Sanoma Rekrytointimedioiden tuoreesta tutkimuksesta selviää muun muassa, että työnantajat arvostavat työntekijöissä oikeanlaista osaamista yhdistettynä hyvään asenteeseen. Työntekijät pitävät työpaikan tärkeimpänä ominaisuutena arvostavaa työilmapiiriä ja selkeitä tavoitteita.

Työn hakeminen koetaan tällä hetkellä erittäin haastavaksi. Työnantajien vaatimukset koetaan kohtuuttomina, erottautuminen on vaikeaa ja jokaiseen työpaikkaan on valtavasti hakijoita.

Suuret hakijamäärät työllistävät myös työnantajia, sillä parhaiden ja tehtäviin sopivimpien kandidaattien löytäminen vie aikaa. Lahjakkuuksien tunnistaminen onkin yksi työnantajien suurimmista haasteista, Oikotie Työpaikkojen liiketoiminnasta vastaava johtaja Mika Ruokonen kertoo.

Myös työntekijöiden odotukset voivat olla kohtuuttomia eikä työelämän realiteetteja aina ymmärretä. Työnantajat peräänkuuluttivatkin työnhakijoilta parempia työelämätaitoja.

Hyvä asenne vakuuttaa

Työnantajat arvostavat työntekijässä oikeanlaista ammatillista osaamista yhdistyneenä riittävän laajaan työelämä- ja liiketoimintaosaamiseen sekä hyvään asenteeseen. Halutulla työntekijällä on myös kykyä ja halua ottaa vastuuta omasta työkentästä ja osaamisesta. Sosiaalisia taitoja ja kykyä tulla toimeen ihmisten kanssa tarvitaan kaikissa tehtävissä.

Työnhakijoiden mukaan heidän työnhakutaidoissaan on parantamisen varaa, sillä kaksi kolmannesta ei osaa tehdä hyvää ansioluetteloa tai myyvää hakemusta, Ruokonen sanoo.

Työhakijat pitävät halutun työpaikan tärkeimpänä ominaisuutena hyvää työilmapiiriä, jossa arvostetaan kaikkia − niin kollegoita kuin asiakkaita. Toteutuakseen tämä vaatii vapautta tehdä työtä, kunhan tavoitteet ovat kirkkaat. Työhakijat arvostavat myös aitoa välittämistä, joustavuutta ja tilaa kehittyä.

Työmotivaation kannalta tärkeimmiksi asioiksi tutkimuksessa nousi hyvän työilmapiirin lisäksi työsuhteen pysyvyys, joustavuus, oikeudenmukainen palkitsemista sekä monipuoliset tehtävät.

Henkilöbrändin merkitys työnhaussa on kasvanut. Työtekijöiltä odotetaan yhä enemmän luovuutta ja paineensietokykyä, hyviä työelämätaitoja ja oma-aloitteista otetta. Itsensä johtamisen taito on entistä tärkeämpää. Työkierto ja urapolut lisääntyvät ja työelämä kulkee kohti yrittäjyyttä, start-uppeja ja pop-up-yrityksiä, Ruokonen kuvailee tulevaisuuden työelämää.

Katso Työelämätutkimuksen infograafi tästä

Tutkimuksen toteutti Evidens Oy Sanoma Rekrytointimedioiden toimeksiannosta.

Kommentit

15

Mar

Jos TE-toimistolta saisi työhönopastusta niinkuin joskus -90-2000 luvun alussa on saanut se auttaisi asiassa hyvinkin paljon. Itse jäin 2015 tokkokuussa työttömäksi ja nyt kohta vuoden olleena hämmästyin siintä ettei asiat TE toimiston kanssa ollutkaan samallatasolla kuin ennen. Oletin että edes työhakukursseille tulee kutsu koska oikeasti sitä tarvitaan. Maailma on muuttunut niin paljon ettei enää tiedä miten toimia ja kuinka työhakuja kannattaa tehdä. Kaikilla ei ole netti mahdollisuutta joten joutuu noita hakemuksia käydä kaupungin toimistoissa tekemässä. En itsekkään ole tietoinen jos esim. Cv pitäisi ulkopuolisella koneella tehdä että kuinka voisin sen itselleni tallentaa ja hakemuksiin eteempäin laittaa kun en sitä osaa omalla koneellakaan tehdä. Paljon oli hyötyä ja paljon sai itselleen päivitettyä asioita työn hakua varten ja ohjeita haastattelu tilanteisiin päivitettunä tähän hetkeen, mutta nyt ei ole mitään vastaavaa. Eikä sitä edes kukaan minulle tarjonnut kun työttömäksi jäin. Harmi.
11

RP

Itse olen saanut kyllä hyviä apuja TE toimistosta,mutta edellyttää kyllä nettiä/tietokonetta kotona. Itse pitää olla huippu aktiivinen ja ottaa selvää, osallistua ym ja todella kaikki on muuttunut sitten 90 luvulta . Itse olen ollut 2 vuotta työttömänä ja kuulun 50-vuotiaan ikäluokkaan ja nainen ,eli kyllä esteitä riitää.Kova koulutus ja kokemus ihan kansinvälisestä yrityksestä ym mutta ei pääse edes haastetteluun. Nyt käytetään myös videohaastetteluja ja siihen tarvitaan kamera,editoontitaito, kuvaus taito ... no ihan kun teksi leffaa. Aika sairaaksi mennyt koko työn haku ja kun työttömiä on valtavasti+ lisätään ne jotka ovat työelämässä ja haluavat vaihtaa työpaikkaa, yritykset saavat satoja hakeuksia ja yksi avoin paikka täytettynä. Hankalaa tai aika mahdotonta. Suomessa jyllää ikärasimi ym ja samaan aikaan yritykset siirtävät töitä ulkomaille ja yt paukkaa. Hallitus ei tee mitään ja yritysten päättäjät ovat aikas lyhytnäköisiä,ei ole siis ihmekään että Rakas Suomi pysähtyy.
11

Höpöhöpö

Tärkeintä on olla oikenlainen #tyyppi. Valkohampainen, tuuheatukkainen ja ruskettunut maratoonari, joka päihittää mallit jne. Ja täytyy olla muutenkin sopiva (samat) harrastukset kuin muilla ko työpaikalla. Varmaan sama ruokavaliokin? Osaaminen, sitoutuminen tai lojaalisuus työhön ei ole se tärkein juttu laisinkaan. T kohta 50v, 10 kg ylipainoinen topakka ja sunnuntaihiihtävä täti-ihminen, jolla on some ja IT hallussa
12

T7

Kyllä noista kaikista eri medioissa julkaistuista, työhaastattelua koskevista ohjeistuksista tyyliin "opettele pitämään pää ja kädet oikeassa asennossa" ja "näin vastaat etukäteen opeteltuihin kysymyksiin oikeat, etukäteen opetellut vastaukset" sekä "keimaile, hymyile ja katso silmiin" saa sellaisen käsityksen, että työnantajat hakevat ennen kaikkea hyviä näyttelijöitä, teeskentelijöitä ja koristeihmisiä eivätkä oikeanlaista osaamista. Valitettavasti paljon ammattitaitoisia osaajia ja upeita, aitoja ihmisiä on tälläkin hetkellä työttömänä vain sen takia, ettei teeskentely ja itsekehu heiltä suju. (Ja nyt ei siis puhuta ammateista, joissa esiintyminen ja edustaminen on olennainen osa työnkuvaa. Ne ovat sitten ihan asia erikseen.)

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.