Työhyvinvointi

Turvallisia työmatkoja

Suomessa tehdään päivittäin yli kaksi miljoonaa edestakaista työmatkaa.

Aikuisille työssäkävijöille matka työpaikalle on useimmiten päivän vaarallisin ajankohta. Työmatkoilla sattuu vuosittain noin 14 000 tapaturmaa.

Työmatkojen ja työpäivän aikana tehtävien asiointimatkojen vaarojen tunnistaminen ja analysointi osoittavat matkojen riskipaikat. Yhdessä onkin hyvä miettiä toimenpiteitä työmatkaturvallisuuden parantamiseksi. On hyvä muistaa myös turhan kiireen ja liiallisen stressin välttäminen organisoimalla työnsä mahdollisimman hyvin.

Rengasrikko vaanii autoilijaa

60 prosenttia autoilijoista on kokenut rengasrikon neljän viime vuoden sisällä. Yli kolmasosa autoilijoista ei osaa käyttää renkaiden korjausvälineitä. 72 prosenttia naisista ja 33 prosenttia miehistä ei vaihda itse autonsa renkaita.

Tässä siis syitä, miksi uusi rengas, jolla voi jatkaa ajoa 80 kilometrin matkan enintään 80 kilometrin tuntinopeudella, tulee tarpeeseen.

Uusi Bridgestone DriveGuard mullistaa rengasalan, koska se voidaan asentaa lähes kaikkiin henkilöautoihin valmistajasta ja mallista riippumatta. Rengas toimii lähes kaiken tyyppisissä rengasrikoissa (mm. renkaan kyljen ja kulutuspinnan vauriot).

DriveGuard-teknologia perustuu jäähdytysripoihin ja vahvistettuihin renkaan kylkiin, minkä ansiosta auto pysyy hallinnassa rengasrikosta huolimatta. Ajamista voidaan jatkaa turvallisesti ja mukavasti noin 80 kilometrin matkan maksiminopeudella 80 km/h.

Lähteet: Työturvallisuuskeskus, Bridgestone

www.bridgestone.fi

www.nolla.fi