa ja kasa tyhjänpäiväsiä kursseja pohjalle jotka on lähellä teollisuuden kunnossapitoa ja ylläpitoa. Lähinnä saadaan numeroita paperille ja hienoja työnimikkeitä kuten "yliteknikko". Nyt sitten useamman vuoden (itsellä ikää 26) työskennellyt insinööritason tehtävissä operaattorina teollisuudessa erittäin hyvällä palkalla. (eikä muuten puhuta paperiteollisuudesta) Mitä opin? Työhakemuksesta katsottiin AINA vain työkokemusta ja koulutuspohjaa. Sillä liirumlaarumilla ja "ilmekkyydellä" ei ollut hevonvitunväliä. Kun haen kesäpoikia tuuraajiksi katson vain ne mitä nämä kaverit ovat tehneet tai opiskelleet. Meillä ei kaivata jonninjoutavia sanavalmiita tyhjänjauhajia, vaan tekijöitä.
19

Huh

Aivan ihanaa, että teillä kaivataan ilmeisesti myös vain miespuolisia työntekijöitä, kun käyttämäsi nimikekin on jo "kesäpoika" ja hakijat piilomaskuliinisesti "kavereita".
18

.?

miksi tehdä hakemus ku soittaa suoraa firmaan antaa paremman kuvan jo siinä vaiheessa että on kiinostunut eikä laita joka paikkaa hakemusta
16

Vahva vuosikymmenten ammattilainen

Perustutkinto 3v. merknomi kauppaoppilaitos alan linjalta erikoistuen. Töitä 30v. alalla kouluttautuen kursseilla ja talon koulutustilaisuuksilla se viisi eri tietokonejärjestelmää kyseiselle alalle muuttuen. Ja lopputulos työtön, liian vanha ja vanha koulutus. Tein töitä päivästä toiseen + viikonloppuvuorot pomon vaatimukset täyttäen ja nyt se kaikki oli turhaa. Aikansa kutakin. Työpaikka ei tarvinnut jatkuvaa kehittymistä eikä kursseille päässyt elleivät ne liittyneet työtehtäviin. Kapea-alaista työnkuva tehnyt, ei vaihtomahdollisuutta talon sisälä.

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.