Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset (MMA) on arvostellut TE-toimistojen toimintaa siitä, että tarjolla on työpaikkoja, jotka eivät kelpaa kenellekään. Yhdistyksen mukaan rekrytointi kiinnostaviin työpaikkoihin on siirtynyt sosiaaliseen mediaan, yksityisiin henkilöstöpalveluyrityksiin ja suoriin yhteydenottoihin.

Työnvälityksen kautta on vuosittain avoinna 500 000 työpaikkaa ja asiakkaina on 800 000-900 000 työnhakijaa. Julkisen työnvälityksen markkinaosuus on 60 %. MMA arvostelee järjestelmää siitä, että pitkän uran myyntijohtajille saatetaan tarjota työpaikkaa puhelinmyyjänä eikä yrityksillä ole aina palkanmaksukykyä. Vuoden 2017 alussa muuttuneiden säännösten mukaan työ on otettava vastaan, vaikka se ei vastaisi työkokemusta ja palkka olisi huonompi kuin ansiosidonnainen.

Lähde: Kauppalehti

Kommentit

108

Jeesus

Semmonen työ jolla ei elä, ei kelpaa kellekään. Aamuyön paskavuorot jossain hevonkuusessa ilman lisäkorvausta ei myöskään innosta,
31

Tarzan

Maksa pähkinöillä saat apinoita :)
15

ööö

banaaneilla
132

Ilmaistyökiintiö täynnä

Ne tehtävät, jotka eivät kelpaa kenellekään, ovat useimmiten niitä, joista ei a) makseta palkkaa (Ensimmäinen haastattelukysymys: Mitäs tukia susta saa?) b) Jos maksetaan, ei makseta alan tessiäkään vaan yritetään venkuroida yhtä sun toista palkan sijaan c) Tehtävänkuva on sellainen, että vaaditaan kokeneen ammattilaisen taidot, muttei olla halukkaita maksamaan kuin harjoittelijan palkka, valmistunutta ei kuitenkaan paremman = suuremman palkan takia oteta, "kun ei ole varaa, olet liian kallis".
96

totta-totta

Työkokeilussa pitää olla pari kuukautta ja sinä aikana luvataan koko ajan työtä jatkossakin. Työkokeilun jälkeen työn tarve yhtäkkiä 'häviää', kun selviää, että tukea ei tule ja palkaa pitäisi maksaa.
13

autokuski

Turunekotorit toimivat just tällä tavoin ......
122

MaritaK

Nykyajan työmarkkinoiden ongelma: katsotaan asioita vain työnantajan näkökulmasta, unohdetaan työnhakija. Ei kukaan vähänkään kouluttautunut ihminen lähde työhön 1500 euroa kk-palkalla - ja vielä pahempi, "takuu" n. 1000 euroa/kk ja mahdolliset bonarit päälle. Kannustavat menettelyt kumminkin päin - joku tarkkailemaan minkälaisilla ehdoilla ihmisiä halutaan palkata! Jos halutaan asiantuntijaa, palkan täytyy olla kohdillaan. Jos halutaan tiettyä koulutustaustaa, palkan täytyy olla kohdillaan. Jos on yhteiskunnan normielämää tukevista ajoista poikkeavat työajat, palkan täytyy olla kohdillaan. Turha itkeä, että ei saa työntekijöitä - jos ei ole valmis maksamaan kohtuullista palkkaakaan!
93

totta-totta

Mä lähtisin jopa tuolla 1500 eurolla töihin, ainakin aluksi. Työkokemuksen ja taitojen karttuessa tietty palkan pitäisi nousta. Tässäkin on tosin tullu oppirahat maksettua eli ihan mihin tahansa ei mua enää huijata. Työnantajillekin pitäisi tulla jonkinlaisia sanktioita siitä, että käyttävät työkokeilua, palkkatukia, eläkeläisiä, ... jatkuvasti hyväksi.
17

köyhät kyykkyyn

Mun paras palkka ikinä oli 1500e/kk. Isossa muuttofirmassa. Sitä ennen ajoin taksia päivävuorossa, noin 10 tuntia/pv ma-pe, keskimäärin käteen 900e. Onneksi on stadin kämppä.
21

coffeepause

Äla selittä! Minä ajoin päivävuoroja yh-aidinä ma-pe ja käteen jäi paljon enemmän, kuin 900€
26

