Työllisyysnäkymät

Tee lähtemätön vaikutus työelämässä

25.3.2016 klo 7:00

11 keinoa tehdä "lähtemätön vaikutus" työelämässä:

1. Kerro sähköpostitulvasta

Aina on hyvä mainita kuinka paljon sähköpostiviestejä omaan inboxiin tulvii. Älä kuitenkaan ensimmäinen, joka nostaa esiin konkreettisen luvun, vaan selvitä, kuinka paljon muut saavat sähköpostia ja kerro itse saavasi tuplasti saman verran.

2. Lähetetty puhelimesta

Käytä viestien allekirjoituksena "Lähetetty puhelimesta" -lausetta. Näin sinun ei tarvitse oikolukea lähettämiäsi viestejä tai huolehtia muodollisuudesta.

3. Vastaa heti pomon jälkeen

Kun pomo lähettää joukkoviestin, laita viestiä heti perään samaan ryhmään. Parasta on vastata tyyliin "Olen samaa mieltä" tai "Ajattelin juuri samaa".

4. Onnittele ensimmäisenä

Oli kyseessä sitten jälkikasvu, kollegan ylennys tai syntymäpäiväkahvit keittiössä, onnittele aina ensimmäisenä.

5. Jaa ajatuksiasi virka-aikana

Keskellä yötä lähetetyt, huippuideoita ja ajatelmia sisältävät viestit eivät miellytä kaikkia. Ihminen, joka ajattelee työtään ja työkavereitaan keskellä yötä on liian omistautunut työlleen.

6. Sisällytä otsikkoon tietoa

Jo otsikkokenttään kannattaa lisätä elintärkeää informaatiota.

7. Pidä muut kartalla

Pidä huolta, että muut tietävät missä olet. "Olen taksissa, turvatarkastuksessa, pesen käsiäni jne." On tärkeää, että viesteistä käy ilmi lähettäjän olinpaikka. Myös selonteko internet-yhteyden laadusta on hyvä raportoida.

8. Ehdota kokousta

Kun viestiketjussa on yli 25 vastausta, kilpailu on käynnissä. Hän joka ehdottaa ensimmäisenä tapaamista on voittaja.

9. Vieraannuta

Jokaisen viestin voi aloittaa lauseilla kuten "jos et välitä tulevaisuudesta, älä jatka lukemista" jne. Lyhyetkin viestit kannattaa aloittaa tällä taktiikalla, sillä silloin ne luetaan taatusti.

10. Odota viikko

Jos joku todella tarvitsee osaamistasi, hän etsii sinut käsiinsä - tai pyytää jotakuta muuta apuun. Kannattaa odottaa viikko ja kysyä sen jälkeen, vieläkö apua tarvitaan.

11. Automaattivastaus

Kun lähdet lomalle ja aktivoit automaattisen poissaolovastauksen, listaa viestiin useita henkilöitä, joihin voi olla yhteydessä kiireellisissä asioissa lomasi aikana. Lisäpisteitä saat, jos automaattiviestissä on liite, joka sisältää tiedot kaikista tehtävistäsi sekä niihin liittyvistä yhteyshenkilöistä.

Lähde: Quartz, Talouselämä