Vastaa kyselyyn

Hei työnhakija, haluamme kehittää palveluamme paremmaksi. Siksi olemme kiitollisia, jos vastaat kyselyymme. Osallistu kyselyyn tästä ›

Oikotie Työpaikat
Työhyvinvointi

Takaisin töihin!

7.6.2019 klo 7:00

Takelteleeko loman jälkeinen arki? Älä välitä, se on ihan normaalia. Poimi vinkkimme onnistuneeseen lomalta paluuseen.

Vaikka loman loppuminen saattaa hieman ahdistaa, totut arkeen taas pian. Loman jälkeen on kiva tavata työkavereita ja tarttua uusiin projekteihin, kenties uusiin työtehtäviinkin. Pian huomaat, että arki rullaa taas mukavasti eteenpäin – ja loma on ihana muisto, josta voit ammentaa voimaa pitkin syksyä. Tervetuloa arki!

1. Anna itsellesi aikaa tottua työrytmiin. Orientoidu ensimmäiset työpäivät rauhassa työhösi. Hyväksy se, että “saatat käydä vähän hitaalla”. Siitä se lähtee!

2. Älä säikähdä, jos olet ensimmäisinä työpäivinä tavallista väsyneempi. Totut pian. Ottaa aikansa, ennenkuin keho tottuu loman jälkeen normaaliin arkirytmiin.

3. Nuku riittävästi. Vaikka kesäiset illat houkuttelisivat valvomaan, yritä pitää kiinni säännöllisestä unesta ja vuorokausirytmistäsi.

4. Nauti kesästä, vaikka työt alkoivatkin. Hyödynnä vapaahetket mielekkäissä kesäisissä tekemisissä ja elämyksissä.

5. Suunnittele syksyä ja tulevaa hyvillä mielin. Uuden suunnittelu ja pohtiminen antavat työmotivaatiota.

6. Hyödynnä rentoutumisen ja loman tuomat ideat työssäsi. Loman jälkeen on muutenkin hyvä aika tarkastella työyhteisön tilaa sekä työkäytäntöjä uudesta näkökulmasta.

Aktiivista arkea!