Anonyymi

1500 € kuulostaa kyllä ihan ok, kun vaan olisi töitä. Tällä hetkellä oon hypänny hyvinkin nopeasti töihin, vaikkei sitä kannattais edes tehdä kun kassasta sais saman rahan.. Ajattelen asian kuitenkin niin että näyttää paremmalta kun on ollut töissä. :)
19

Allu

Asenne kohdillaan ☺
21

Anonyymi

Tuo 1500 on joillakin aloilla ihan normi lähtöpalkka ennen kokemuslisiä ja muita. Ja ne alat ovat usein sellaisia että jos ei ole ketään niitä tekemässä niin huonosti pyörisi yhteiskunta.
12

1500

No kyllä sut saa huijattua mihin vaan, jos oot valmis lähteen töihin 1500 euroa/kk!!! Ei sillä makseta mitään elämisen kuluja edes.
21

Anonyymi

Täällä Keski-Suomessa tunnen paljon ihmisiä, ikänsä vakitöissä olleita, joiden palkka on 1500-2000€/kk. Sen sijaan en tiedä juuri ketään, joka saisi sitä suomalaisten "normaali keskivertoansiota", eli jotain yli 3000. Herranjestas tuolla palkalla olis muikeat oltavat! Ei muuta kun töihin 1500€/kk ainakin aluksi jos vaan tarjotaa, varsinkaan pitkään työttömänä olleen ei luulis olevan hirveästi vara valikoida. Ei vaikka olis miten korkeakoulututkinto ja oma ylpeys pelissä. Tässä onkin osa syyllinen työttömyyteen, töitähän on kun vaan tekijöitä löytyy. Kaikille ei ole sitä kivaa ilmastoitua toimistohuonetta kaikilla varusteilla.
12

Pärjännyt hyvin myös 1300e/kk palkalla kokopäivätyössä

En kans ite tunne ketään tältä paikkakunnalta, joka saisi sen 3000e/kk. Ystävät, perhe, tutut tienaa 1500-2500e välillä. Eräs tuttuni on töissä puualan firmassa, erittäin ahkera ja ollut lähes 15v, tuntipalkka 10,5e!! Ite käyn vieruspaikkakunnalla, saan 12,5e/h suht pienellä työkokemuksella, ja pidän tota palkkaa ihan äärettömän hyvänä. Elämisen kustannukset ovat pienemmät näillä pienemmillä paikkakunnilla, vaikka tuntuu että vuokrat nousseet muutamien vuosien sisällä.. miinuspuolia, ettei julkisia voi käyttää, koska niitä ei ole, kulkevat harvoin tai aikataulut eivät sovi työntekijälle. Oma auto on siis lähes pakollinen, ja tietääkseni veroissa yms samat kustannukset kuin isommillakin paikkakunnilla autoissa. Mua on aina ärsyttänyt noi keskivertoansiot, kun tuntuu että ne on ihan mahdottomia, pienellä paikkakunnalla on oikeasti hyvätuloinen, jos käteen jää se 2000e/kk.
14

Toisenlainen kokemus

Eronneena kahden lapsen yhteishuoltajana tiedän että kyllä maksetaan kulut tuolla rahalla. 1500€ on riittänyt nyt kaks vuotta maksamaan vuokran kolmiosta, lasten ulkovaatteet (ex-muija maksaa sisävaatteet) ruuat koko poppoolle (lapset mulla tasan puolet ajasta). joka kuukausi menee vielä opintolainan lyhennykset. Tili on aina 0 kun päästään kuun loppuun ja viimeks olen esim. Syöny ulkona tai juhlinu, ostanu itelleni yli 20€ vaatteita tai mitään muutakaan "luksusta" ehkä kaks vuotta sitten mut kyllä riittää 1500€
14

Aviomies

Juurikin näin.Hyvin sanottu.Jos ei riitä 1500 kuussa niin peiliin pittää kahtoa..itse saan sen yli mutta turhuuksiin männöö kaikki...se on vähän niin että ...Kun Mikään ei Riitä asenne ✌.
12

