Panimoliiton mukaan panimoalalta katosi kahdessa vuodessa 3100 työpaikkaa. Eniten työpaikkoja väheni anniskelupuolelta.

Vuonna 2013 panimoala työllisti ravintoloissa 14 700 henkilöä, kun vuonna 2011 heitä oli töissä yli 17 000. Tämä tarkoittaa sitä, että työpaikat vähenivät parissa vuodessa noin 18 prosenttia.

Panimoliiton mukaan aiemmin hyvin suosittu alkoholin ravintolakulutus on korvautunut yhä enemmän kotikulutuksella. Suomalaiset juovat olutta ravintoloissa vähemmän kuin muut länsieurooppalaiset, ja ravintolassa juodun oluen osuus on laskenut selvästi.

Vuonna 2013 vain 15 prosenttia oluesta juotiin ravintoloissa, kun kaksi vuotta aiemmin osuus oli yli 26 prosenttia. Anniskeluala on kärsinyt myös verojen korotuksista ja mietojen juomien mainonnan rajoituksista.

Lähde: Panimoliitto