Työnhaku käy työstä. Sen tietää jokainen, joka hakee työtä työllistymättä.

Tuntuuko sinusta joskus, että työn etsiminen on yhtä tyhjän kanssa? Useimmat työttömistä etsivät töitä Työ- ja elinkeinoministeriön Mol.fi -sivuilta sekä työpaikkojen ilmoittamiseen erikoistuneilta sivustoilta. Miksi aktiivisuudesta huolimatta ei tärppää?

8 vinkkiä työn löytämiseen:

1. Tarkkaile alasi työtilannetta koko ajan

Vaikka olisit töissä, älä tuudittaudu siihen, että työ kestää ikuisesti. Hae töitä jo ennen kuin olet työtön. Jos sen sijaan olet työtön, tee uuden työn etsimisestä työ itsellesi. Pidä silmät auki ja ole valpas; tilanteet yrityksissä muuttuvat nopeasti ja työtilanteen seuraaminen auttaa ennakoimaan.

2. Tee töiden etsimisestä työ

Työttömyyden kohdatessa, älä jää rypemään murheen suohon, vaan tee töiden etsimisestä itsellesi työ. Laadi itsellesi realistinen päiväsuunnitelma, jonka mukaan etenet työnhaussa.

3. Opiskele ja kouluttaudu

Vaikka työnhaku haukkaa suuren osan päiväohjelmastasi, älä unohda kehittää itseäsi ja ammattitaitoasi myös työttömänä ollessa. Kouluttaudu, opiskele ja syvennä osaamistasi. Voit opintojen myötä löytää myös uusia työpaikkoja ja urasuunnitelmia. Muista, että koskaan ei voi kouluttautua liikaa.

4. Muista piilotyöpaikat

Työmarkkinoilla pätevät samat ehdot kuin asuntomarkkinoilla; parhaat paikat eivät ikinä päädy julkiseen hakuun. Rekrytointitoimistojen sivuilla ja ilmoittelupalveluissa on siten vain murto-osa tarjolla olevista työpaikoista. Töitä kannattaa etsiä laajalla haulla, myös sellaisista paikoista, jotka eivät aktiivisesti hae uutta työvoimaa.

5. Sosiaalinen verkosto auttaa

Älä vähättele sosiaalisia verkostojasi. Työpaikka voi löytyä yllättävästäkin yhteydestä. Kysele ystäviltäsi avoimista työpaikoista, ja kerro, että olet käytettävissä.

6. Ole oma-aloitteinen

Oma-aloitteellisuus on tärkeää työnhaussa. Vaikka enää ei ole tapana marssia suoraan yrityksen konttoriin kysymään töitä, voi tämä persoonallinen tapa jäädä juuri sen vuoksi mieleen. Kokeile!

7. CV kuntoon

Laadi kunnollinen CV eli ansioluettelo. Pidä aina mukanasi muutama kopio ansioluettelosta, sillä et voi koskaan tietää, milloin sopiva työnhakutilanne osuu kohdallesi. Henkilökohtainen ansioluettelon ojentaminen parantaa myös esiintymiskykyäsi ja valmentaa sinua mahdollisia työhaastatteluja varten.

8. Erotu

Työnhakijan on osattava erottua massasta. Koska hakijoita on paljon, ja olet vain yksi monista, persoonallisuudella on merkitystä. Lähesty potentiaalisia työnantajia  monin erilaisin tavoin; sosiaalisessa mediassa, videohakemuksin, -esittelyin jne.

Onnea työnhakuun!

Kommentit

30

Artzi

Tuossapa ei ollut mitään uutta. Vaikka työnhausta kuin tekis työn ja hakis aktiivisesti joka suunnasta ja olis valmis vaikka ihan uusiin tehtäviin, niin mikään ei tunnu onnistuvan. yli 400 hakemusta kolmessa vuodessa, turhaan? Vanha hakemus ei tuo töitä, avoinhakemus vielä vähemmän. pintaa tulee kysymys, miksi en kelpaa vaikka ammattitaitoa ha kokemusta on 20 vuotta ja hyvä koulutus. onko parempi vain luovuttaa.. niinhän TE-toimiston virkailijakin olettaa, kun jajsaa ehdotella töitä 9€ päiväkorvauksella.
29

Minja

Kaikki tutkinnot eivät vedä. Se pitäisi tunnustaa. Sitten näkee näitä lehtijuttuja, jossa joku mainostaa "laitoin 50 hakemusta, enkä saanut töitä". Itse tein määräaikaisia ja jatkuvalla syötällä hakemuksia. Varmaan tuhansia vuosien varrella. Töitä en koskaan saanut. Sieltä tuli sitten vastauksia "valitsimme 25 -vuotiaan, koska tyyppi on ennenkin tehnyt näitä töitä". Varmaan juu. Sitten uudelleenkouluttauduin ja pisin työttömyysjakso on nyt ollut 2 kk. Sekin johtui siitä, että joulu oli välissä.
26

Matti

3 vuotta työtön. YT siivosi pois. Lukematon määrä hakemuksia. Tässä ajassa kolme haastattelua. Ei jakoon. Ongelmana ikä,52 v.ja pitkä kokemus alalta vuodesta 1986. Ei auta rekry koulutus ja mikään vastaava. Samalla alalla nuoremmat ovat palkattavissa halvemmalla. Ja suht tuore alan koulutus. Ne saavat työtä helpommin. Yli 50 ikäinen on täysin ulkona tämän valtakunnan työmarkkinoilta.
28

Böllis

Kjäh kjäh.
25

sillöB

toivottavasti böllis pääsee henkilökohtaisesti siihen kiähkittelemisen arvoisen asian ytimeen mahdollisimman pian, kun noin asiantunteva tuntuu olevan.
20

Tontsa

Kyllä töitä on jos suostuu puoli ilmasteeksi tekemään hanttihommia ja ei valita mistään.
11

tilastoa_tuekseni

Itsekin samaa ikäluokkaa edustavana haluaisin kysyä sivuston ylläpitäjän kautta teiltä TE-virkailijoilta: 1.) paljonko työttömissä on yli 50-vuotiaita? 2.) kuinka monta yli 50-vuotiasta työllistyy viikottain? Olen osaava ja kouluttaudun koko ajan, töitä olen hakenut vuodesta 2009. Vastauksestanne etukäteen kiittäen.
13

Turhauttavaa nuorelle

Harmittaa että töihin haluava nuori putoaa aina työnhakutilanteessa jos ei satu olemaan se 'veljenpoika' tai verbaalisesti niin lahjakas että puhuu kuin Runeberg. Osaamisella ja ahkeruudella kun ei tänä päivänä päästä töihin, mieluummin päädytään näihin kahteen ensimmäiseen - onhan se tietysti 'turvallisempi' valinta työnantajalle.
12

Nöyryytystä

Turhauttaa, turhauttaa ja vielä kerran turhauttaa...tyhjän kun saa pyytämättäkin!
2

työhön

miksi TE- "palvelut" ei tarjoa työntekijöitä työnantajille? senhän pitäisi olla työnvälitystoimisto....................

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.