Elämä on

Riippuu miten elää. Jos osaa ruokansa tehdä itse, ei aja säästöporsas autolla vaan joko kävelee, pyöräilee tai menee paikallisliikenteellä. Elämä on valintoja. Mie oon jo pitkään pärjännyt alle 800€ tuloilla (yksin) enkä siitä huolimatta tarvii tinkiä mistään. Enkä kulje missään kirppari vaatteissa.
16

Saulamaa

Missä kaupungissa on niin halpoja vuokra-asunnot, että 800€ riittää kaikkeen elämiseen kuukaudessa? Hattua nostan, jos tosiaan onnistuu!
16

sanis

Töistä jää käteen n.1300-1400 € kk. Siitä maksan ruuat, sähköt, puhelimen, vakuutuksen, asuntolainan, yhtiövastikkeen ja veden, bussikortti tarvittaessa (muuten kuljen pyörällä) ja aivan kaikki mitä elämiseen kuuluu. EIKÄ OLE VARAA MATKUSTELLA.
11

Anonyymi

Samaa mieltä.
64

Minä

Kyllä sitä täytyy töitä ottaa vastaan vaikka sillä 1500e /kk. Ja ihan oikein. Itse en juuri hirveesti enempää saa. En hae / saa mitään tukia ja omakotitalon olen pian maksanut ja 3 lasta kasvatan ja vaimoineen tienaa nippanappa bruttona tuon 1500€. Joten vituttaa maksaa tuommoisen paskahousuvalittajien tukia. Jos tilanne on se että hyväpalkkaisia hommia ei ole niin silloin teet pienempipalkkaista työtä. Onneksi laki ja käytäntö on menossa siihen suuntaan. Ei korkea koulutus valtion maksamana ole mikään tae että sun täytyy enemmän tienata.
38

Hmmmmm

Totta toisaalta, itsekin olen ammattitaitoinen kokki ja täysillä tunneilla lisineen tienaan bruttona parhaimmillaan juuri kakkosella alkavan luvun. Keskipalkka pyörii 1500 tienoilla ja sitä on palvelualan arki, vaikka olisi koulutus. Palkka ei myöskään nouse euroa enempää vaikka kokemusvuosia olisi täydet 10. Kuitenkin komppaan myöskin sitä että palkkaa pitäisi saada enemmän kuin työttömänä. Myös se että pitäisi ajaa autolla esimerkiksi 100km huonopalkkaiseen työhön tuntuu hullulta, varsinkin jos uusi autoverouudistus on mennäkseen läpi..
28

Tuulikki58

Työttömän ei kannata kertoakaan että omistaa auton niin ei voi vaatiakaan että menisi jonnekin Kuusenkäkkärään töihin.
26

<<

TE toimiston ja Kelan ei tarvitse ottaa huomioon millä henkilö työmatkansa kulkee. Ei tarvitse ottaa huomioon myöskään mahdollisen päivähoitopaikan sijaintia. Käytännössä ajokortittomalle voidaan osoittaa työpaikka pisteestä A, hoitopaikka pisteestä C ja asuinpaikka on pisteessä B. Näiden väliset matkat voivat olla mitä vaan. Riittää kun päivähoitopaikka on oman asuinkunnan alueella. Itselläni kävi niin että työmatka oli kotoa 3km. Päivähoitopaikka oli eri suunnassa yli 10km päässä. Olin lääkärin määräämässä ajokiellossa eikä julkisia näille matkoille kulkenut. Työ oli 2 vuorossa välillä 6-22. Onneksi kuski järjestyi. Autosta maksoin täydet kulut vaikken sitä muuten voinutkaan hyödyntää. Kyllä v...ti. Tästä on jo aikaa mutta tuskin tilanne on siitä parantunut. Läheisellä jäi sos.toimiston laskelmien jälkeen pakollisten kulujen ja perusosan jälkeen matkakulujen jälkeen miinusta ja hänelle maksettiin 20snt/km toimeentulotukena. Työmotivaatio oli todella suuri... Onneksi ala kiinnosti ja kerrytti kuitenkin työkokemusta.
14

Ei mee näin

Joutuu tulevaisuudessa menee vaiks äkäslomboloo töihin oli auto tai ei kulki yhteydet tai ei.. kotias muutat töiden perässä tai kävelet 130 kilsan päähän töihin ja sillä sipuli
12

