Työnhaku

Työelämän parhaat appsit

Kukapa meistä ei haluaisi pientä helpotusta elämäänsä. Listasimme joukon käteviä ilmaisappseja, jotka tuovat apua niin työpäivään, työnhakuun kuin parempaan uneenkin.

Wunderlist pitää elämän järjestyksessä
Wunderlist on hektisen päivän pelastaja. Appsi auttaa listaamaan odottavat työprojektit ja myös muistuttaa niiden tekemisestä kun paras proikkari ikään. Kun projektissa on mukana useita osallisia, on listat helppo jakaa kaikille. Työprojektien lisäksi manageroit Wunderlistilla helposti myös kauppalistat ja matka- tai  synttärijärjestelyt tai vaikka listaat elokuvat, jotka haluat nähdä lähiaikoina.

Työnhaku-appsit valmentavat haastatteluun
Appseista on apua myös työhaussa ja haastatteluun valmistumisessa. Näillä apseilla hiot työhaastattelutaitojasi ja valmistaudut vastaamaan vaikeimpiinkin kysymyksiin.

Androidilla toimivassa Oikotie Työpaikat -applikaatiossa on työpaikkalistaus ja haku, hakuvahti sekä hakuvahdin push-notifikaatiot ja mahdollisuus merkitä työpaikkoja suosikiksi.  Kevään aikaa in tarkoitus tehdä myös iOS-applikaatio.

Interview Prep Questions -appsi on digitaalinen korttipakka, jolla harjoittelet työhaastatteluvastauksia etukäteen. Jokaisen kysymyksen kääntöpuolella saat lisäksi ehdotuksen hyvästä vastauksesta.

101 Great Answers to the Toughest Interview Questions -appsi pohjautuu
Ron Fryn samannimiseen kirjahittiin ja tarjoaa sparrausta ja käytännön vinkkejä onnistuneeseen haastatteluun.

Interview Pro -appsipreppaa niin ikään haastatteluun listaamalla yleisimmät haastattelukysymykset sekä antamalla toimivan vastauksen 80 haastattelukysymykseen.

Khan Academyssä opit mitä vaan
Törmäätkö työssäsi ongelmiin, jotka menevät täysin yli tietämyksesi? Ei hätää. Khan Academy on vapaan oppimisen periaatteella suunniteltu appsi, jolla opettelet helposti ja nopeasti mitä tahansa. Tarjolla on runsaasti tietoa ja 10 000 videota muun muassa tieteen, tekniikan, talouden, historian tai biologian kryptisistä kysymyksistä.

Office Lens suurentaa tekstisi
Teitkö muistiinpanosi lautasliinaan tai etkö saa selvää presentaatioesityksestä? Apuun rientää Microsoftin Office Lens -sovellus, jolla nappaat kuvan muistiinpanostasi ja suurennat sen  helpommin luettavaksi. Mikä parasta sovellus muuntaa kuvasi pdf-, Word- tai Powerpoint -fileiksi, jotka voit sitten säilöä Microsoftin One Drive -arkistoon tai One Note - applikaatioon.

Doodle buukkaa palaverisi
Yhteisen palaveriajan säätäminen suuremmalle tiimille sähköpostitse on usein aikaa vievää puuhaa, jossa joku aina tippuu viestiketjusta. Kun annat Doodlelle pääsyn kalenteriisi, hoitaa se sihteerin työt puolestasi. Doodle etsii sopivaa tapaamisaikaa kyselyllä, johon jokainen voi ilmoittaa oman saatavuutensa, ja pian meetinki onkin jo buukattu. Doodle toimii Outlookin, Googlen ja Applen kalentereilla.

Moves kannustaa hyötyliikuntaan
Moves-appsi on helppo tapa seurata päivittäistä askelkulutusta kunhan puhelin pysyy menossa mukana. Moves laskee päivän aikana taitetut kävely- ja juoksuaskeleet sekä pyöräillyt matkat ja tekee yhteenvetoja liikuntasaldosta viikko- ja kuukausitasolla. Halutessaan tietoja voi myös jakaa kavereille esimerkiksi Facebookissa.

Sleep Cyclellä heräät virkeämpänä
Tutkimusten mukaan aamuvireytesi riippuu pitkälti siitä, missä vaiheessa unisykliäsi olet kun kello pärähtää soimaan. Sleep Cycle -appsin avulla voit valita herätysaikasi 20¬–30 minuutin aikahaarukalla, jolloin puhelin herättää sinut unesi ohuemmassa kohdassa. Bonuksena saat raportin yösi kulusta ja unen laadustasi.

Lähteet: Careerrocketer, Telegraph ja TechWyse.

Anna Väre