Työuran alussa

Taitaja2017 antaa tunnustusta ja suuntaa ammatilliselle uralle

Taitaja2017 Helsinki – ammattitaidon suomenmestaruuskilpailut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 15.-18.5.2017. Tapahtumaan on vapaa sisäänpääsy.

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ammatillisen koulutuksen päätapahtuma Taitaja2017 Helsinki käynnistyi tällä viikolla. Helsinki on täynnä tämän päivän ja tulevaisuuden huippuosaajia. Nelipäiväinen tapahtuma koostuu SM-ammattitaitokilpailuista, yläkoululaisten kädentaitokilpailusta ja erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden ammattitaitokilpailusta. Mestaruuksia ratkotaan yli viidelläkymmenellä eri ammattialalla ja kilpailijoita on mukana yli viisisataa.

Nuoria kilpailijoita

Alle 21-vuotiaat tulevaisuuden huippuosaajat ja ammattilaiset kilpailevat SM-ammattitaitokilpailun mitaleista yli viidelläkymmenellä eri ammattialalla. TaitajaPLUS ammattitaitokilpailun pääosassa ovat erityistä tukea tarvitsevat opiskelijat.

Mukana on myös yläkoululaisten kädentaitokilpailu, Taitaja9-finaali, joka järjestetään samanaikaisesti Messukeskuksessa. Taitaja9-kilpailu on hyväntuulinen ja reipas tapahtuma, joka tempaa mukaansa 7.-9. -luokkalaiset kilpailijat kannustusjoukkoineen.

Messukeskuksessa nähdään myös kansainvälisiä kilpailijoita, lajikohtaisia tapahtumia, seminaareja, ammatti- ja yritystori jne. Osassa Taitaja2017-tapahtuman kilpailulajeista myös lukio- ja ammattikorkeakouluopiskelijat kokeilevat osaamistaan.

Taitaja2017 teema on Kaupunki kaupungissa

Helsingin Messukeskukseen rakennetaan kaupunki pienoiskoossa. Taitaja2017 Helsinki-tapahtumassa yleisöllä on ainutlaatuinen tilaisuus tutustua eri ammattialoihin ja nähdä miten merkittävä rooli osaamisella on laadukkaiden palvelujen tuottamisessa. Tapahtumassa voi siis nähdä eri alojen huippuosaajia ja samalla saada ideoita ja vahvistusta omalle opinto- ja urapolulleen.

Taitaja2017 Helsinki -tapahtuman kilpailualueet ovat Helsingin kaupunginosien mukaan nimettyjä alueita, joissa esitellään yrittäjyyden ja palvelutoiminnan kautta eri ammattialojen osaajia ja taitajia.

Ole ylpeä omasta osaamisestasi

Kilpailualueiden viereen rakennetuilla Ole hyvä -tehtäväpisteillä voi kokeilla eri ammatteihin liittyviä taitoja ja kokea tekemisen iloa. Jokaisen Taitaja2017-kilpailulajin yhteyteen rakennetaan oma ”Ole hyvä” -tehtäväpiste, jossa opiskelijat ja opinto-ohjaajat antavat vinkkejä ja opastusta.

Tehtäväpisteet ovat saaneet nimensä tapahtuman Ole hyvä! -sloganista, joka viestii hyvistä tavoista, kohteliaisuudesta ja siitä, että me kaikki olemme hyviä ja ylpeitä osaamisestamme.

Yhteistyössä on voimaa

Taitaja2017 Helsinki -tapahtuma järjestetään yhteistyössä pääkaupunkiseudun oppilaitosten voimin ja se toteutetaan tiiviissä kanssakäymisessä satojen eri yritysten kanssa.

Mukana olevat yritykset viestivät nuorille kiinnostuksesta heidän ammattitaitoaan kohtaan. Näin vuorovaikutus nuorten ja yritysten välillä madaltuu ja kynnys ottaa yhteyttä nuorta kiinnostavaan yritykseen esimerkiksi kesätyön merkeissä madaltuu.

Taitaja2017-tapahtuman kilpailijat, kilpailulajit ja tehtävät löytyvät tästä

Kuva: Taitaja2017 Helsinki, Kondiittori Jenni Hakuli

Lähde: Taitaja2017 Helsinki