Rouva

Ei kannata mainita ajokortistakaan
16

lukasa

juu mut jos se 1500 palkka josta verot ja makselet työmatkalulut ja lapsienhoitokulut iltapäiväkerhotkin 180k yhdestä lapsesta niin tulee pappiota lähtiessänsä töihin eli tulot tippuvat entisestään.sma tilnne ei ole kaikilla yksinhuoltajille voi valua palkka hoitokuluihin.se voitto osuus itte että voittaisin syön teosta laloudellinen tilanne paranisi täytys 2000 tienata.muuten tulee miinusta laskelmissa.ja orjatyö on suomenlissa kielletty.työstä pitää jäädä käteen rahaa että pääset pois työttömyyskorvauksilta ja sopan rahoilta.itte jos tarjotaan orjatyötä vaadin kotia sit toisen orjan hoitaa kotia lapsia viemään eskariin kouluun .ja eihän työn antajat kun nauraavat partaansa taas ilmanen orja kun kukaan ei saa noista sitten oikeata työpaikkaa vaan uutta orjaa entisen tilalle .
30

arska

Kannattaskohan kommentoida selvinpäin, jotta noita kirjotusvirheitä ei tulis ja ihmiset tietäisivät mitä kirjotat
8

Anonyymi

Ei se aina siitä kiinni ole... (jos et ole lukihäiriöstä kuullut....)
18

Kersat

Jos oot lisääntynyt niin se on sun ongelmas. Ei yhteiskunnan tai työnantajan kuulu maksaa siitä sulle lisää palkkaa, että sä olet omilla toimillasi nostanut sun henkilökohtaisia kuluja. Lapsilisällä kuittaat jo ison siivun sun päivähoitomaksustas. Niin makaa ku petaa.
11

anonym3

ei oikeasti työtön saa kuin puolet tosta 1500
12

Pöö

Kuin muka työtön saa tuosta puolet? Meitä 2 työtöntä ja tulot yht. N. 1100€ asumistuki mukaan lukien. Hyvin pärjätään kun suunnittelee elämää pitemmälle, eikä oo tarvinnu onneks rampata soskun luukulla onneks kinuumassa lisää rahaa
12

Pöö

Kuin muka työtön saa tuosta puolet? Meitä 2 työtöntä ja tulot yht. N. 1100€ asumistuki mukaan lukien. Hyvin pärjätään kun suunnittelee elämää pitemmälle, eikä oo tarvinnu onneks rampata soskun luukulla onneks kinuumassa lisää rahaa
22

Yksi

Moni korkeasti koulutettu on ottanut opintolainaa ja opiskellut lainarahalla,jota on sitten työn saatuaan maksellut vuosia takaisin valtiolle.Ei ole kaikilla ollut mahdollisuutta hankkia taloa/asuntoa tai perustaa perhettä.
25

Hoh hoijjaa

Hienoa, että maksat lainan takaisin, mutta kenen arvelet maksaneen 40.000 euron opintosi? Ne ovat maksaneet ne jotka eivät itse päässeet opiskelemaan. Olisko kohtuutonta tehdä edes jotain duunia vielä senkin aikaa, että tuo investointi tulee maksettua takaisin niille mulle, jotka maksoivat opiskelusta saamatta itse opiskella?
24

Vähän tarkennusta

Noin 2.5 miljoonaa suomalaista alemmista palkkaluokista maksaa vain 15% verokertymästä. Eivät ne pienituloiset maksa edes omiaan missään vaiheessa joten ei heidän maksamilla rahoilla tätä balettia pyöritetä. Todelliset maksajat tulevat ihan muualta ja ne eivät ole niitä jotka valittavat!
12

