Työhyvinvointi

Tanska on onnellisin maa

22.3.2016 klo 10:43

Tanskalle on myönnetty maailman onnellisimman maan tunnustuspalkinto. Viime vuonna ykkösenä oli Sveitsi. Suomi pääsi listauksessa viidenneksi.

YK:n alaisen Sustainable Development Solution Networkin SDSN:n ja Columbian yliopiston keskiviikkona julkaistun raportin mukaan Tanska on maailman onnellisin maa. Toisena listauksessa on viime vuoden ykkönen, Sveitsi. Seuraavina olivat Islanti, Norja, Suomi, Kanada, Alankomaat, Uusi-Seelanti, Australia ja Ruotsi.

Viidenneksi sijoittunut Suomi jää Pohjoismaisessa vertailussa Tanskan, Islannin ja Norjan taakse, mutta päihittää Ruotsin, joka sijoittui kymmenenneksi. Yhdysvallat oli listauksessa sijalla 13. Listan häntäpäästä löytyvät Syyria, Afganistan Madagaskar, Tansania, Liberia ja Ruanda. Kaikkiaan listauksessa on 157 maata.

Raportti listaa maat kuuden eri mittarin pohjalta. Mukana ovat muun muassa bruttokansantuote kansalaista kohden, terveiden elinvuosien määrä, korruption määrä liike-elämässä ja kansallisissa instituutioissa ja kansalaisten oman tukiverkoston laatu. Vuonna 2011 ensi kertaa ilmestynyt raportti julkaistiin nyt neljännen kerran. Viime vuonna Suomi sijoittui listauksessa kuudenneksi.

Lue myös missä ammateissa on onnellisimmat ihmiset

Lähde: Taloussanomat