Kuukauden katsotuin

Syyskuun katsotuin: Sähkövoimatekniikan asiantuntija, ylitarkastaja Liikennevirastoon

1.10.2018 klo 15:41

Syyskuun katsotuin työpaikkailmoitus Oikotie Työpaikoilla oli Liikenneviraston sähkötekniikan asiantuntija, ylitarkastaja.

1. Miten päädyitte ilmoittamaan Oikotiellä? Millaista palautetta saitte ilmoituksesta?

Julkaisemme kaikki työpaikkailmoitukset Oikotiellä. Se on itse asiassa valtionhallinnossa hyvin yleinen ja yhteinen käytäntö. Ilmoitus on herättänyt paljon kiinnostusta.

2. Miksi arvelette ilmoituksenne/työtehtävänne kiinnostaneen hakijoita?

Tehtävä/virka on itsessään kiinnostava ja olemme saaneet yhteydenottoja. Meillä oli ilmoituksesta nostot Sanoman digikanavissa/bannerilmoittelu (mobiili ja desktop), joka on ohjannut hakijoita Oikotielle.

3. Mikä yllätti teidät tässä rekryprosessissa?

Prosessissa ei ole ollut yllätyksiä - paitsi ehkä tämä ”Kuukauden katsotuin”, joka puolestaan kertoo hyvin, miten ja mistä hakijoita kannattaa tavoitella.

4. Millaisia rekrytointitarpeita teillä on jatkossa?

Lähitulevaisuuden rekrytointimme on vilkasta johtuen eläköitymisestä ja tulossa olevasta virastouudistuksesta. Koska toimintaympäristö on meilläkin alati muuttuvaa, pyrimme kiinnittämään huomiota erityisesti hakijoiden muutos- ja verkostoitumiskykyyn.

5. Mitä työnantajakuva merkitsee yrityksellenne ja miten se on teillä hoidettu?

Työnantajakuvalla on merkittävä vaikutus siihen, millaisia resursseja me tänne saamme ja miten houkuttelemme meille alojensa parhaat osaajat - varsinkin kun tarjonta on välillä todella niukkaa.

Näin valtion virastossa haluamme kirkastaa työnantajakuvaa, poistaa mielikuvaa vanhoillisesta ja byrokraattisesta työnantajasta. Tämä on meidän kaikkien asia. Se liittyy esimerkiksi viestittelyyn sosiaalisessa mediassa eli työnantajakuvaa tai -brändäystä ei tehdä vain viestinnässä tai HR:ssä.

Kysymyksiin vastasi Liikenneviraston Travel Manager, Rekrytoinnin vastuuasiantuntija Annukka Helkiö.

Lista kuukauden katsotuimmista ilmoituksista löytyy Oikotie Työpaikkojen Markkinatieto-sivulta.