kl

No, pitäiskö sitten kaikille maksaa vaikka 500.000 e vuodessa, ettei tarvi valittaa, että 2.5 milj. suomalaista maksaa vain 15 % verokertymästä. Jaetaan tulot ja verot tasan, kaikille työstä riippumatta sama palkka, niinkö. Kyllä mä luulen, että itsekin ottaisit rikkaitten saaman palkan tai oletko kenties rikas. Turha tuosta on valittaa, jos ei palkkaa makseta, niin ei voi verojakaan maksaa. Kyllä itsekin voisit veroja maksaa enemmän ja kuka vaan, jos sitä palkkaakin maksetaan enemmän. Joten tuo on turha kommentti. Minäkin ottaisin vaikka miljardin palkkaa ja maksaisin siitä vaikka puolet veroja ja sit kuinkahan monta prosenttia mä yksin maksaisin tän maan veroista. Pitäiskö sit valittaa, että minä maksan niin paljon veroja ja suurin osa noista muista työssäkäyvistä ei maksa juurikaan mitään. Katsos palkasta se on kiinni.Voi sitä palkkaakin niin nostaa, että just vaikka 2,5 milj. maksaisivat verokertymästä vaikka 60 %, ei siitä tarvitse valittaa, kun ei huono palkka riitä veroihin, kun täytyy sitä laskut maksaa ja syödäkin pitää. Rikkaat (=ahneet) kyllä vetää palkkaa ja sit vielä kehtaavat veroista valittaa, kyllä niille kuitenkin vielä paljon paremmin elämiseenkin jää rahaa, ei tarvitse joka kolikkoa laskea, että saako edes tämän päivän ruoan.
18

just

juurikin näin,,, mutta rikkaathan saavat vielä palkan päälle bonuksia,optioita,erorahoja sun muita "pieniä" lisiä...
18

2,5 miljoonaa

Se 2,5 miljoonaa jotka maksavat 15% veroa suoraan tuloista maksavat lopputuloistaan välillisä veroja paljon suuremman prosenttiosuuden kuin varakkaammat. Polttoaine, lääkkeet, ruoka, vaatteet, auton korjaaminen yms ovat saman hintaisia kaikille ja sisältävät veroa, mutta pienituloiselle ne ovat tuloihin nähden kaalliimpia.
21

voi Pyhä Sylvi

Tää on uskomatonta tämä muiden kadehtiminen. Suomessa jokaisella on mahdollisuus elää haluamallaan tavalla. Jokaisella on mahdollisuus opiskella niin pitkälle kuin haluaa. Jokaisella on myös mahdollisuus ryhtyä yrittäjäksi ja rikastua (näinhän aina luullaan tapahtuvan). Hyvä palkka ja rikastuminen vaatii usein tuplasti enemmän työtä. Ei se onnistu sillä, että kotona naristaan pieruverkkarit jalassa, kuinka rikkailla menee hyvin. Rikkaat, hyvin palkatut ja yritykset mahdollistavat sen, että meillä muilla on turvaverkko johon voi pudota kun menee huonosti. Ei tarvitse kadulla kerätä. Jos haluat maksaa 60 % veroa - tee asialle jotain. Kaikki on itsestä kiinni!
13

Pakana Paula

Pyhästä Sylvistä tuli just mun paras kaveri!!!
11

Merikapteeni

Hyvä Sylvi! Hyvin sanottu! Tuossa kun luin näitä kommentteja niin meinasi jo iskea epätoivo mutta sinä tulit ja pelastit päivän hyvällä asiallisella kommentilla! Kova työ kannattaa aina vaikka joutuiskin rypemään paskassa montakin vuotta niin jos on intoa ja motivaatioo niin voi saavuttaa vaikka mitä!
24

ei töitä valitettavasti

Tiesitkö että työttömyyskorvauksen verotus on paljon kovempi kuin palkkatyön.Kyllä työtönkin vähistään maksaa oman osansa.Minulla on työttömänä prosentti 25 ja sekin alakanttiin ja lisäksi tuli mätkyjä.Jos olisi töitä prosentti olisi 14 %.Eli kyllä me käyhätkin osamme maksetaan.Vähästä rahasta se vero pureekin kovempaa.Myös eläkkeiden verrotus on kovempi kuin työtulon.
14

voi Pyhä Sylvi

Töissä sen 14% lisäksi maksat vähintään 6.15 % eläkevakuutusmaksua ja 1.6 % työttömyysvakuutusta eli yhteensä 21,75 % palkasta.
7

Paha Muumi

ainakin ansiosidonnaisesta tehdään kyllä noita samoja vähennyksiä...
9

työtön myös

Oletko hakenut etuutta varten verokorttia , ei ole vero tuota 25 %:ttia työttömyyspäivärahasta .
8

Anonyymi

Siitä vaan koulun penkille! Kuka estää??
11

Just.

Mitä mainostetaan opiskelua ilmaisen. Ei siitä tarvi mitään kiitollisuudenvelassa maksaa korkoja. Ainakin mun uskoni kieltää koron kiskomisen.

Sivut

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.