Työlainsäädännön muutokset puhuttavat. Suomen Farmasialiitto on monen muun ohella huolissaan. Farmasialiiton mukaan töissä sairastaminen haavoittaa merkittävästi Suomen kilpailukykyä.

Suomen Farmasialiitto on erittäin huolissaan hallituksen 8. syyskuuta 2015 antamassa esityksessä linjatuista muutoksista työlainsäädäntöön. Suunnitelmat sisältävät merkittäviä heikennyksiä sekä laissa että työehtosopimuksissa. Nyt ehdotetut muutokset polkevat Farmasialiiton mukaan erityisesti naisvaltaisia ja matalapalkkaisia aloja kohtuuttomasti.

Farmasialiitto tiedostaa maamme talouden ja kilpailukyvyn vaikeudet ja ymmärtää tarpeen myös isoihin toimenpiteisiin. Nyt esitetyt toimenpiteet eivät kuitenkaan kaikilta osin edistä hallituksen tavoitteita.

Farmasialiiton puheenjohtaja Kirsi Kvarnströmin mukaan sopimusyhteiskunnan ja yhteiseen näkemykseen pohjautuvan, kaikkia osapuolia osallistuttavan toimintakulttuurin rampauttaminen lainsäädännöllä ei edistä maamme talouden tervehdyttämistä. Sen sijaan hallituksen suunnittelemat toimet vaarantavat rauhan työmarkkinoilla ja uhkaavat suomalaisen palkansaajan jaksamista.

Työelämä kiristyy entisestään

Miten töissä sairastaminen lisää Suomen kilpailukykyä? Sairauslomien heikennyksillä on taatusti kauaskantoiset seuraamukset. Virossa ja Ruotsissa  järjestelmä on johtanut sairaana töihin tulemiseen, jolloin alemman työtehon lisäksi useampi työntekijä on sairaana pidempiä jaksoja. Näin ollen kokonaispoissaoloaste nousee ja tuottavuus laskee.

Suomen Farmasialiitto toivookin, että hallituksen nyt linjaamia ehdotuksia lähdetään vielä tarkastelemaan selkeästi laajemmalla perspektiivillä kun mitä nyt on tehty.

Lisätietoja: Puheenjohtaja Kirsi Kvarnström, kirsi.kvarnstrom@farmasialiitto.fi

www.farmasialiitto.fi

Kommentit

30

sääliksi käy työkavereita

Jo nyt migreeni tyylisiä päänsärkyjä pidetään kurissa kovilla kolmiolääkkeillä ja töissä ajetaan ja työskennellään melkoisen sekavassa tilassa. Flunssassa ja kuumeessa tullaan töihin ja lasketaan kaikkien työtehoa tartuttamalla. Ripulista tai oksennus taudista ei kannata jatkossa olla poissa kun ei niiden kestosta tiedä. Jokainen kaksi tai kolme kolmiolääkettä ottanut joutuu miettimään lähteekö ajamaan töihin vai onko varaa olla pois ja useimmalla ei ole varaa kun palkka ei useinkaan riitä kuin vuokraan ja matka kuluihin ja asumistuella paikataan ruokamenot.
19

Työkaveri

Sanotaan tälle päätökselle nyt Kyllä. Muuten tämä ei nimittäin mene päätösvaltaa käyttäville kaaliin, ennen kuin kuvailemiesi varmasti muuallakin tyypillisten asioiden takia sattuu joku oikein todella paha "työtapaturma", jonka vuoksi menetetään taas ihmishenkiä. Mutta tämän kautta on mentävä, en usko, että nuo nyt päättämässä olevat "kaukonäköiset tulevaisuuden visionäärit" :) hoksaavat päätöstensä laajamittaisia vaikutuksia. Jotka eivät siis tule tosiaankaan olemaan ollenkaan niitä tuloksia, joita on tarkoitus tavoitella. Nyt tarvitaan naisjohtaja tekemään ne järkevät päätökset. Mutta se on siis vasta sitten, kun nämä nykyiset äijät saavat tämän koko munauksesta valmiiksi.

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.