Työhyvinvointi

Taudit leviävät avokonttorissa

28.1.2016 klo 12:32

Flunssakausi on täällä ja pärskijöitä riittää kaikkialla. Myös avokonttorissa.

Avokonttorityöskentelyä on tutkittu monin tavoin. Useat aikaisemmat tutkimukset ovat  osoittaneet, että avokonttorissa työskentely tekee ihmisistä tehottomampia, vähemmän aktiivisia ja masentuneempia. Motherboard-sivusto nostaa esiin myös yhden terveydellisen seikan, nimittäin tartuntataudit leviävät nopeammin avokonttoreissa kuin perinteisemmissä toimistoissa.

Aihetta on tutkittu vasta yllättävän vähän. Ruotsalaistutkimuksen avokonttoreissa työskentelevät pitivät lähes tuplasti enemmän sairauslomaa kuin perinteisissä toimistoissa työskentelevät. Tanskassa avokonttoriväki otti 62 prosenttia enemmän sairauslomaa verrattuna muihin. Myös Kanadassa tutkimukset ovat tuottaneet samanlaisia tuloksia.

Mistä tämä johtuu?

Avokonttoreissa leviävien tartuntojen määrä on aivan järkeen käypää. Ihmiset yskivät ja hengittävät toistensa päälle ja koskettelevat samoja työskentelytiloja. Kun istuu erillään muista, on loogista, että saa vähemmän tartuntoja. Jopa välisermeistä on koettu olevan apua tartuntariskin vähentämisessä. Avokonttorissa jopa kolmenkin paikan päässä istuva kollega voi olla terveysriski.

Lähde: Motherboard