Tulevaisuus on swecolaisten työpöydällä jo tänään

Mainos

Swecolla suunnitellaan jo täyttä vauhtia huomisen rakennettua ympäristöä, ja tähtäimessä on tehdä siitä yhdessä entistä turvallisempi. Se ei ole vähäpätöinen tehtävä.

Kalasataman Redi, Kainuun uusi sairaala, Helsingin kaupunkipyörät, Äänekosken biotuotetehdas, Helsinki-Vantaan uusi terminaali ja Laukaan puurakenteinen koulu. Sweco on rakennetun ympäristön ja teollisuuden asiantuntijayritys, jonka hankkeet näkyvät Suomessa ihan joka puolella. Sweco toteuttaa Suomessa vuosittain 8000 projektia, joissa huippuosaaminen yhdistetään jouhevasti älykkäisiin ratkaisuihin. Lopputuloksessa voittavat sekä asiakas että kaikki rakennetussa ympäristössä elävät, asuvat, työskentelevät ja liikkuvat ihmiset.

”Sweco ei ole ainoastaan näköalapaikka, vaan myös tekijäpaikka. Meillä pystyy vaikuttamaan siihen, mihin suuntaan yhteiskuntamme kehittyy”, Sweco Finlandin maajohtaja Markku Varis tiivistää.  Tulevaisuus on swecolaisten työpöydällä juuri nyt, ja hankkeidemme kautta Suomea viedään kestävämpään suuntaan niin kaupungistumisen, ilmastonmuutoksen, hiilijalanjäljen kuin digitalisaationkin osalta.”

Swecolaisten asiantuntijuus kattaa laaja-alaisesti erilaisten asiakkaiden tarpeet. ”Työ pitää ottaa tosissaan, kun suunnitellaan terveellisiä ja turvallisia rakennuksia, tehokasta infrastruktuuria tai kestäviä vesihuollon ratkaisuja seuraavaksi sadaksi vuodeksi eteenpäin. Mutta ei työn tekemisen silti ryppyotsaista tarvitse olla”, Varis kuvailee Swecon tekemisen kulttuuria.

Myös riskienhallinta tähtää pitkälle tulevaisuuteen, ja turvallistaminen onkin yksi Swecon osaamisalueista. Rakennetun ympäristön ja teollisuuden suunnittelussa kokonaisturvallisuudesta huolehtiminen on kaiken perusta. ”Turvallisuuden suunnittelu täytyy ottaa mukaan hankkeisiin alusta alkaen. On myös hyvä huomioida, että turvallisuus ja laatu kulkevat usein käsi kädessä”, Swecon turvallisuusasiantuntijoita koordinoiva Sanna-Maria Järvensivu muistuttaa.  ”Olemme asiakkaalle luotettava turvallisuuskumppani, joka tarjoaa kokonaisvaltaista asiantuntemusta kaiken kokoisiin hankkeisiin ja kaikkiin elinkaaren vaiheisiin. Kaupunkiemme, tehtaidemme, rakennustemme, ympäristömme ja inframme tulee olla turvallisia vielä lapsenlapsillemmekin”, Järvensivu lisää.

Tiukasti tulevaisuuteen tähtäävän ja yhteiskunnallisesti merkityksellisen työn lisäksi on Swecolla muutakin juuri sille ominaista: swecolaisten kahvipöydässä hersyy huumori ja työtä tehdään aina joukkueena. ”Swecolaiset ovat ainutlaatuisia. Olen ollut yli kolme vuotta Swecolla, ja joka aamu olen vilpittömän innoissani lähdössä töihin”, Järvensivu hymyilee.

www.sweco.fi