Työnhaku

Syrjiviä työpaikkailmoituksia

7.9.2016 klo 12:57

Etelä-Suomessa on ollut Etelä-Suomen avin selvityksen mukaan ennätyksellisen paljon syrjiviä työpaikkailmoituksia.

Etelä-Suomen avi huomasi touko-kesäkuussa 2016 toteuttamassaan tehostetussa työpaikkailmoitusvalvonnassa ennätyksellisen paljon syrjiviä työpaikkailmoituksia. Jopa 60 ilmoituksessa oli hakukriteereinä syrjiviä perusteita. Aikaisempina vuosina avin tietoon on tullut noin 40-60 syrjivää työpaikkailmoitusta vuosittain.

Useimmissa syrjivissä ilmoituksissa työnhakijalta vaadittiin Suomen kansalaisuutta, suomea äidinkielenä tai tietynlaista ikää ilman perustelua.

Avin työsuojelu pyysi syrjivän ilmoituksen julkaisseilta työnantajilta selvitystä, mutta vain kaksi työnantajista pystyi osoittamaan hyväksytyt perustelut hakukriteereille.

Lähde: Iltalehti

Asiallisen työpaikkailmoituksen ABC:

A. Työpaikkailmoituksessa on selvästi kerrottu, mihin toimeen henkilöä haetaan, milloin työ alkaa ja missä työpaikka sijaitsee.

B. Työn kesto on kerrottu selvästi. Työpaikkailmoituksessa on kerrottu onko kyseessä määräaikainen, osa-aikainen vai vakituinen paikka. Palkka tai mahdollinen palkkatoive on ilmaistu ilmoituksessa.

C. Mikäli työnhakijalta edellytetään tiettyä erityisosaamista, se mainitaan työpaikkailmoituksessa. Myös muut asialliset toiveet, kuten ajokortti, englanninkielentaito jne. on hyvä mainita ilmoituksessa. Epäasialliset maininnat, kuten sukupuoli, ikä ja kansalaisuus on syytä jättää kokonaan pois.